PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108202}

Bonanza

1959 - 1973
7,2 4,6 tys. ocen
7,2 10 1 4638
Bonanza
powrót do forum serialu Bonanza

Raz umieraja mu w czasie porodu... raz zabijaja mu je indianie... trzeci raz umieraja nie wiem na co (matka Joe).. a tu znowu odchodza z blachego powodu..

W sumie to nie wiem jak ale wiedzialem ze w dzieisjeszym odcinku ten chlopak jest winny

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Matka Joe umarła po upadku z konia. W The mill wybranka Bena miała męża. zgorzkniałego, znęcającego się nad nią, ale też nic z tego nie wyszło. Po śmierci męża wyjechała. Jeśli chodzi o odcinek My son, my son, powód chyba nie był taki błahy, Ben zastrzelił jej syna. Co prawda przekonała się, że chłopak jest mordercą i łobuzem, ale i tak go kochała. Jak to matka.

ocenił(a) serial na 8
Ksawera

To od poczatku bylo wiadome ze to on.. Ben i Adam o tym wiedzieli.. Ogolnie zastrzelenie go bylo konieczne.. Zreszta co to za róznica.. i tak dostalby kare smierci.. ja nie rozuiem po co wieszac skoro latwiej jest strzelic w tyl glowy z rewolweru

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Kara śmierci była traktowana nie tylko jako sposób wyeliminowania przestępcy, ale i jako akt hańby. Hańba była dodatkową karą. Śmierć przez rozstrzelanie nie przynosiła wstydu, ten sposób egzekucji był przywilejem, nie wszystkim się należał. Powieszenie owszem, okrywało wstydem zarówno skazańca, jak i jego bliskich. Strzał z rewolweru w tył głowy, hm, jakby to określić? To raczej morderstwo, nie wymierzenie sprawiedliwości. Źle się kojarzy.

ocenił(a) serial na 8
Ksawera

Smierc to smierc.. liczy sie skutecznosc.. Kara smierci powinna być przedewszykim tania i skuteczna..

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Wieszanie było tanie i skuteczne. Zarówno jako lincz, jak i egzekucja po ogloszeniu wyroku sądu.