Czy to pewna wiadomość? Czy wiesz może w jakich godzinach będzie emitowana? bo jeśli w takich jak poprzednie dwa sezony, to ... znów niewiele osob ja obejrzy. A szkoda, bo to świetny serial.
No tak! O 15.15, czyli godziny emisji raczej kiepskie. Cóż, prawdziwy fan jakoś czas wygospodaruje. 3 sezon to jedne z najlepszych odcinków The springtime, The honor of Cochise, Burma rarity, Broken ballad, The lady from Baltimore, The wooing of Abigail Jones, Gift of water, Look to the stars, blessed are they i jeszcze dlugo by wyliczać ... Chyba najwiecej udanych filmów z tej serii było właśnie w tym sezonie. dziękuję za informację.
Zdecydowanie jest. Na polskim forum miłosników Bonanzy będzie sporo radości :)
Powtórki każdego odcinka będą tego samego dnia w nocy! Jesli masz jakąś nagrywarkę, to to złapiesz.
Nagrywarki jeszcze nie mam, ale do czerwca może się jeszcze sporo wydarzyć. Albo będę siedzieć do 2 w nocy, żeby obejrzeć powtórkę szczególnie ulubionych odcinków.
Ja będę nagrywać, chyba że mi sprzęt wysiądzie (odpukać!!!). Pierwsze 2 sezony mam na płytach dvd. Bardzo lubię "Bonanzę" - to wspomnienie z mojej młodości!
Ja mam z Youtube, 1 sezon, część odcinków 2 i prawie 6 sezonów w wersji angielskiej. Ale chciałabym mieć cały 3 sezon w polskiej wersji. To chyba najbardziej udany sezon i najlepsze odcinki - The Crucible, The wooing of Abigail Jones, The lady from Baltimore ... To kultowy serial, sporo aktorów właśnie tu rozpoczynalo swoją karierę. No i podstawowa obsada! Doskonale dobrana. Z przyjemnością się go ogląda. Tyle wspomnień.
Wspaniale!! <3 ten serial wymiata! pod każdym względem, aż chciałoby się przenieść na chwilę na Dziki Zachód :)
A nie wiecie czy serial "Bonanza" będzie leciał przez wakacje? Może to głupie pytanie, ale chcę się upewnić, bo czerwiec dopiero się zaczął... :P
Trudno powiedzieć. Nagle zostały zmienione dni emisji. Serial miał być nadawany w poniedziałki, środy i piątki a zauważyłam, że jutro będzie "Birmańskie cudo" ( jeden z lepszych, zabawniejszych odcinków), potem kolejne będą w środę i piątek a w przyszłym tygodniu Bonanza będzie emitowana codziennie. Może rzeczywiście chcą skończyć przed wakacjami?
Jest już program tv na pierwsze dni lipca. Bonanza będzie codziennie emitowana.
Polecam dokładne przejrzenie programu. Bonanza będzie emitowana codziennie, nie co drugi dzień!
Odkąd w TVP1 pojawił się pierwszy sezon serialu Bonanza zakochałam się w nim. Kiedy dowiedziałam się, że będą znowu nadawać ten serial byłam po prostu wniebowzięta. Każdy z aktorów (rodzina Cartwrightów) jest na swój sposób wspaniały.
Jednak najbardziej uwielbiam postać stworzoną przez Michaela Landona, te tajemnicze oczy i cudowny uśmiech. "Bonazna" - najlepszy serial/western na świecie. Polecam, każdy zakocha się w tym serialu.
Fakt najmłodszy Cartwright ślicznie się śmieje i jest sympatyczny, ale równie dużo fanek i fanów ma jego wierzchowiec Koczis. Ten słynny łaciaty konik, którego tak chciał kiedyś mieć Robert Janowski.
Wiek jest oczywiście OK. Po prostu nie każdy lubi stare, westernowe seriale. Są jednak tacy, którzy lubią i to nie zależy od wieku.
Bardzo dobry serial. Pamiętam go. Z kobiecego punktu widzenia najbardziej zdobił go Bruce Boxleitner. Ale zawierał równiez mądre treści. Dobra akcja, świetna obsada, piekne plenery. Ale Bonanza jest starszym serialem. Chyba pierwszym kolorowym nakręconym dla potrzeb telewizji i mam do niej duży sentyment. Po prostu bardzo lubię ten serial, tak jak lubili go moi Rodzice, Dziadkowie. i reszta rodziny.
Tylko trzeci sezon? Czemu nie dadzą od razu wszystkich? Przecież mogliby wygospodarować 40 min i żeby chociaż 2 razy w tygodniu był.
Jak znowu zrobią trzyletnią przerwę to wszystkie sezony oglądnę jak bedę na emeryturze( o ile dożyję). Nie może byc ciągłości jak np. w "Modzie na sukces". Rozumiem, że odcinki nie są ze sobą powiązane fabularnie, ale to nie znaczy żeby robić takie długie przerwy w emisji.
Są jeszcze ludzie w tym kraju, którzy lubią dobre, pouczające seriale, a nie jakieś szmiry. Wystarczy że już TVN funduje gnioty, które lecą od rana do wieczora i są tworzone na oglądalność i na totalne odmóżdżanie ludzi
Kurcze, dość przypadkiem natrafiłem w nocy na emisję serialu i wtedy uświadomiłem sobie, że to musi być legendarna Bonanza z czasów młodości moich rodziców. Naprawdę spodobała mi się konwencja produkcji, nieskazitelność formy westernu i magia wykreowanego świata. Serial nie oferuje fascynującej intrygi, to jasne. Nie porywa akcją i nie ma w nim ef. specjalnych ;]. Nie kazdemu podoba się tego rodzaju "oldschool", ale zapewnia on jedno. Relaks. Dla mnie to fantastyczny sposób na rozluźnienie. Po prostu nie ma w nim nic, co zbędne. A niepowtarzalny klimat robi swoje...
Bo TVP1 dopiero parę lat temu po bardzo długiej przerwie wyemitowała 1 i 2 sezon Bonanzy z polskim lektorem. Teraz po raz pierwszy pokazują 3 sezon. Nie wiadomo, czy będą kolejne. Niektóre odcinki 1 i 2 sezonu można obejrzeć na FilmBoxie i na TV Silesia. W przyszłym tygodniu - w sobotę i niedzielę. Niestety, bardzo znana melodia rozpoczynajaca odcinki jest usunięta i zastąpiona inną. Kilka lat temu również Polonia 1 emitowała odcinki pochodzące z późniejszych sezonów ( tych nakręconych po odejściu Robertsa) z włoskim podkładem językowym i polskim lektorem. Pojawiły się też negatywne komentarze wielbicieli Mody na sukces, że przez Bonanzę są pozbawieni swego ulubionego serialu.
Haha, Moda na sukces rządzi :)
Mi chodzi o to, że filmweb permanentnie nas oszukuje co do filmów i seriali pisząc, że nigdzie nie można czegoś obejrzeć. Zwracałem wielokrotnie na to uwagę. Ta wtyczka powinna zostać zlikwidowana.
Trochę racji mają, bo ostatnia emisja kolejnych sezonów Bonanzy, z polskim lektorem i kultowym wstępem, była w latach siedemdziesiątych. Potem nigdzie u nas ten serial nie był emitowany. To, co było na Polonii1 i teraz jest na FilmBoxie i Silesii to przypadkowo wybrane odcinki, bez charakterystycznej melodii na początku. Są często powtarzane i ... zwykle nie są to te najlepsze, najciekawsze filmy. Kolory też jakby słabsze ... to jednak nie to ... A niektóre informacje podane na Filmwebie rzeczywiście nieraz zawierają błędy.
chyba się nie rozumiemy.
http://www.filmweb.pl/serial/Bonanza-1959-108202 co tam jest napisane ? że w tej chwili nigdzie nie można obejrzeć, a przecież TVP1 puszcza. I to się zdarza wiele, wiele razy.
A z tym to się zgadzam. Napis, że tego serialu nie można w tej chwili nigdzie obejrzeć jest mylący. Powinien brzmieć - "Przez lata nie można było obejrzeć".
Przykład pierwszy z brzegu http://www.filmweb.pl/film/Jagodowa+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2007-299794 . i znowu pisze o DVD a dzisiaj jest w TVP1.
Jeśli chodzi o Jagodową miłość, to podają, że dzisiaj jest na TVP1 o 22.50. Widocznie poprawili.
NIc nie poprawili. Powinno być tam napisane : w TVP1 25.06.2013 o 22:50.
A przy Bonanzie : najbliższy odcinek jutro o 15.25 sezon 3 odcinek którys tam
Istotnie, przy Świecie według Kiepskich ktoś się postarał i tam jest bardzo rzetelna informacja. Przy Jagodowej miłości słowo "dzisaj" powinno być zastąpione konkretną datą. Przy Bonanzie też mogliby podawać godzinę, dni i tytuły poszczególnych odcinków. Tych emitowanych przez TVP1. Godziny powtórek bywają różne 0d 12.30 po 2.30. TV Silesia w przyszłym tygodniu w soboty i niedziele też ma puszczać Bonanzę, tam jednak nie wiadomo, który odcinek będzie pokazywany. Dopiero, kiedy rozpoczyna się emisja, telewidz dowiaduje się, czy będzie oglądał Dark star, czy np Bank run. Z godzinami też różnie bywa.
jesli chodzi o Jagodową miłość to ja widze, ze napisali tylko o wydaniu na DVD. Nic o tym, że jest dziś w TVP1.
Przed sekundą sprawdzałam. Na pewno jest napisane - dzisiaj, TVP1 22.50. Tam, gdzie jest informacja, gdzie można obejrzeć ten film.
To ja mam lepszy zasięg, bo u mnie jeszcze dopisano, że jest to film obyczajowy :)
A to dopiero ! Gdy sie wylogowałem to pisze, ze jest dzis w TVP 1. Gdy z powrotem sie zalogowalem to tego juz nie ma i jest tylko o wydaniu na DVD. To Ci dopiero zagadka !
To chore ! To samo jest z Bonanza ! Gdy nie jestem zalogowany to pisze o seansach w TVP 1 i o powtorkach rowniez ! Sprawdz u siebie jesli mozesz. To jakis blad filmwebu.
Istotnie. Kiedy się wylogowałam, na stronie serialu Bonanza pojawiło się rozwinięcie i dokładna informacja, w jakich godzinach i które odcinki będą emitowane na TVP1. Po moim zalogowaniu się, ta informacja znika. Widocznie i przede mną chcą ukryć godziny emisji serialu :( A ja i tak będę oglądać!!!
Nie dość, że znika, to pojawia się napis głoszący, że nigdzie nie można tego obejrzeć !