PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108202}

Bonanza

1959 - 1973
7,2 4,6 tys. ocen
7,2 10 1 4648
Bonanza
powrót do forum serialu Bonanza

Normalnie sie popłakałam ,tak bardzo było zal Adama .Odcinki sa czasem smieszne , ale kilka wyciskaczy łez było np .gdy umierałą narzeczona Joe ,i Hossa .Przesmieszny był z ta Chinka która Joe wygrał w karty.Ogólnie zajefajny serial.

ocenił(a) serial na 8
mika26

Adam mógł po prostu zabic faceta gdy spal i tyle.. MUSI spac. Tutaj nie musi miec strzelby tlyko duza kamein walnac w leb i tyle.. Ja bym tak zrobil w nocy po tym jak zabil tego mula...

Dobrym odcinkiem byl odcinek ktore byl w piatek czy czwartek jak wrobili ich w morderstwo

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Mógł, ale tego nie zrobił, bo sam tłumaczył wcześniej bratu, że nie mógłby popełnić zbrodni. Zabijał czasem w obronie własnej. Ale nie chciał zabijać z wyrachowaniem, "na zimno" bo wtedy stałby się takim samym złym człowiekiem jak tamten. Trudno powiedzieć jak dlugo by wytrzymał, czy za kilka dni jednak nie popełniłby morderstwa, doprowadzony do ostateczności ... Na szczęście nie doszło do tego i mógł pozostać wierny wartościom w które wierzył. Zapłacił za to męką, ale pozostał sobą. Rzeczywiście mógł zabić Kane'a w nocy, chocby kamieniem, ale czy postąpiłby tak ten Adam, którego podziwiamy?
The gamble to rzeczywiście dobry odcinek, tak jak zabawny i rozśpiewany Abigail Jones.

ocenił(a) serial na 8
Ksawera

Zabicie komucha itp to nie zbrodnia..

Bardziej podziewialbym adam gdyby go w nocy obezwladnil, zaprzagl do wozu i kazal mu go wieź.. ja bym tak zrobil.. ewentualnie zabil..

Ogolnie przegapielm wiele odcinków bonanzy z wielu sezonów.. trzeba bedzie sobie sciagnac caly serial... Chociaz nie kazy odcinek jest perfekcyjny to ogólnie lubie bonanze..

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Oni bardziej się obawiali Komanczeros niż komunistów. Marks i Engels wydali swój manifest 20 lat wcześniej i jeszcze nie zdobył dużej popularności w tamtych czasach. Cartwrightowie trzymali się swego kodeksu honorowego, który głosił, że od wydawania wyroków jest prawo, nie przypadkowi ludzie. Zatłuczenie we śnie psychopaty byłoby czynnością pożyteczną, chwalebną i ... prawie przyjemną, ale ... niezgodną z jego honorem. Wolał się męczyć, niż postąpić jego zdaniem haniebnie. Fajny odcinek, psychologiczny i daje możliwości pokazania dobrej gry aktorskiej. Cóż, scenarzystów w Bonanzie było wielu i scenariusze odcinków nie zawsze grzeszą konsekwencją. Z perfekcją też różnie bywało. Budżet na początku mieli skromny i oszczędzali na czym mogli. Powtarzają się np. stroje, wnętrza itp. Cały serial to 14 sezonów. Nie wiem, czy ktoś to ma. A jeszcze z polskimi napisami? O polskim lektorze nie wspomnę.
Ale serial jak dla mnie bardzo dobry i nie zestarzał się.

ocenił(a) serial na 8
Ksawera

Tak czy siak ten gościu zachowywal sie jak komuch - Gadal ze nei jest gorszy itp.. kiedy on BYL gorszy. Równość to pojecie istniejace w matematyce.. równie mozemy byc tylko wzgledem prawa

Zabicie go w snie mozna by uznac za obrone wlasna.

Zreszta ja bym go nie ciagnal.. Oszczedzenie a ratowanie psychola to jedno

pierwsze 3 sezony sa w necie, nagrywane z TVP1

ocenił(a) serial na 10
Al_Bundy

Zgadzam się, ten psychopata na pewno był gorszy od Adama. On był gorszy nawet od tych, którzy go obrabowali i zostawili na pustyni. Cóż, scenarzyści tak pociągnęli ten wątek a widz może tylko pięści zaciskać i pomrukiwać ... ja bym! i wyliczać, co by zrobił wrednemu psycholowi. Na necie jest chyba cały 1 sezon Bonanzy, część 2 i 3 sezon jeszcze TVP emituje, zostało parę odcinków. Potem będzie chyba 4 sezon. Też dobry. W każdym razie ja nagrywam 3 sezon, a pozostałe odcinki kompletuję. Te z polskim lektorem, bo w wersji angielskojęzycznej mam prawie pełne 6 sezonów i trochę z następnych. To serial, do którego się wraca.

ocenił(a) serial na 8
Ksawera

Nie ma jednolicie gorszych.. Ale w jakiejs kwestii ktos musi byc lepszy lub gorszy - Adam byl bogatszy wiec tamten byl finansowo gorszy (na pzyklad0>

Mentalnie tez byl gorszy..

Ja kiedys chcialem nagryc bonanze jak mialem taki program na kompie do odbierania kanalów (za darmo 180 kanalów odbieral..)

Mozna bylo nagryc i wybierac jakos obrazów.. ogólnie spoko ale stracielm go po przeinstalownaiu windows.. zreszta mój net byl strasznie powlny a tu trzeba kilka MB zeby nie zacnalo