PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Czyli fenomenalne słowackie tłumaczenie "Breaking Bad" z dubbingiem :D. Gdyby ktoś szukał sposobu na rozładowanie
emocji tuż-przed-finałowych, musi to obejrzeć:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=graoYEMh4iQ

Filmik robi oczywiście furorę na internetach.
Aha, a "pernik" to w slangu naszych sąsiadów meta, ale wiadomo, że po naszemu przejdzie do historii
jako piernikowy tatko. Prawda, że wielki Heisenberg jakby jakoś od razu mniej groźny się wydaje? xDD

ocenił(a) serial na 10

Dziękuję, zadławiłam się colą ze śmiechu ocierając o śmierc.

użytkownik usunięty
HeatherSweet

Bóg wymyślił Czechów (i Słowaków) po to, by rozśmieszali Polaków. Jeśli ktoś w to wątpił, teraz powinien mieć pewność :)

ocenił(a) serial na 10

Haha, widziałam to wczoraj. :D Śmiesznie to brzmi.

użytkownik usunięty
karolina0909

- Wiem, skąd masz te wszystkie pieniądze. Dilujesz piernikami.
- No co ty Skyler, skąd ci to przyszło do głowy?
- Tylko piernikowy baron miałby tyle pieniędzy w tak krótkim czasie. Błagam, Walt, nie wciskaj mi ciemnoty - jesteś dilerem, prawda? Przyznaj się.
- ...
- ...
- Jestem piekarzem, dystrybucją zajmuje się ktoś inny.
- O, Boże!
;)

ocenił(a) serial na 10

To teraz zamiast DEA będzie GEA (Gingerbread Enforcement Administration) czyli Agencja do spraw walki z piernikami. :)

ocenił(a) serial na 10

To są żarty, czy oni na prawdę chcą tam wlepić czeski dubbling ?

ocenił(a) serial na 10
dzordzan

Nie wiem jak teraz, ale paręnaście lat temu dubbing był normą w czeskiej TV.

ocenił(a) serial na 10

"A w tym domku żył tatko, ale nie był to zwyczajny tatko" :D

użytkownik usunięty
dirt16

Haha, no już pal sześć tytuł, ale co im strzeliło do głowy, żeby zrobić to w konwencji bajki?
Gde bylo, tam bylo... :)

ocenił(a) serial na 9

Dokładnie. To by było śmieszne nawet po angielsku, a że jest po czesku - sami wiecie... :D

ocenił(a) serial na 10

Jeszcze ta muzyka jak z kołysanki. :)

ocenił(a) serial na 10

Czeski taki pocieszny język x) swoją drogą dziwię się że Polacy nie podjęli się przetłumaczenia tytułu z typową polską gracją :)

ocenił(a) serial na 9

Co do samych Czech to w serialu było powiedziane że 5% kraju używa mety(nie sprawdzałem tych danych ale wydają mi się trochę przesadzone).
Tak czy inaczej kilka lat temu, przy okazji afery z dopalaczami wyszło na jaw częste odwiedzanie aptek z południowej Polski przez obywateli Czech. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że apteki te zamawiały w hurtowniach po 20tyś opakowań leku zawierającego efedrynę bądź pseudoefedrynę używaną do produkcji metaamfetaminy. Następnie jedna osoba z Czech kupowała cały zapas naraz. Proceder trwał w najlepsze i nikogo nie zdziwiło że apteka sprzedaje 100tyś opakowań miesięcznie, gdy w tym czasie apteki z innych części kraju sprzedawały może po kilka tysięcy opakowań.
Może Czesi mają własnego Heisenberga:D

ocenił(a) serial na 10
Dj_Kid

Wcale nie przesadzone. Czesi i Zachodnie Niemcy to najwięksi w Europie konsumenci mety. Jakoś rok, 2 lata temu zlikwidowano w UE 350 laboratoriów mety, w tym 97% (!!) znajdowało się właśnie w Czechach !! Tam ćpa się na potęgę, więc biznes z roku na rok kwitnie coraz bardziej.

ocenił(a) serial na 10
Grifter

Dlatego Lydia z nimi handlowała.

ocenił(a) serial na 10

Ciesz się, że nie nazwali go Rumcajs. :)

ocenił(a) serial na 9
Skymaster

Albo Kretek (Krecik).

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Za późno :D
http://kwejk.pl/obrazek/1925984/breaking-krecik.html

użytkownik usunięty
Dj_Kid

Hahaha, Tortuga przewidziała przyszłość :-)