PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

After Breaking Bad?

ocenił(a) serial na 10

Co tu teraz oglądać? Znacie jakieś dobre pozycje z równie niebanalnym scenariuszem?

użytkownik usunięty
air_hunk

Ja zacząłem oglądać Homeland.Tak patrze na te nowe seriale to sama papka.

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

"Breaking Bad is the best show ever, except maybe The Wire".

ocenił(a) serial na 10
otis_tarda

No właśnie kilka dobrych słów słyszałem o the Wire. Może się skusze;)

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

Ze swojej strony mogę polecić też "Justified". To zupełnie inny kaliber niż "Breaking Bad" (znacznie bardziej rozrywkowe), ale ogląda się naprawdę świetnie, są niezłe dialogi, "klimat" i postaci. Warto dać szansę.

Faaaaajerinahol!

ocenił(a) serial na 8
air_hunk

wire przebija Breaking Bad - w szczególności sezon 1 i 2 - arcydzieła!!!

ja też zacznę chyba Ho,eland bo słabo z ciekawymi serialami

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

Hej
Ja przed breaking bad oglądnąłem całe The Wire. Szczerze mogę polecić ten serial, jest wyśmienity. Może nie jest aż tak intensywny jak Breaking Bad ( nie daj się złamać w pierwszym sezonie, poczekaj na następne ;) ), ale bardzo wciąga i doskonale śledzi się losy bohaterów, a i sezonów jest dużo, więc nie skończysz go szybko ;)
Jeśli nie widziałeś jeszcze to polecam starego oldschoola klasyka tj Rodzinę Soprano !
Pozdro

ocenił(a) serial na 9
otis_tarda

the wire jest najlepszym serialem ever made

air_hunk

Dexter,Rodzina Soprano, Homeland,Supernatural,The walking dead, Prison Break,

ocenił(a) serial na 10
dark12345

ja rozumiem ze sa gusta i gusciki ale wymieniajac supernatural, twd albo prison break jako te z niebanalnym scenariuszem chyba nie jestes powazny. dexter i jego ostatnie sezony tez zreszta do tego nie pasuja. prawda jest taka, ze seriali z rownie genialnym scenariuszem jak BB, mozna wymienic na palcach u jednej reki.

ocenił(a) serial na 10
dark12345

może dexter ale tylko pierwsze sezony. co do reszty to z nudów też można obejrzeć ale bb nie przebije (moje zdanie)

ocenił(a) serial na 10
dark12345

seriale dla debili i małolatów: Supernatural,The walking dead, Prison Break,

ocenił(a) serial na 8
Andrrzej

+Pamiętniki mhrocznych wampiruw.

Andrrzej

ty jestes debil i małolat

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

polecam The Shield (nie sugerujcie sie polskim tytułem Swiat Gliniarzy) serial naprawde ma zajebista fabułę i przechodzi transformacje poprzez kolejne sezony stając sie coraz lepszym,
do tego mało znany jeszcze w Polsce House of Cards jak ktoś lubi Finchera czy Spacey'a. Jak na razie mysle ze to najlepsze seriale zaraz po BB ;)

ocenił(a) serial na 10
LaRRy_LuRRex

Skoro wspomniano HoC, to może warto też wspomnieć o niedocenianym i skasowanym po dwóch sezonach "The Boss".

ocenił(a) serial na 10
LaRRy_LuRRex

the shield obejrzałem 2 sezony i było dobrze. mówisz że warto dalej oglądać?

ocenił(a) serial na 10
Expendable91

Jezeli przebrnales przez pierwsze 2 sezony to musisz ogladac dalej! Ja ledwo co dałem rade na poczatku, a potem łykałem po 5-6 odcinków dziennie.. Od trzeciego sezony sie na dobre rozkreca akcja, a ostatnie 2 sezony mnie po prostu zmiotły z fotela, dosłownie. Zdecydowanie warto obejrzec serial do końca!!

ocenił(a) serial na 10
LaRRy_LuRRex

dzięki! ponownie wróce do tego serialu

ocenił(a) serial na 7
LaRRy_LuRRex

W "The Shield" każdy odcinek kończy się jak sezon w nie jednym serialu. Polecam...

ocenił(a) serial na 10
szponkowski

Wyjąłeś mi to z ust ;)

ocenił(a) serial na 10
LaRRy_LuRRex

Również polecam The Shield. Wczoraj leciały mi łzy jak skończyłem ten serial :)

ocenił(a) serial na 10
rekuel

Potwierdzam i sam gorąco polecam!!!

air_hunk

The Wire, jestem po kilku odcinkach i jest, że tak powiem, zachęcająco ;)

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

Na odmulenie i bardziej komediową opcję polecam Wilfreda US i Australian original series :D
Co myślicie (pytanie do fanów BB którzy dali co najmniej 8) o 666 park avenue? Widziałęm ostatnio reklamówki na YT i może być w sumie ciekawe. Mam zamiar również wziąć się za AHS z tym że olewka 1 i 2 sezon, bo mi wybitnie nie podeszły i zacznę od tego nowego Coven.

ocenił(a) serial na 9
air_hunk

Ja polecam zdecydowanie "Hannibala", świetnie nakręcony, aktorstwo również stoi na bardzo wysokim poziomie no i genialnie poprowadzona rola jednego z najbardziej znanych w kinematografii seryjnego mordercy. Palce lizać >]

warka19

Ja się nie zgodzę, oczywiście Mikkelsen genialnie odgrywa swoją rolę, ale poza tym serial jest naprawdę średni. Miałem wrażenie, że każdy kolejny odcinek chce przebić poprzedni w ilości rozharatanych bebechów i krwi na ekranie, co pozostawia niesmak. Nie mam nic przeciwko brutalności, czy krwawych scen w serialu ale bez przesady. W Milczeniu Owiec udało się uniknąć takich niesmacznych scen, a jednak cały film oglądało się jak na szpilkach. Oczywiście zależy to od umiejętności prowadzenia fabuły, a ta w serialu jest raczej słaba i z pewnością nie dorównuje BB, choć mam nadzieję, że w następnym sezonie pozytywnie mnie zaskoczy. Oto moja wizja ;)

ocenił(a) serial na 10
warka19

Hannibal ? Nie zgodzę się, dla mnie serial jest bardzo kiepski i mówię to jako fan książek Harrisa. Z seriali o seryjnych mordercach itp zdecydowanie najlepszy jest Dexter.. wiem, że był spadek i nie muszą mi tego powtarzać kolejne osoby, ale sezony 1-4 to po prostu arcydzieło do którego daleko takim serialom jak Hannibal.

ocenił(a) serial na 9
air_hunk

the wire i breaking bad najlepsze seriale ever

ocenił(a) serial na 10
iwczyko

+ shield i ewentualnie Oz.

ocenił(a) serial na 8
rekuel

cholera jasna, to chyba zostawię ten Homeland i zacznę Shield :D

ocenił(a) serial na 10
peeszet

Shield jest po prostu z gatunku must see, już pierwszy odcinek w odróżnieniu od innych seriali jest mocny :)

air_hunk

polecam brytyjski serial "LUTHER" - niestety bardzo krótki, ale zdecydowanie niebanalny

ocenił(a) serial na 8
riven

o tak , tu się zgodzę w 100%

Luther jest również extra

riven

Również popieram, "Luther" genialalny

air_hunk

koniec breaking bad!... biada nam! jak dalej żyć???... buuu!!!.... ;) ponoć w albukerke (jakkolwiek się to pisze) organizowane są wycieczki dla turystów szlakiem miejsc z breaking bad, a w cukierniach można kupić ciastka z polewą z niebieskiej mety :)

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

Jedyny serial na podobnym poziomie (moim zdaniem) i jednocześnie W MIARĘ podobnym klimacie to Utopia

Co prawda nie ta klasa co Breaking Bad, jest półkę albo dwie niżej, poza tym ma tylko jeden sezon, niemniej jednak zdecydowanie polecam.
"WHERE IS JESSICA HYDE?" - Również znajdziecie tam jeden z najciekawiej wykreowanych czarnych charakterów.

http://www.filmweb.pl/serial/Utopia-2013-663388

Trzeba sobie jakoś radzić.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Janoszy

Popieram! Zobaczyłem ten serial w ten weekend i oniemiałem. Perfekcyjny scenariusz i genialne wykonanie (MUZYKA, kolory, montaż, praca kamery). Nigdy nie widziałem tak dobrego serialu (chociaż ma on jedynie 6 odcinków i zapowiedziany 2 sezon, więc można by to nazwać "mini s.").

użytkownik usunięty
air_hunk

A właśnie, jest jeszcze serial Rouge, naprawdę porządny pierwszy sezon, dużo się dzieje i wciąga, a sądząc po ilości komentarzy nikt tego nie oglądał

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

A przepraszam, bo pomyliłem nazwę. Prawidłowa to "Rogue".

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

Breaking Bad to jedyny serial wyprodukowany w ostatnich latach, który z przyjemnością obejrzę jeszcze raz 10/10.

zonk_2

Przejrzałem i polecam The Shield bardzo gorąco, The Wire czy Rodzina Soprano to seriale nudne i przereklamowane, może nie są złe, w końcu obejrzałem całość ale spodziewałem się po nich czegoś dużo lepszego, zwłaszcza że ludzie o zachwalają. A finał Breaking Bad świetny. Breaking Bad V: Revenge of Mr. White :D po prostu bosko było.

Mateo_SF

łapy precz od Rodziny Soprano !

ocenił(a) serial na 10
Mateo_SF

Zgrzeszyłeś chłopcze mówiąc tak o The Sopranos !

VooooDoooo

Dobrze będe palił się w piekle, nie dokończone wątki, masa irytujących postaci i kilka fajnych odcinków, ogólnie się na tym strasznie nudziłem, a lubię ambitne i mniej ambitne produkcje ale to do mnie nie trafiło, aczkolwiek świętej pamięci Gandolfini grał fajnie, a i koleś który grał Pauliego też momentami nieźle mnie rozbawił, ale po za tym nudy.

zonk_2

po słabszym Dexterze i genialnym BB zostało dla mnie jeszcze zakazane imperium które ma genialny klimat . Jak się skończy to chyba zawieszę oglądanie serialów bo teraz to słabe wychodzą..,

ocenił(a) serial na 9
air_hunk

jak chcesz mocne dramaty o podobnej tematyce to:
Rodzina Soprano
The Wire
Oz
Shield (dla mnie najlepsze zakończenie serialu jakie widziałem choć na początku może wydawać się, że jest to zwykły seria o gliniarzach)
Boardwalk Empire
Deadwood
trochę niższa półka to: Magic City i Sons of Anarchy

no a jak chcesz bardziej rozrywkowe seriale to też jest ich sporo niezłych.

ocenił(a) serial na 10
air_hunk

Jeśli nie oglądałeś to polecam "Six feet under", "Top of the lake", "Hit and miss", "Southcliffe".

ocenił(a) serial na 9
air_hunk

Jak zawsze polecam The Wire, nie ma w nim dużo akcji ale dialogi niszczą każdy inny serial.

air_hunk

Czy jeszcze nikt nie polecił "24 godzin"?