PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Ktoś coś słyszał o serialu z losami Goodmana ? :>

ocenił(a) serial na 9
holdus

AMC planuje zrobić właśnie serial poświęcony Saulowi Goodmanowi :)

holdus

Ma to być serial zawierający 80% humoru i 20% dramatu. Odwrotnie niż w BB. Tak ponoć powiedział sam Vince Gilligan.

ocenił(a) serial na 10
krzysztofroz

a wiadomo czy będzie nawiązanie do BB ?

holdus

Gdzieś czytałem, że ma opowiadać o początkach współpracy Saula z Mikem. Ale to tylko spekulacje.

ocenił(a) serial na 9
holdus

Skoro to spin-off to powinien.

holdus

Mam przeczucie,że wyjdzie z tego kiepski sitcom.
Ale z pewnością dam szansę serialowi, może będzie fajne :) No a poza tym to nie mam już czego oglądać.

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Pytanie tylko czy będą za to odpowiadać twórcy BB czy EJEM$I?

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Wydaje mi sie, że BB ale pewien nie jestem

ocenił(a) serial na 9
Skimaj

Oby.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

W jednym z artykułów wyczytałem, że serial powstaje DLA amc, tak więc twórcy BB

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Vince Gilligan ma być producentem wykonawczym, więc to już spory plus.

ocenił(a) serial na 10
holdus

Serial będzie prequel'em (akcja będzie się toczyć PRZED wydarzeniami z Breaking Bad), a całość będzie opowiadać o początkach kariery prawniczej wszystkim dobrze znanego Saul'a Goodman'a.

Będą to pełnometrażowe odcinki (normalnie po 45min), a za scenariusz będzie odpowiadał sam Vince Gilligan.

Z tego co mi wiadomo - nie będzie to serial "komediowy", tak więc może być ciekawie ;)

PS: Teoretycznie skoro to prequel to Walter White (jak i kilku gości ze starej gwardii) wciąż żyje i prawdopodobnie gdzieś, kiedyś może pojawią się w krótkiej scenie lub zagoszczą na dłużej (Mike <3). No nic, trzeba czekać!

ocenił(a) serial na 10
V3X_

Jak by Mike wrocil to bym skakał z radości! A wiadomo kiedy sie zaczyna emisja? Bo nie moge nigdzie znaleźć.
Ps. Ja czytałem, że to ma być Czarna komedia, chociaż o BB też tak na początku mówili, więc nie wiadomo

ocenił(a) serial na 10
Skimaj

2 sezon bb to jest czarna komedia

ocenił(a) serial na 10
hemoroiderus_pierwszy

Święte słowa. Nie byłem pewien, w którą stronę to pójdzie - ale na szczęście wybrali dramat a nie komedię.
Choć piosenkę bardzo lubię http://www.youtube.com/watch?v=FLaWiUWEX1k

ocenił(a) serial na 10
V3X_

Ponoć ma też być pokazane w jaki sposób Saul nawiązał współpracę z Gusem.

ocenił(a) serial na 10
Vertigo_effect

Oj, to byłoby świertne, pewne rozszerzenie historii z BB.

holdus

Mam nadzieję, że wyjdzie z tego coś ciekawego, ale raczej na pojawienie się pinkmana czy waltera nie ma co liczyć... :)

ocenił(a) serial na 10
liverpool

Ich może nie będzie bo niby dla czego (chyba, że przechadzający się tak sobie po ulicy) ale mam nadzieje że przewinie się moment z przeszłości Saula, o którym opowiadał, kiedy jego ojczym dmuchał jego drugą żonę.

Na pewno miał dojścia wcześniej już do Mika i Gusa, a jak sam Giancarlo Esposito mówił, że jest bardzo zainteresowany współpracą przy tej produkcji więc myślę, że zobaczymy chociaż przez chwilę starych znajomych.

On September 11, 2013 it was announced that the series had been green-lit by AMC, given the tentative title Better Call Saul and will be a prequel in a one hour format.

ocenił(a) serial na 10
PAWELPOST

prequel bo przeciesz Goodman zmienił branże, nwm ale zobacze napewno odc 1 ja czekam ;)