PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Cześć!
Właśnie obejrzałem ostatni odcinek piątego sezonu.
Ogółem serial, jak najbardziej mi się podobał, być może jeszcze się rozpisze na ten temat, ale założyłem ten wątek, w ogóle z inną myślą.
Zabrakło mi w ostatnim odcinku paru ważnych akcentów, które mogłyby zapobiec małemu niedosytowi.
1. Dobrze byłoby zobaczyć, że Jesse zaczął nowe życie, został stolarzem i robił to co mu się naprawdę podoba. Dodatkowo miło byłoby zobaczyć, że wziął pod opiekę Brocka.
2. Zabrakło pogrzebu Hanka i Stevena. W ogóle nie została poruszona kwestia, czy ktokolwiek dowiedział się ile zrobili co do tego śledztwa, chodzi o zbieranie dowodów na temat Waltera, itd.
Powinno to być jakoś pokazane, tym bardziej ten pogrzeb i jakieś informacje na ich temat, że znacząco przyczynili się do rozwiązania tej sprawy.

Zastanawiam się jeszcze co byłoby dobrze zobaczyć i z chęcią to jeszcze napiszę.
W sumie to Was zapraszam do podzielenia się Waszymi propozycjami.
Co byście chętnie zobaczyli?

ocenił(a) serial na 10
Radko29

i dobrze,ze nie było tych scen po by zalatywało to wszystko straszna sztampą(patrz ostatni odcinek Dextera).Takie niedopowiedzenia są najlepsze w filmach.

Radko29

I to jest właśnie piękne... na swój artystyczny sposób - nie ma sprawiedliwości. My wiemy ile Hank poświęcił dla śledztwa, jaki był sprytny, przebiegły, miał intuicję i był niesamowitym agentem... ale nikt prócz nas się o tym nie dowie, a on, mimo, że już w zasadzie było po akcji i miał Heisenberga w kajdankach zginął i leży pogrzebany gdzieś na pustyni...

podobnie:
Walter można powiedzieć zaprzedał dusze by chronić rodzinę i siebie przed konsekwencjami zdemaskowania - zabiła najpierw Mike'a a później jego ludzi w więzieniach. Wszystko na darmo bo wpadł przez głupią książkę pozostawioną w kiblu

Gdyby Mike w ostatniej chwili nie skumał, że to Walter otruł Brocka prawdopodobnie wyjechałby bardzo daleko od Nowego Meksyku i zaczął nowe życie - Walt nigdy nie zostałby zdemaskowany (Hank nie miałby dowodów, a nie mógłby otarcie działać wobec szantażu z płytą), jego rodzina by jakoś przetrwała, dzieci by go nadal kochały, a i Hank wciąż by żył

efekt motyla - zawsze musi się coś schrzanić (prócz ostatniego odcinka ^^) a lawina konsekwencji jest nie do przewidzenia

ocenił(a) serial na 9
inglorion

Marie wiedziała :)

inglorion

To Jesse się zorientował że Walt otruł Brocka, Mike już wtedy dawno nie żył, tak wiem to zwykła pomyłka w imionach;)

Lukasz7777

wiem wiem, ale juz nie mogłem zedytować :D

ocenił(a) serial na 10
Radko29

Może i byłoby Ci miło zobaczyć jak Jesse opiekuje się Brockiem, ale raczej byłoby to totalną bzdurą biorąc pod uwagę, że było równie poszukiwany jak Walter. Chyba musiałby go porwać...

ocenił(a) serial na 10
przyszla.zona.michala

I poza tym kto by mu dal dziecko? przeciez maly mial babcie. Jesse moglby mu jedynie moze pieniadze posylac, ale przeciez nic mu nie zostalo