PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325755
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Breaking gimbaza

ocenił(a) serial na 8

Ciekawe ile gimbazy będzie jutro niezadowlona z finału. Jak obstawiacie?

sysunia22

nikt

ocenił(a) serial na 8
dominik3755

Nie no ten post to taki mój lekki żarcik. Breaking bad obok Rodziny soprano wziął się za bary z Dostojewskim i klasyką filmową obralając toposy literacko-filmowe bawiąc się znanymi klasykam i wyszedł z tego starcia zwycięsko.. Nawiazując do największych reżyserów (Robert Bresson Stanley Kubrick Alfred Hitchcock Andriej Tarkowski). Rysując postacie tak skomplikowane że sam Robert Altman by przyklasnął.

No ale nadal możemy przeczytać na forum:
Jesse konfident
Hank to drań
O co chodzi z różowym misiem?
Giń Skyler

Nie odbieram nikomu prawa do oglądania. Tylko że Breaking bad na przełomie sezonów 4-5 stał sie tak modny, że większość ogląda bo trzeba. Totalnie nie rozumiejąc co się dzieje na ekranie

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Wszyscy będziemy niezadowoleni.

ocenił(a) serial na 8
otis_tarda

Finał to i tak dopełnienie. Gilligan, już wcześniej zdefiniował bochaterów. Teraz się zabawi w egzekutora, i wymierzy wszystkim karę

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Bohaterów*
A co do finału, Vince powiedział w jednym z wywiadów, że finał większość odbierze jako przegraną głównego bohatera, lecz będzie można w tej przegranej, dostrzec jego triumf ;)

ocenił(a) serial na 8
Jellenio

Sorry godzina robi swoje. No ale cóż dziś nie zasnę na pewno :) Tak wiem, przeczytałem chyba wszystkie możliwe wywiady Vince'a na temat Feliny. Lecz jednak najbardziej mnie ciekawi przyrównanie Feliny do tartaku