PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Cały świat wie już, że to Walt jest Heisenbergiem. Skąd? Chodzi tylko o zeznania Skyler, czy możę przegapiłem coś jeszcze?

ocenił(a) serial na 10
litwosxd

Marie jechała samochodem z kilkoma agentami. Myślę, że to ona powiedziała im wszystko, oskarżyła Walta o zabójstwo Hanka. No bo przecież musieli ją spytać kogo podejrzewa o zabójstwo męża, a ona nic nie wie o ekipie Jacka, uważa że zabił go Walt. Nie dziwię się Juniorowi, że oskarża ojca o zabójstwo Hanka, bo kogo innego ma oskarżać? Nikt nie wie o tym, że wujkowie byli na pustyni, jedynym podejrzanym jest Walter, tak wynika z rozmowy telefonicznej między Hankiem a Marie. Tak więc z tego wynika, że Walt jest oskarżony nie tylko o gotowanie mety ale też o zabójstwo agenta DEA.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Czegoś nie rozumiem. Po śmierci Hanka i Gomeza nikt nie wiedział, że Walt to Heisenberg, więc po co chciał uciekać z miasta? Nie rozumiem też po co dzwonił do Skyler. Chciał, żeby maślano, że jest niewinna, ale gdyby nie powiedział w rozmowie z nią, że jest Heisenbergiem, nikt by o tym nie wiedział i Skyler nie byłaby sądzona. W końcu policjanci byli w domu Whitów z powodu porwania Holly, a nie przestępstw Walta. Czy mógłby ktoś jakoś to wytłumaczyć?
Ogólnie to w tych finałowych odcinkach nie podoba mi się nie równe tempo. Były odcinki, w których nic się nie działo (Buried), a w najnowszym mamy wydarzenia na przestrzeni kilku miesięcy. I przez to pojawiają się te niejasności.

ocenił(a) serial na 10
stilt07

Hank nie chciał ruszyć z śledztwem i z materiałami które miał, ponieważ skończyłoby to jego karierę. Postanowił więc sam go złapać. Po jego zaginięciu, już nic nie trzymało Marie żeby podzielić się z agentami wszystkimi informacjami na temat Waltera. Walter zadzwonił, bo wiedział, że śmierć Hanka to dla Skyler za dużo i że go wyda.

ocenił(a) serial na 9
Jellenio

Dzięki za odpowiedź ;)
Mam jeszcze jedno pytanie: czemu policja odebrała dom Skyler. I czemu nie zrobili tego od razu, tylko najpierw obserwowali dom z radiowozu?

ocenił(a) serial na 10
stilt07

"Mam jeszcze jedno pytanie: czemu policja odebrała dom Skyler"

Zajęcie majątku pochodzącego z przestępstwa. W USA często jest to na tyle mocne, że aż patologiczne. Zerknij sobie, co to jest wspomniane w 05x15 RICO.

" I czemu nie zrobili tego od razu, tylko najpierw obserwowali dom z radiowozu?"

Bo to, jak każda procedura prawna, chwilę trwa.

ocenił(a) serial na 9
otis_tarda

Ok dzięki

ocenił(a) serial na 8
stilt07

Poza tym zabezpieczali teren ,gdyby ewentualnie Walter podjął próbę kontaktu z rodziną. Marnie zabezpieczali,

ocenił(a) serial na 9
frtgbb

A czy wiadomo gdzie przeniosła się Skyler po utracie domu? Chyba nie było w odcinku powiedziane.

ocenił(a) serial na 8
stilt07

Coś tam było o jakimś Eubank, chyba jakaś nazwa dzielnicy Albuquerque.

ocenił(a) serial na 10
litwosxd

To wszystko wina Hanka!
Ja wam mówię, Walt skończy ten serial jako niewinny.

ocenił(a) serial na 10
pantalonada

Nie liczyłbym na to. Tragizm WW jest najmocniejszą rzeczą z jakiej stworzono ta wyjątkową postać. I za to go uwielbiam, świetny przykład tego że jak ktoś jest geniuszem to wcale nie musi mu wszystko wyjść w życiu. To właśnie z tych niespełnionych ambicji powstał Heisenberg. No ale to tylko taka moja opinia ;)

noef

Spora część geniuszy kończy w stylu UnaBombera także akurat to żadna niespodzianka:)
Między geniuszem a szaleństwem granica jest cienka, łatwo ją przekroczyć w irytującym społeczeństwie idiotów.