PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Ale fajnie by było gdyby ktoś chciał mi go trochę przybliżyć tzn. coś o nim powiedzieć nie zdradzając za bardzo fabuły
oczywiście ;D

ocenił(a) serial na 10
Judasz_512

zrobimy to, przyjacielu, zrobimy :)

ocenił(a) serial na 10
Zipox

zróbcie, zróbcie. Nie mogę się doczekać ;>

ocenił(a) serial na 10
Judasz_512

dasz mi pociumkać uszy? kochanie

ocenił(a) serial na 10
Zipox

jesteś gejem ? czy może wolisz tytuł Homoseksualisty ?

Judasz_512

Kurczę, przyłączam się do pytania. Mógłby opisać go ktoś, kto nie będzie się bawić w internetowe flirty? Obok Downton Abbey i Dextera to będzie pewnie kolejny serial, który OCZYWIŚCIE obejrzę (kiedyś) i chętnie dowiem się, o czym właściwie jest.

ocenił(a) serial na 10
GF1115

Rozumiem, że chcesz by ktoś Ci powiedział co nie co o tym serialu byś zdecydował czy się w ogóle za niego brać? Powiem Ci że nie ma co się zastanawiać ani nie ma sensu opowiadać o tym serialu jest on tak dobry, że wciągnie Cię i zanim się obejrzysz już go skończysz. Miłego oglądania.

ocenił(a) serial na 10
ajmak

co masz na sobie?

ocenił(a) serial na 10
Judasz_512

Wystraszy obejrzeć pierwszy odcinek, a potem jest coraz lepiej.

ocenił(a) serial na 10
Judasz_512

Tak w skrócie to historia nauczyciela chemii, który z pewnych powodów wkroczył do przestępczego świata. Sam dość pesymistycznie podchodziłem do tego serialu, ale po obejrzeniu pilota zacząłem się wciągać i oglądać po 5+ odcinków dziennie.

Breaking Bad ma naprawdę wciągającą i oryginalna fabule, dużo w nim akcji no i oczywiście świetnie dobrana obsada. Na mojej liście ulubionych seriali klasyfikuje się na miejscu 4 tak wiec jest wart polecenia.

ocenił(a) serial na 10
Judasz_512

Spokojnie, mimo, że sporo tekstu, to zero spoilerów ;)
Jest to pierwszy serial niekomediowy, który obejrzałem od początku. Lubię dramaty, ale zawsze miałem opory przed tego typu serialami, bo o ile w sitcomach przeważnie każdy odcinek dotyczy innego tematu, a 'biografia' bohaterów jest motywem pobocznym, tak w dramatach (itp.) trzeba śledzić fabułę z odcinka na odcinek. Tak więc zawsze odpalałem sobie przed snem 2 odcinki jakiegoś sitcomu i w momencie wyłączania komputera już o nich zapominałem, a wszelkie próby oglądania 'poważnych' seriali kończyły się fiaskiem, gdyż nie chciało mi się specjalnie śledzić, czy zapamiętywać fabuły, aż po kilku odcinkach mi się nudziły. Wiele osób polecało mi BB. Nie specjalnie kwapiłem się do oglądania, aż spróbowałem, co mi tam... I tu właśnie cały mój dotychczasowy pogląd na takie seriale legł w gruzach. Wciągnąłem się do tego stopnia, że obejrzałem cały serial chyba w miesiąc, z czego 2 ostatnie sezony (które są arcydziełem) strawiłem w tydzień. Poleciłem ten serial 3 znajomym. Jeden z nich był sceptycznie nastawiony, aż przez przypadek obejrzał u mnie 2 odcinki. Teraz pisze do mnie sms'y o 2:00 w nocy 'Ale mnie ten [bohater] wku***ia. No co on robi?' :P 2 pozostałych znajomych również ogląda.
Moim skromnym zdaniem serial rewelacja. Oglądaj na moją odpowiedzialność. Nie daj zrazić się pierwszym sezonem (mi się akurat podobał), bo nie dzieje się wiele, ale warto poznać postaci. To tylko 7 odcinków ;)

Jeżeli dotarłeś do końca - jestem wdzięczny. Sorry, że tak się rozpisałem, ale ten serial jest tego wart :D

redrum_bt

W sumie 2 początkowe sezony miały sporo wątków komediowych. Były lżejsze w odbiorze. Dopiero później zrobiło się więcej akcji i dramatu ;)
Mam podobne odczucia odnośnie tego serialu. Również mnie niesamowicie wciągnął i ani trochę nie nudził. I właściwie teraz wszystko porównuję do BB. Nie wiem czy kiedyś jakikolwiek serial jeszcze tak mną wstrząśnie. I też próbuję wszystkich wokół przekonać do obejrzenia tego dzieła :)

ocenił(a) serial na 10
redrum_bt

Dzięki za opinie , dobrnąłem do końca, ostatnio obejrzałem 4 odcinki i powiem ci, że faktycznie mnie wciągnęły. Naprawdę zapowiada się na mega dobry serial :D

Judasz_512

Ja zaczęłam oglądać go we wrześniu. W tej chwili zostało mi 5 odcinków do końca 5 sezonu więc podejrzewam, że dziś się skończy moja przygoda z Breaking Bad. :c Nigdy nie oglądałam tak dobrze napisanego serialu. Tu nie tyle liczy się historia co portret psychologiczny bohaterów. Skoro jesteś przy pierwszym sezonie zwróć uwagę na to kim jest Walt i Jessie, a za 2-3 sezony trudno będzie ci uwierzyć w to jak bardzo się zmienili. Żaden sezon nie jest słaby. Każdy to kolejny etap przemiany. Tak jak zazwyczaj seriale w ostatnim sezonie zazwyczaj są robione na siłę tak w BB ciężko o jakiś słaby punkt. Ostatni sezon to kulminacja wszystkiego, aż mi szkoda że za kilka godzin skończy się moja przygoda. Tylko ja niestety w trakcie oglądania 2 sezonu trafiłam na spojlery związane z zakończeniem więc oglądam to wiedząc i tak jak się skończy. :D Ale mimo to warto, bo dobry serial.

ocenił(a) serial na 10
villagepeasant

Dzięki na pewno zwrócę uwagę na to kim są Walt i Jessie. Być może po skończeniu oglądania podzielę się moimi spostrzerzeniami na ten temat :D

ocenił(a) serial na 10
redrum_bt

Mój 57-letni ojciec obejrzał go w niecały miesiąc. Ciągle wysyłał mi sms-y, że jest oszołomiony. Serial wciągnął go bez reszty, tak jak i mnie.

ocenił(a) serial na 10
Judasz_512

Opis na FW wszystko mówi resztę nie warto zdradzać

ocenił(a) serial na 9
Joleke22

Dokładnie najlepszy serial jaki dane mi było obejrzeć,naprawdę rewelacja.