PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Czy warto....

ocenił(a) serial na 7

Mam pytanie do zaznajomionych z większą częścią sezonów... Czy warto się brać za ten serial?
Już od dawna miałam chrapkę, ale nie chcę rozczarowania... Więc? :)

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

oczywiście że warto :) może na początku wydawać się nudnym ale ma coś w sobie że bierzesz się za drugi odcinek. potem coraz bardziej wciąga i jest coraz lepiej.

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

w ciemno

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

nie warto przez przypadek ma ocenę jaką ma

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

ja zawsze oglądam pilota jak mi się spodoba to oglądam dalej jak nie to nie próbuję się przekonać następnymi odcinkami. Ty też obejrzyj 1 odc i zdecyduj a nie kieruj się opiniami innych :)

użytkownik usunięty
Janusz21

Myślę, że pilot w tym przypadku to za mało.

ocenił(a) serial na 10

jak to za mało w pilocie jest 90 % tego co się będzie działo. walt ma raka- wiemy już wtedy że będzie trochę o tej chorobie, zaczyna gotować i pierwsze ,,kłopoty'' więc jest wszystko :)

użytkownik usunięty
Janusz21

Ale patrząc na to co dzieje się potem, jego przemiana, prawdziwe problemy, sytuacja w rodzinie, to wciąż za mało,
Zresztą słyszałem wiele opinii o tym, jak to początkowe odcinki się nie podobały, żeby potem kolejne były już wybitne dla oglądaczy. To chyba kwestia indywidualna (:

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

Serial jest genialny, nawet jeśli znudzą Cię pierwsze odcinki to później jest już tylko lepiej. Polecam!

ocenił(a) serial na 7
Sarcastic_Person

Dziękuje za odpowiedzi :) W takim razie skuszę się na pierwszy sezon i zobaczymy co dalej :)

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

nie ma co sie nawet zastanawiac, najbardziej genialny serial w historii televizji, W rankingach seriali wszechczasow figuruje zawsze w 1wszej 5tce, takze obejrzenie historii Waltera White'a i Jesse'go Pinkmana jest obowiozkową pozycja.

Gabri_21

Pewnie że się bierz za ten serial aż ci zazdroszczę że jeszcze nie oglądałeś a tak jak mi i innym zostało już tylko 8 odcinków do końca serialu.

ocenił(a) serial na 10
piter25

5 sezon to ostatni ?

ocenił(a) serial na 10
michalkuc1993

Ostatni sezon zacznie się jutro. Nie wiem, czy liczy się go jako przedłużenie 5., czy jako następny, czyli 6.

Azzurro

jako 5 ostatni

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

Nie warto, te 150 nominacji i prawie 50 nagród dostał dla jaj. Ci wszyscy ludzie wokół powtarzający jakie to arcydzieło też żartują.

ocenił(a) serial na 8
Gabri_21

A ja będę trochę odmiennego zdania. Jak możesz łatwo sprawdzić dałem temu serialowi 8 i wg mnie mniej więcej na tyle zasługuje. Sam nawet czekam na kontynuacje. Gdzie to moje odmienne zdanie więc? Przez pierwszy sezon czy nawet dwa fabuła była raczej nudna, potem robi się trochę ciekawiej, bardziej porywająco, ale nadal mnie ten serial jakoś strasznie nie zachwycił. W pewnym momencie robi się miły, przyjemny do obejrzenia, ale szczerze mówiąc gdybym wiedział, że tak to będzie wyglądało to nie chciałoby mi się przechodzić przez te początkowe odcinki tylko po to by potem było 'trochę lepiej'.

Oczywiście ta opinia jest mocno subiektywna, to jaki zachwyt wywołuje ten serial świadczy o tym, że po prostu ja jestem 'tym dziwnym' więc suma sumarum pewnie warto chociaż spróbować - tak jak ja spróbowałem właśnie przez ten ogólny zachwyt.

ocenił(a) serial na 10
rafi94

Cóż, u mnie nie wiele trzeba by film czy serial odrzucił mnie przez monotonie, powolność akcji itp., ale BB pochłonął mnie od pierwszego odcinka. Może to kwestia zaangażowania się w akcje, utożsamienia z bohaterami - nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
Gabri_21

Pierwszy sezon może lekko rozczarować i troszkę nudzić, ale od kolejnych serial znacznie przyspiesza i mocno wciąga.
WARTO jak najbardziej.