PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Słyszeliście o stwierdzeniu, jakoby cała akcja serialu tak naprawdę nie była prawdziwa? Że to wszystko w ogóle się nie wydarzyło? Że to tylko fikcja stworzona na potrzeby serialu?

Jeśli nie, to warto rozważyć tę opcję...

apdarw

ALE JAK TO? TO MIAŁO BYĆ PRZECIEŻ REALISTYCZNE. FYCK YOU, GILLIGAN... AND YOUR EYEBROWS!

ocenił(a) serial na 10
apdarw

Niby w jakim sensie niepodważalna? Nie przedstawiłeś jakichkolwiek argumentów.

ocenił(a) serial na 10
svek91

Właśnie jestem po obejrzeniu finału i przyznam że pewne rzeczy nie do końca mi się zgadzają; ta teoria "snu" czy "umierania w samochodzie" ma nawet sens biorąc pod uwagę pewne rzeczy dziejące się później...
Akurat Breaking Bad uczył nas że nic nigdy nie wychodzi głównym bohaterom tak jak sobie zaplanowali a w ostatnim odcinku dosłownie wszystko im się udaje...

ocenił(a) serial na 9
ste

Zaraz po finale nikomu nie przyszło do głowy że to jest jakiś sen. Ktoś po paru dniach coś sobie wymyślił, puścił do internetów i teraz ludzie w wszelkich niedoróbkach finału, będą się dopatrywać potwierdzenia tej teorii. Kabaret :D

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Tak jest chyba teraz z każdym serialem...
Co by nie było zafundowałem sobie dwa finałowe odcinki po raz kolejny i chyba bardziej mnie ruszyło niż za pierwszym razem...

ocenił(a) serial na 10
apdarw

No proszę, rzuciłeś całkiem nowe światło na ten serial, nigdy nie patrzyłem na to w ten sposób... Myślę, że możesz mieć rację, ale to tylko dowodzi geniuszu Villigana, żeby stworzyć dzieło, które i tak okazuje się fikcją, no nie każdy to potrafi. Gratuluję interpretacji i spostrzegawczości.

ocenił(a) serial na 10
litwosxd

Dziękuję ;)

ocenił(a) serial na 10
apdarw

Ja jednak tak nie myślę. Myślę, że akcja po prostu się dzieję naprawdę i nie jest to żaden sen ani nic w tym stylu chociaż domyślać się każdy może.

ocenił(a) serial na 10
apdarw

Heh, swoją drogą parę osób tutaj nie zrozumiało chyba twej wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
litwosxd

No niestety... choć nie ukrywam, że się tego w pewnym stopniu spodziewałem.

ocenił(a) serial na 10
apdarw

To był tylko sen, on cały czas leciał samolotem Oceanic linii 815 i to co widzimy w serialu to poprostu opowieść waltera który zwierza się Jackowi co przeżył :) To jest moje zdanie

użytkownik usunięty
apdarw

taka interpretacja nie ma żadnego logicznego sensu. gdyby to był sen, to skąd Walt wiedziałby w nim, że Jessi żyje? skąd znałby nowy adres swojej rodziny? jak odnalazłby Schwartzów, skoro przeprowadzili się do nowego domu i dopiero trzeba było ich nowy adres jakoś zdobyć? w świetle tych wydarzeń twoja teoria nie ma żadnego sensu

ocenił(a) serial na 10

Przeczytaj jeszcze raz, to co napisałem :/