PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

http://www.funnyordie.com/videos/636264ec55/dean-norris-spoils-breaking-bad

ocenił(a) serial na 10
ctx666

seems legit

ocenił(a) serial na 10
ctx666

Zajebiste. Tylko nie mogę zrozumieć co mówi facet walący do drzwi na samym końcu?

litwosxd

Chyba coś w stylu, żeby przyszedł na plan, ale żeby nie miał na sobie majtek ;) Być może to nawiązanie do scenariusza, w którym tamta blondie mówi, że chce mieć Hankiem dzieci, ale dopiero po tym, jak już 500 razy będą uprawiali seks.

Ale lepiej poczekaj na oficjalne tłumaczenie :)

ocenił(a) serial na 9
SilverShade

to jest nawiązanie do 8 odcinka 5 sezonu, gdy Hank siedząc na sedesie w łazience, dowiaduje się kim jest jego szwagier :P Mówią, żeby przyszedł na plan ponownie nakręcić tą scenę.

zombie001

Hehehe, dzięki za wyjaśnienie :)
PS.: Mój tok myślenia okazał się za bardzo jednokierunkowy ;P

ocenił(a) serial na 9
ctx666

Tak nazwałeś ten temat, że teraz praktycznie nikt z tego forum do niego nie zajrzy. Gratulacje :P

zombie001

To fakt, sama się wahałam, czy tu zajrzeć - ale było warto :)

zombie001

Też się bałam, ale jednak ciekawość zwyciężyła:D

ctx666

LOL, mi się spodobało, jak genialny Vince Gilligan stwierdził, że to najlepszy scenariusz ever i że on chyba rzuca swoją robotę, czy jakoś tak :D
Chociaż tak naprawdę gorszej szmiry Hank nie mógł wymyśleć ;)

Fajnie byłoby, jak by ktoś dobrze znający angielski, by to przetłumaczył.

SilverShade

Dobra internecie, nudzi mnie już to ze każdy mnie pyta "jak się skończy Breaking Bad, jak się kończy Breaking Bad". Wiem powiem wam, tutaj i teraz, przeczytam wam ostatnią scenę z finału serialu "Breaking Bad".

"Hank wygrywa", napisane przez mnie, Deana Norrisa.

Nowy Meksyk. Hank złapał Walta. Walt Płacze jak mała suczka.

Walter: Odwaliłeś kawał dobrej roboty aresztując mnie Hank, jesteś najlepszym gliną ze wszystkich... i najsilniejszym też!

Hank: No! To były te minerały, które kupowałem. Niektóre były magiczne i zmieniły mnie w superbohatera! Odwróciły także proces łysienia!

Hank zdejmuje łyse nakrycie głowy i ujawnia świetną fryzurę.

Walter: Łał. Zajebiście. Ty JESTEŚ bohaterem. Ja jestem przegrańcem. Skyler kocha Ciebie bardziej, niż mnie. Żegnaj na zawsze.

Hank: ha ha ha ha ha ha ha!

Widzimy laskę w seksownej kiecce, podchodzącą do Hanka.

Laska: uuu, jesteś taaaaki seksowny! Chcę być matką Twoich dzieci, ale dopiero po tym jak będziemy uprawiać seks z jakieś pięćset razy.

Hank sprawdza komórkę, ma wiadomość od żony: "moższ seksować kgo tlk chcesz teraz, ty król. Aha i jesteś teraz ojcem Walta Jr, na serio".
Laska i Hank całują się. I to bardzo. Jest zajebiście.
Ha ha ha ha ha, to naprawdę dobrze napisane!
Hank podnosi swoją gadającą deskorolkę Wheelego(przyp. tłumacza: "Pana Kółeczko", jeśli lubicie tłumaczyć imiona).

Hank: Walter White nie żyje dziecino!

Wheely: Zajebiście stary! Teraz mamy nową misję! Jest jakby super narkotykowy baron na Marsie! Potrzebują superbohatera, który jest agentem DEA, aby go powstrzymać!

Hank: Musze go przyhenkować!(w oryginale gra słów między "Hank", a "zakajdankować", nie chce mi się wymyślać odpowiednika. Przyp. tłum.)

Hank i Wheely odlatują na marsa, zostawiając za sobą tylko zajebiste płomienie.

Jak widzicie zostawiłem miejsce na nowy program, którego bohaterem byłby Hank: "Minteral-Man"("Mineralny Człowiek" ew. "Człowiek-Minerał" przyp. tłum.)

Vince: O cześć Dean, to ja, Vince Gilligan. Szef "Breaking Bad"? Właśnie przeczyłam Twój scenariusz do ostatniego odcinka i poprostu musze powiedzieć że to najlepszy scenariusz jaki kiedykolwiek przeczytałem. Jest tak dobry, że rzucam szołbiznes. Dziękuję. Przepraszam że Ci przeszkodziłem.

Koniec... ta ostatnia rzecz też była częścią scenariusza.

Głos za drzwi: Dean, potrzebujemy cie na planie do kolejnego ujęcia w toalecie. Nie przynoś spodni i pośpiesz się!

zeteszet

WOW, kawał dobrej roboty z tym tłumaczeniem, dzięki wielkie!!

PS.: W jaki sposób nauczyłeś/-aś się tak dobrze angielskiego?
Mi osobiście dużo daje słuchanie angielskich piosenek i jednoczesne śledzenie tekstu.
Ale jak na razie tłumaczenie ze słuchu jeszcze daleko przede mną.

SilverShade

Dziękuję.
Nie uważam żebym jakoś specjalnie dobrze znał angielski, po prostu lubię czasami coś przetłumaczyć, zwyczajnie sprawia mi to przyjemność.
Angielskiego nauczyłem się słuchając w tym języku, samo we mnie weszło. Słuchanie i samodzielne tłumaczenie piosenek to dobra opcja, tak samo jak oglądanie filmów w języku, nawet z napisami. Ale polecam spróbować bez napisów, kiedy tylko poczujesz się dostatecznie sprawnie, najlepiej proste rzeczy, wtedy czego się nie zrozumie można wyłapać z kontekstu.

zeteszet

Dobry pomysł, zacznę od oglądania bajek :)
Dzięki za praktyczne porady.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
SilverShade

Osobiście polecam ściągnięcie angielskich napisów, zamiast oczekiwać na polskie napisy, obejrzyj coś z angielskimi.

czesiol

Masz rację, angielskie napisy to dobra metoda.
Ja osobiście bardzo nie lubię gubić wątku, po tym jak czegoś nie zrozumiałam ze słuchu.
Zaczynam cofać się po kilka razy itp.
Tak więc podpowiedź na ekranie daje mi dużo większy komfort.

Reasumując, najlepiej zacząć od bajek z napisami :)