PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Jakim prawem?

ocenił(a) serial na 10

Mam takie pytanie co do ostatniego odcinka, mianowicie 5x014, otóż jakim prawem Todd familia
zabrała pieniądze Walta? Przecież miała to być zapłata za życie Hanka który zginął.
Okradli go? W takim razie czemu Walter zamiast protestować mówił, że wciąż mu są winni
Jessego, a Jack zostawiając mu te 10 milionów zachowywał się, jakby były jego.

ocenił(a) serial na 10
oliverzaskro

Swoim własnym prawem, są silniejsi więc mogą. Walt raczej nie był w pozycji do prowadzenia jakichkolwiek negocjacji

ocenił(a) serial na 10
oliverzaskro

A co miał zrobić Walt? Sprzeciwić się i dostać kulkę jak Hank? Jack i spółka mieli 80 milionów za friko więc je zabrali, a to że Walt dostał jedną beczkę to tylko ze względu na bliższą znajomość z Toddem.

ocenił(a) serial na 10
lukaszl

Aha, też to podejrzewałem od początku, jednak myliła mnie ta bierność Walta oraz to, że nie musiał dla nich gotować., dziękuje za odpowiedź

ocenił(a) serial na 10
oliverzaskro

To są przedstawiciele Bractwo Aryjskiego jednego z najbezwzględniejszych bandytów w USA. Rządzą się własnymi prawami, kradną, mordują bez skrupułów. I tak dobrze że Jack wyczuł że Todd go lubi i oddał mu jedną beczkę bo by skończył w tym samym dole w jakim zakopał pieniądz.

ocenił(a) serial na 10
oliverzaskro

Cóż, jak to powiedziano kiedyś do Tuco: "You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig".

Walter przynajmniej nie musiał kopać.

otis_tarda

Jak to nie, zruszał wcześniej ziemię i chłopakom łatwiej i szybciej się teraz kopało. A to ważne w palącym pustynnym słońcu. Nawet dziura po beczułkach była idealna na dwóch dobrze odżywionych policmajstrów.
Walter White - jednak zawsze będzie "dig".

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Niekoniecznie. Początek serii wskazuje, że być może wziął sobie do serca tę głęboką maksymę ;).