PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325947
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

1.Ulubiona postać
2.Znienawidzona postać
3.Ulubiony odcinek
4.Ulubiona scena
5.Ulubiony tekst (wiecie, I'm the danger, czy coś w tym stylu ;) )
6.Wasze wyobrażenie, o zakończeniu serialu

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Saul Goodman, Mike
2. w 3 i 4 sezonie - Jesse, tak to nikt, ew. Marie.
3. Finał 5 sezonu.
4. Ostatnia scena finału 5 sezonu - zbliżenie na konwalię (ścięło mnie z nóg)
5. Wszystkie kwestie Saula i oczywiście "I won"
6. Nie mam pojęcia - zostało mi 8 odcinków do końca i jestem bardzo ciekawa finału, ale to nie może się skończyć dobrze.

ocenił(a) serial na 10
nynavee

w 3 i 4 punkcie chodziło mi oczywiście o czwarty sezonXD

ocenił(a) serial na 10
nynavee

Tak sobie myślę, że co do cytatu, to chyba jednak najlepszy i kluczowy dla całego serialu był: "Stay out of my territory" - to był właśnie ten moment, od którego zaczął się początek końca. Walt zrozumiał, że wcale nie chce się wycofywać, że lubi to, co robi i co najważniejsze - wreszcie jest kimś ważnym. W tym momencie skończyła się pogoń za pieniądzem dla dobra rodziny, w tym momencie narodził się prawdziwy Heisenberg. Ja przynajmniej tak to widzę. Scena wbija w fotel, a mużyka genialnie ją dopełnia.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1.Walter White
2. Marie Schrader
3. S05e09 -"Blood Money"
4. Konfrontacja Hanka i Walta w Garażu Hanka.
5. "Tread Lightly"
6. Walt i Jesse obaj żyją, puszczają wszystko w niepamięć i nareszcie lubią się i szanują. W ogóle uważam zachowanie Jessego za irracjonalne.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Gus Fring
2. Skyler White :)
3. s04e13 - "Face Off"
4. To była końcowa scena chyba przedostatniego odcinka 3 sezonu, gdy Jesse chciał zabić tych dwóch gangsterów, ale Walt jednego rozjechał a drugiego zastrzelił
5. "I'm not in danger. I am the danger" i "Because I said so"
4. Dla mnie idealnym zakończeniem były ostatnie sceny odcinka "Ozymandias", ale jak się serial zakończył tak się zakończył i nie mam zastrzeżeń do jego finału.

ocenił(a) serial na 10
Michau31

do pkt. 5 dodam jeszcze "Stay out of my territory"

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jesse, Mr. Salamanca i Badger
2. Todd
3. Ten w którym Walt rozjeżdza dealerów narkotykowych swoim samochodem
4. Gdy Walt z Walterem juniorem i siostrą oglądają "Scarface".
5. Metafory Saula odnośnie zabicia kogoś.
6. Przypuszczałem, że skończy się źle, ale z racji tego, że serial jest bardzo nieprzewidywalny, nie wiedziałem czego się spodziewać.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Gutavo Fring i Jessie
2. Walter White Jr i Marie
3. s05e11 - "Confessions"
4. Kiedy Hank i Marie oglądają nagranie Walta (w ww. odcinku), oraz scena z podstawionym policjantem, kiedy łapią kumpla Jessiego
5. "We're done when I say we're done" i "I'm not in danger. I am the danger"

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
MrCrowley15

1. Jesse, Henk i Saul (oboje za teksty) i Walt (chyba nigdy zaden bohater nie wywolywal u mnie tylu skrajnych emocji: wspolczucie, nienawisc, zlosc itp itd)
2. Walt (tak, umieszczam go w 2 kategoriach)
3. chyba ten z napadem na pociag
4. kolacja Walta, Jessego i Skayler (z tego 2 usmialem sie do lez)
5. Henk podczas rehabilitacji: "sciagnijcie mnie, wisze tu niczym moszna wielbłąda ;)
6. Walt umiera na raka, a swoja droga ciekawe co dalej z Jesse sie stalo???

ocenił(a) serial na 9
MrCrowley15

1.Saul,Mike,Walt
2.Marie
3.s04e13 - "Face Off"
4.Wizyta Walta u Elliot'a i Grechel w ostatnim odcinku serii
5."I'm who knocks
6.Bardzo dobre zakończeni i ta muzyka na końcu *EPIC*

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jessie, Gus, Saul, Mike
2. denerwująca Marie, Ted Beneke - co za syn 'plaży' ;-)
3. nie mam ulubionego odcinka, było wiele świetnych, może "Salud", "Face Off" , "Ozymandias", "Gliding Over All"
4. jw. może otrucie kartelu, zabicie Gale'a, zabicie w 2 minuty więźniów, Gus zabijający parobka box cutterem
5. I am the one who knocks, teksty Jessiego z "bitch" w środku :) 'No more half-measures.'- cały monolg MIke'a o tym jak gość zabił żonę gdy on był gliną "I did it for me. I liked it. I was good at it. And I was really -- I was alive." "I will kill your wife. I will kill your son. I will kill your infant daughter." "I fuc*** Ted." "Yeah, Mr. White! Yeah, science!" i wiele innych
6. Rewelacyjne zakończenie, nie schrzanili jak w niektórych serialach

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Walter, Jesse, Badger, Salamanca Senior
2. Marrie, Ted, Tod z rodziną
3. Zabicie członków kartelu przy basenie, Smierć Fringa
4. dużo tego było, może jak Walt ześwirował, bo zobaczył, że nie ma kasy (Skyler dała Tedowi), Walter rozwala siedzibę Tuco - wtedy stał się prawdziwym gangsterem (choć zajawka do dilerów przed marketem budowlanym dawała już do myślenia), numer z wanną... masa scen do wyboru - serial genialny 10/10
5. All bitches, helicopter bitch, you bitch (Stary Salamanca na przesłuchaniu), becouse I say so, say my name, I am the danger, I won
6. ...może Walter tylko zemdlał ;)

ocenił(a) serial na 8
MrCrowley15

1. Jesse
2. Skyler (wiadomo...)
3. Z magnezem na skład dowodów
4. Hank na klozecie czytający poezje
5. Jesse, jego „bitch” i inne ziomalskie teksty
6. Ktoś likwiduje Waltera – konkurencja, Jessie, Hank

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Zdecydowanie Jesse Pinkman.
2. Skyler
3. "Salud" odcinek 10 sezon 4, ten w którym Gus mści się na kartelu.
4. Scena w której Jesse stoi pod drzwiami winnych mu kasę ćpunów i "Where is my Money Bitch?!"
5. "Maybe Blue but it's a bomb"- Jesse Pinkman do Tuco o niebieskim towarze.
6. Przy oglądaniu piątego sezonu cały czas wydawało mi się że na koniec Jesse zabije Walta bądź na odwrót.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Mimo Wszystko Walter H, White/Hank/Gus
2. Skyler White/Gomie/Lydia
3. wiekszosc urywała dupe
4. śmierc gusa/ konfrontacja hanka i walta/ i wiele wiele innych

ocenił(a) serial na 9
MrCrowley15

1. Hank (Dobry glina, nie wiem co zrobił bym na jego miejscu... ), Walter (Najciekawsza jest obserwacja jak główny bohater z dobrutkiego, miłego nauczyciela staje się odważnym, nie stroniącym od trudnych rozwiązań Heisenbergiem), Jessie ( Lubię go ale brak mu pokory... Choć w jego sytuacji większość z nas zachowywał by się podobnie) , Saul (Niemożebny jajcaerz i tchórz;) ), Gustavo (Ciekawa historia, ciekawa postać. Tego bohatera długo nie zapomnę), Mike (Mistrz w swoim fachu, każdy baron chciałby mieć takiego speca od brudnej roboty)
2. Oczywiście Marie S... Z początku żona Waltera W, Skyler ale w 4 sezonie pokazała, że jednak ma jaja które później straciła ale mniejsza;)
3/5 pełen wypas, nie ma ulubionych
6. Jessie widząc krwawiącego Waltera ciągnie go do samochodu. W zamknięciu zrozumiał, iż może i WW jest złym, robiącym wszystko dla osiągnięcia celu skubańcem ale jednak wiele mu zawdzięcza. W pojeździe okazuje się, że rana nie jest tak poważna ale potrzeba ją zatamować, Jessie skręca w leśną uliczkę, kilka sekund później widać, że przez główną ulicę przejeżdża policja. Walter prosi o zapalniczkę, Jessie krzyczy że nie ma! Na szczęście jest samochodowa. Walter tamuje krew i gdy sytuacja się stabilizuje odjeżdżają... Kto wie co będzie dalej?

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

2. Co wy macie do Marie? Zrobiła jakieś świństwo? Kleptomania? To akurat pokazano w zabawny sposób. Że była gadatliwa? No i co z tego, Saulowi jadaczka też się nie zamykała. Przecież kochała rodzinę White i starała się pomóc. Owszem, gdy poznała prawdę była przeciwko Waltowi, ale nie ona jedna. Kochała z jakiegoś powodu męża, gbura Hanka. Poza tym była sympatyczniejsza i ładniejsza od siostry.
Do każdego można się o coś przyczepić, ale żeby Marie była najgorsza? Po kolei. Najbardziej denerwujący na koniec.

Walt - masa świństw na koncie; ciągłe konflikty z ludźmi z którymi współpracował, otrucie dzieciaka, zabicie Mike'a, to jak potraktował Gale'a, to jak traktował Jessego, megalomania itd. Walt był draniem, ale nie lubić go to znielubić BB.

Jesse - denerwowała mnie jego przesadna troska o dzieciaki. Wściekał się, gdy działa im się krzywda, ale wysyłał dilerów do ludzi walczących z nałogiem. To było świństwo.

Skyler - sprawiała ciągle wrażenie wyniosłej, nadętej, niesympatycznej. Dlaczego poszła do łóżka z Beneke? Wtedy łamał prawo podobnie, jak Walt. Był w czymś lepszy, że zdradziła męża? Chciała się tylko odegrać? Dziwny sposób.

Junior - wujek był w jego oczach herosem, a ojciec ciotą. Wstydził się go i zmieniał imię na Flynn (czemu rodzice się na to godzili?). Walt popełnił wiele złych rzeczy, ale nadal był jego starym. Po tylu dobrych latach życia razem nie mówi się ojcu przez słuchawkę, żeby spier..... Próbuje się wyjaśnić, co się stało. Ojciec to ojciec. Nie wiem, może to niepełnosprawność tłumaczy go, nie rozumiem.

Hank - był gburem. Nie podobało mi się, jak odnosił się do ludzi i Marie, gdy leżał przykuty do łóżka. Zgrywał cwaniaka u siebie, ale wśród ludzi mówiących po hiszpańsku miękła mu rura. Bohater, co zastrzelił Tuco, a w windzie dostawał drgawek. Narażał Walta - słusznie podejrzewał Gusa, ale wysyłanie szwagra by zakładał podsłuch to było narażanie niewinnego (tak to wtedy widział) człowieka. Zresztą, jak mógł być tak ślepy na White'a... A ta jego wściekłość na Waltera w końcowych odcinkach? Przecież spotykał się z nim od lat, pili piwo, byli rodziną. Chciał dopaść Walta, jak zwierzynę, a Jessego miał za psa myśliwskiego. Pies zginie? Pal go licho.

Beneke - numer trzy od końca, dupek. Wstyd dla Skyler, że z kimś takim sypiała. Kobieta daje mu tyle kasy, a ten funduje sobie nowy wóz. Robi na opak rozsądkowi. I jeszcze kretyńsko sam się uszkadza.

Todd - numer dwa. Wiem, że miał być taki, a nie inny. Dzieciak ze zwichrowaną moralnością. Przypominał mi Matta Damona. Nie przepadam za Damonem. Irytowało mnie pojawianie się Todda na ekranie.

Lydia - numer jeden wśród denerwujących. Damulka, korporacyjna niunia, bawiąca się w nielegalne interesy. W szpilkach na pustynię... Herbatka rumiankowa z mleczkiem sojowym. Świadków zlikwidować, bo ona nie czuje się bezpieczna. Zabić owszem, ale musiała zasłonić oczy przechodząc wśród trupów. Kombinatorka. Szkoda, że Mike nie sprzątnął jej, gdy były okazje. Miło ze strony Walta, że to nadrobił.

Podsumowując. Moja trójka najbardziej irytujących (nie znienawidzonych) postaci w BB - Beneke, Todd, Lydia.
Przepraszam, że tak się rozpisałem. Jestem krótko po finałowym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jesse i Saul Goodman. Ale Walt też zły nie był. Na plus też czarny charakter, czyli Gus.
2. Skyler... ehh. Strasznie irytująca postać.
3. ciężko wybrać, m.in. napad na pociąg, ten z muchą, ale i dużo dużo więcej
4. Większość scen z Jesse "bitch" ;), /SPOILER poza tym scena ze śmiercią Gusa i to poprawienie krawatu po wyjściu z pokoju - mega. SPOILER/
5. Teksty Goodmana czy Jessego były świetne. Zresztą i Hank zarzucił nie raz dobrym tekstem. Ogólnie serial pełen rewelacyjnego scenariusza.
6. Nie ma żadnych zastrzeżeń do zakończenia. Może trochę zastanawia mnie jedynie fakt co się stało z potem z Jesse'm.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1.Saul Godman
2.Mike Ehrmantraut
3.s04e13 - "Face Off"
4.Scena z Magnesem
5.Mike mówiący do Walta i Jessego, że pistoletem przy głowię można zagrać jak Meryl Streep
6.Moje zakończenie takie jak serialu

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

Ciąg dalszy.

1. Chyba Walt. Był cały tłum postaci imponujących humorem (Saul), spokojem (Gus) lub doświadczeniem (Mike), ale to z Walterem utożsamiłem się najbardziej.
2. Patrz wyżej.
3. Nie dam rady wybrać. Najbardziej podobały mi się dwa pierwsze sezony. Do arcy formy serial wrócił w piątym.
4. Kopalnia scen. Spadająca wanna, akcja u Tuco i Hectora, kara wymierzona przez Walta pyskatemu gogusiowi, sceny z Gretchen; gdy młody Walt oblicza skład chemiczny ludzkiego ciała i czegoś mu brakuje oraz w restauracji, gdy odmawia pomocy od Schwartzów, ostatnia wizyta u Gretchen i Elliota, scena gdy Walt szaleńczo śmieje się w skrytce na pieniądze pod podłogą, Badger sprzedający towar policjantowi, Jesse lewitujący nad łóżkiem i dziesiątki innych.
5. Następna kopalnia. "I'm the one who knocks", Badger i jego Star Trek, "stay out of my territory", Walt wypowiadający się na temat katastrofy lotniczej, "I'm in the empire business", "say my name" i wiele, wiele innych.
6. Zakończenie jest dobre. Szkoda tylko, że Jesse i Walt nie rozmawiali dłużej.

Piramidoglowy

1. Walter White
2. Marie
3. Chyba pilot, ale serial trzyma poziom i ogólnie kazdy odcinek jest swietny
4. Mi zapadła w pamieci swietna scena z odcinka"One minute", kiedy do Hanka dzwoni(Gus?) i mówi, ze dwóch ludzi idzie go zabic, i ze ma jedna minute. Potem ta akcja była swietna. Zachwycało mnie w tym serialu to, ze jest czadowy i realny zarazem.
5. Im the one who Knocks... brrrr :)
6. Zakończenie juz niestety znam. Było dobre, choc smutne, myslałam, ze sprawy beda lepsze dla Walta i jego rodziny na koniec, a tu smutno

ocenił(a) serial na 9
MrCrowley15

1. Walt, Jessie, Jane, Gus, Hector, Hank, Saul i Mike
2. Na przemian Skyler i Marie oraz Lydia
3. Half measures, box cutter, pilot, peekaboo, hermanos, blood money
4. Walt i Hank w garażu i to pamiętne-",you should tread lightly ". Wszystkie sceny Jessiego i dzieciaka w Peekaboo. Wszystkie sceny z Jane bo fajna z niej laska. Wszystkie zbliżenia kamery a zwłaszcza miś w basenie. Scena gdy Walt i Skyler uprawiają seks w samochodzie. Scena gdy Walt reaguje na Skyler historycznym śmiechem. Scena gdy Walt zabija dealerów i krzyczy-" run" do Jessiego. Scena gdy Skyler mówi- "I f***d Ted. Scena gdy Walt po raz pierwszy nazywa siebie Heisenberg przy konfrontacji z Tuco. Scena gdy Gus podrzyna gardło pracownikowi. Scena gdy dwaj meksykańscy bracia czołgają się po piasku. Przesłuchiwanie Hectora po ras pierwszy. Scena gdy Gus grozi Waltowi. Retrospekcja gdy Hector i Don Eladio zabijają brata Gusa. I najlepsza scena gdy Walt i Jessie pędzą kamperem przy akompaniamencie Apocalypshit Molotova.
5. You should tread lightly.
I'm the one who knocks.
Yeah Bitch science.
Say my name.
Tekst Saula o Belize.
I f***ed Ted.
Dad,why don't you just die.
Wszystko dobrze? Zdefiniuj dobrze.
We are done when O say we are done.
Don Eladio esta muerta. Tus capos esto muertos.
You wanna beer or somethin? Or somethin
Ból to słabość. Ból to moja stopa w twojej dupie, Marie.
Zgadnij co. Nie znoszę ludzi którzy mówią zgadnij co a potem każą mi zgadywać.
I did it for myself.
6. Miałem kilka pomysłów:
Walt poddaje się policji i kończy w więzieniu
To wszystko było tylko snem chorego na raka Walta
Walt podkłada ładunek wybuchowy pod dom Jacka i wychodzi przy wybuchu nie oglądając się do tyłu
Jessie zabija Walta
Walt zabija Jessiego

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jesse, Saul
2. Skyler, Todd
3. Pierwsze odcinki, jak gotowali w kamperze :) mam do nich mega sentyment
4. Scena z Gustavo jak zabija Victora na oczach Walta i Jessego, maksymalnie mnie wtedy przeraził
5. Yo Mr White! :)
6. Zakończenie genialne niczego bym nie zmieniła, jednak chciałabym wiedzieć jak dalej potoczyły się losy Jessego i jak zmienił swoje życie..czy może go złapali. No i bardziej udupiłabym Skyler, bo mnie wkurzała przez cały serial:)

ocenił(a) serial na 9
MrCrowley15

1. Mike
2. Marie
3. S03E13 - "Full Measure"
4. Gus wychodzący z pokoju bez połowy twarzy.
5. "Yeah, bitch!"
6. Rodzina Walta powinna zginąć, a Marie popełnić samobójstwo. Dopiero wtedy White zrozumiałby, co zrobił.

MrCrowley15

1. Holly White (tak do niej nie można sie przyczepić)
2.Walter White(psychopatata któremu kasa tak strzliła do głowy że zniszczył całą rodzinę) Jessi(kretyn który wicznie całę przedsięwzięcie narażał na upadek, wiecznie sprawiał problemy które naprawiał Walt i nigdy nie potrafił powiedzieć przepraszam, też współpracuje z podobobnym człowiekiem to jest coś strasznego) Skyler (zdradziła męża NIENAWIDZE TAKICH KOBIET) Marie(kretynka, kleptomanka, jedyna na czym jej na koniec zależy to aby mąż dorwał jej szwagra. Walter JR(on jest taki zawód syn że mnie tak wkur...dostał nowiutkie auto ale nie woli sportowe no kur....(gdybym dostał od rodziców fiata 126p byłbym szczesliwy) Mike( bezlitosny smiec, jednego dnia kogos chce zabic nastpenego z nim wspolpracuje) Lydia(oszukana samam w sobie, delikatny cukierek wydajacy rozkazy zabojstwa. Todd(tej mendy nie bede opisywal. Jack Walker(tej zlodziejskie mendy tez nie bede opisywal. Gus Fring(skorumpowana oszukana gnida(najlepsze co zrobil to stracil pół twarzy) Hank i Prawnik są w miare neutralni reszty nienawidzę.
3 so4 ep ostatni
4.Pierwsze gotowanie
5.Wszystkie kwestie Saula
6. Mniej więcej zakonczenie 4 sezonu

użytkownik usunięty
puma1989

Też chciałem dać Holy, ale nie jestem jeszcze gotowy wyjść z szafy. lol

użytkownik usunięty
MrCrowley15

1.Ulubiona postać - Saul, Mike
2.Znienawidzona postać - Jesse (za jego denerwujące zachowanie i głupie błędy), Walter (za egoizm, poświęcanie życia niewinnych ludzi tylko po to, żeby jego rodzina miała więcej kasy)
3.Ulubiony odcinek - nie wiem, ale najgorszy był z muchą, bardzo nudny
4.Ulubiona scena - Jak Tuco wciąga metę i jak Gus denerwuje Hectora :D
5.Ulubiony tekst - "Tight, tight, tight, tight, tight" - po tym jak Tuco wciąga metę
6.Wasze wyobrażenie, o zakończeniu serialu - Mogło być lepsze, ale ważne jest jakie emocje mu towarzyszyły

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jessie
2. Marie >_<
3. odcinki z całą intrygą Waltera w celu pozbycia się Gale'a (ta scena, kiedy ogarniamy, że to Walter otruł dzieciaka, bo jest najazd na doniczkę... blew my mind)
4. uwielbiam, po prostu UWIELBIAM sposób NAGRYWANIA scen w tym serialu, ta praca kamery... ach <3 w każdym razie uwielbiam:
- jw. scena z doniczką
- początek jednego odcinka z piosenką "Negro Y Azul"
- akcja z muchą :D
- kiedy Jessie je kolację z Walterem i Skyler (Jessie majstersztyk!)
- finałowa scena kiedy Walter przechadza się po laboratorium
i zapewne milion innych, które były równie świetne
5. Bitch! (w każdej wersji by Jessie) no i "Yo! Mr White"
6. Szczerze mówiąc zakończenie było dla mnie całkiem zajebiste. Chociaż wolałabym żeby zakończyło się dobrze dla Waltera, no ale to chyba nie miałoby sensu, co?

ocenił(a) serial na 10
Kei_chan

oczywiście miałam na myśli Gus'a a nie Gale'a... Ale akcje z nim też były poruszające... taki fajny był z niego gość

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jesse, Gus, Badger i Skinny Pete
2. Walter junior (Flynn), Ted
3. Grilled,4 Day's Out, Face Off, Fly, Ozymandias, Felina
4.-Ostatnia pożegnalna wymiana spojrzeń między Waltem i Jessem,
- scena gdy Jane i Jesse czekają aż się włączy sygnał telewizyjny i ona w końcu dotyka dłonią jego dłoni,
-scena aresztowania Badgera,
-sceny kiedy Walt śpieszy z odsieczą Jessemu (kilka ich jest),
-Jak MIke wozi Jessego na polecenie Gusa i zbierają kasę po raz pierwszy,
-jak MIke ratuje Jessego przed kulką snajpera , a Gus wychodzi bez strachu na środek i "kule się go nie imają", a snajper się wycofuje,
-sceny z Waltem i Holly,
-jak Walt próbował się rozprawić z Tedem,
- jak Huell i Kuby przychodzą do Teda ("Huell, are you satisfied? Reasonably",
-jak Skyler tłumaczy Saulowi, że musi kupić tę akurat myjnię, "bo tak" oj i dużo innych, w ogóle najlepszy serial ever.
5."Yeah, bitch, magnets! ""Who are you talking to right now? I am the one who knocks" i trudno mi wybrać, bo jest ich tyle
6. Zakończenie genialne, chociaż korci mnie dowiedzieć się, jak daleko Jesse odjechał dopóki policja go nie zgarnęła.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1 . Walter , Jessi, Soul , Hank
2. Marie, Skyler, Tod
3. oj ciężko wybrać: To'hajiilee, Full Measures, Ozymandias, wiele by wymieniać można....
4 . Konfrontacja Hanka i Walta w Garażu Hanka. , akcja z otruciem mafiozów meksykańskich, wysadzenie w powietrze Gussa
5. słynne "łarap bijacz" Jessiego
6. myślałem ,że Jessi zginie a Walt mimo wszystko przeżyje.

ocenił(a) serial na 10
Tomi70

1. Mimo wszystko przez całą długość serialu byłem za Waltem, więc on jest ulubioną postacią. Ponadto do czasu kiedy Hank dowiedział się o całej przeszłości Walta, to jego też lubiłem. W czołówce ulubionych byliby na pewno też: Mike, Gus, Saul Goodman i przede wszystkim TUCO! Można by ulubione postacie jeszcze wymieniać i wymieniać, ale pozostanę przy tych ;)
2. SKYLER! (ale to tak naprawdę tylko w pierwszych trzech sezonach, potem się rehabilitowała w moich oczach), Walter Jr, Lydia, no i oczywiście: Jesse Pinkman - wkurzający narkoman, który co chwile wszystko psuł i do tego ta jego płaczkowatość, ech.
3. S04E13 "Face Off" odcinek ze śmiercią Gusa.
4. Napad na pociąg, morderstwo sławetnej "dziesiątki", śmierć Mike'a, śmierć Gusa
5. Mike'owe: "Shut the f*** up and let me die in peace"
6. Wszystkiego się spodziewałem, zakończenie mimo wszystko mnie nie zaskoczyło.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jesse, Walt i Saul
2. Skyler przez pierwsze sezony, potem Todd
3. Gliding over All, Face Off i ten odcinek, w którym Hank czai się przy camperze z Jesse'm i Waltem w środku.
4. Scena (nie pamiętam, który to był odcinek), w której opowiedziana jest historia Los Pollos Hermanos i przedstawione są zasady działania sieci dystrybucji Gus - no geniusz! Oczywiście też scena śmierci Gusa i każda inna, w której Jesse i Walt okazują sobie pozytywne uczucia oraz wszelkie klipy z gotowaniem mety.
5. Yeah, bitch! Magnets!
6. Mam ambiwalentny stosunek do zakończenia - niby wszystkie sprawy zostały zamknięte, ale nie podobała mi się ta trawająca od połowy piątego sezonu nagonka na Walta - przecież Hank i Marie nie znają całej historii, nie wiedzą, kogo pozabijał i czego się dopuścił, wiedzą tylko, że stworzył metamfetaminowe królestwo i co, to ma być powód, żeby nagle go nienawidzić z całego serca i obsesyjnie dążyć do jego zagłady? Trochę niejasne mi się to wydało. Zwłaszcza, że byli tak kochającą się rodziną. Poza tym, wolałabym, żeby Jesse tak nie postąpił, nie wydał Walta DEA - mimo wszystko tak się nie robi swoim partnerom. No i brakowało mi wybaczenia z każdej strony.

użytkownik usunięty
MrCrowley15

1.Ulubiona postać
Hank, Jessie
2.Znienawidzona postać
Skyler
3.Ulubiony odcinek
Face Off, The Fly
4.Ulubiona scena
śmierć Gusa
5.Ulubiony tekst
Bitch, Say my name, większość tekstów Hanka
6.Wasze wyobrażenie, o zakończeniu serialu
Skończyło się idealnie tak jak powinno :)

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

Odpowiem tylko na drugie:

2. Skyler!!!

Ale takie baby mnie wk***, wszystko musi wiedzieć, złośliwa, podejrzliwa itp. W życiu osobistym też pewnie taka jest, po wyglądzie oceniam.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Walter White
2. Gustavo Fring (cóż za radość była gdy Walter go załatwił), po za nim to jeszcze Jesse Pinkman zwłaszcza w ostatnim sezonie
3. Face Off
4. Kiedy Walt "sprząta" pralnie u Gustavo i razem z Jesse'm z niej wychodzą gdy wszystko staje w płomieniach w ostatnim odcinku 4 sezonu
5. "Never give up control. Live life on your own terms (...) maybe even today — I'm going to hear some bad news. But until then, who's in charge? Me! That's how I live my life."
6. Zawsze miałem wyobrażenie, że wszystko kończy się jak w "Gliding Over All", czyli że Walt zamyka biznes i nikt nigdy nie dowie się kim był i cała rodzinka żyje w szczęściu i dostatku. Jeżeli konkretnie chodzi o ostatni odcinek to wyobrażałem sobie, że Walt załatwia wszystkich, nawet Jessego (poza Skyler i Walterem Jr. oczywiście), potem ucieka gdzieś daleko, daleko od wszystkich problemów i dożywa spokojnej starości ciesząc się życiem.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1.Jesse, aczkolwiek niewiele mniejszą sympatią pałam do Walta, Saula i Skyler.
2.Marie.
3.4x13
4.Uwielbiam scenę na początku któregoś odcinka 1 sezonu, w której Walt mówi Jessemu że nie chce widzieć klientów, nie chce nic o nic wiedzieć, koniec z przemocą i rozlewem krwi a w międzyczasie widać fragmenty sceny, gdy Walt idzie przez ulicę po wybuchu z zakrwawionym workiem z kasą.
5.This is my own private domicile and I will not be harassed...bitch!
6.Myślałam, że Waltowi się pogorszy i umrze na raka.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1.Jesse i Saul.
2.skyler white
3.Trudno wybrać
4.Scena kiedy ginie Gus.
5. Yo bitch!(nie wiem dlaczego ale okropnie mi sie podoba)
6. Walt zginie .

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1.Walter,Jesse,Saul,Hank
2.Marie
3.Teraz ciężko powiedzieć musiał bym jeszcze raz obejrzeć (nie wykluczone że tak się stanie)
4.Kręcenie jointa przez Waltera i potem siedział uwalony jak bąk-padłem.(Jedna z ulubionych)
5."Say my name!" "Bitch!"
6.Sądziłem że Gus zabije Jessego, Walt wpadnie w furię i dalej będzie się jakoś toczyć. Teraz wiemy że to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością :)

MrCrowley15

1. UWAGA: Moja ulubiona postać to Skyler. Kocham ją.
2. Lydia.
3. Felina, Peekaboo
4. Zabicie Gale'a, śmierć Gusa, Jesse bawiący się z rudowłosym dzieckiem ćpunów.
5. https://www.youtube.com/watch?v=BvZgzDiBFYQ
6. Zakończenie było doskonałe. "Baby blue" spisała się wspaniale jako tło ostatniej sceny.

użytkownik usunięty
MrCrowley15

1. Mike/Saul Goodman/Tuco
2. Gus Fringe/Lydia
3. Akcja w willi Salamanca
4. Walt mówiący do jednego z bandziorów: This is my teritory.
5. Yeah bitch!
6. Jesse godzi się z Walterem, Skyler biorą udział w programie ochrony świadków i żyją sobie pod kloszem policji, Skyler wybacza Waltowi, ale ten musi uciekać. Pozoruje swoją śmierć. Ostatnia scena. Zakurzony kapelusz na piasku, jakaś dłoń go podnosi i soundtrack z intro do serialu. Koniec.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jasse Pinkman <3
2. Hmm, raczej nie pałam do żadnej z postaci tak negatywnymi emocjami, ale nie przepadałam za Jane Margolis, także cieszę się, że była tak krótko
3. Wiele jest świetnych i ciężko wybrać jeden, ale 4 days out był jednym z lepszych :)
4. Jak Jesse rozpuszcza ciało w wannie, i ten zong, gdy wszystko leci piętro niżej :D
5. Oczywiście słynne "BICHT" Jesse'go :) oraz " yeah science"
6. hmm na razie brak :p

MrCrowley15

1. Saul Goodman
2. Lydia Rodarte-Quayle
3. Wszystkie!
4. Kiedy Walter porywa małą a Skyler za nim wybiega/ Śmierć Hanka/ Napad na pociąg
5. Fu*k you and your eyebrows/ Better call Saul/ Say my name/ Run/ I'm the danger/ I did it for me
6. Finał BB jest najpiękniejszym finałem jaki kiedykolwiek powstał. Rzekłam.

ocenił(a) serial na 8
MrCrowley15

1. Pinkman, Hank, Mike, Saul
2. Ted Beneke, normalnie wytrzymać nie mogłam gdy tylko pojawiał się w którejś ze scen!
3. Chyba ostatni odcinek czwartego sezonu ("Face off")- najbardziej trzymający w napięciu, dodatkowo to zakończenie... ach :D
4. Ulubionych scen jest cała masa, ale zdecydowanych faworytem wśród nich jest niszczenie laboratorium, a później: ujęcie pokazujące konwalię, pierwsze gotowanie, wizyta Waltera u Tuco i pokazanie mu "mety", zabójstwo Gale'a, Jesse próbujący rozpuścić ciała w wannie no i na sam koniec ostatnia scena odcinka "Crawl Space"
5. "Out of my territory", "Science bitch!"
6. Naprawdę nie jestem w stanie wyobrazić sobie lepszego zakończenia tego serialu... Szkoda mi jedynie tylko tego, że ostatnia rozmowa Walta z Pinkmanem była aż tak krótka

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

1. Jessie Pinkman
2. Marie
3. Ten, w którym Jassie ma doła i robi imprezę dla wszelkiej maści lumpów (wraca do domciu po pracy) oraz odcinek z muchą:-)
4. Robiłem to dla siebie - Walt szczerze o gotowaniu do Skyler.
5. Kwintesencja poczynań Walta (umiera szczęśliwy), smutek z powodu losów Jessiego.

ocenił(a) serial na 10
violin_j

1.Mimo wszystko Walter "Haisenberg" White, na drugim miejscu Saul Goodman, na trzecim Hank.
2.Nie ma chyba postaci, do której odczuwałbym silne negatywne uczucia. No może ci pełzający bracia, którzy prawie zabili Hanka (nie pamiętam jak się nazywali, Salamanca?)
3.Ostatni, finałowy.
4.Wszystkie, w których Walter zakłada czarny kapelusz. Krzyczałem wtedy na głos "Hainseberg!"
5. Nie pamiętam.
6. W snach sobie nie wyobrażałem lepszego zakończenia, jakie zapodali twórcy serialu.

ocenił(a) serial na 10
MrCrowley15

Dobrym tekstem było też: "Porównywanie twojego towaru do mojego, to jak porównywanie Polo Coli do Coca Coli".

użytkownik usunięty
MrCrowley15

1.Jeśli przez ulubioną postać rozumie się postać, którą chciało się oglądać to oczywiście Walt i Saul. Zwłaszcza Saul, jego teksty i barwa głosu - idealne do słuchania.
2. Oczywiście Marie i Junior
3. Czy przy takim serialu można w ogóle mówić o ulubionym odcinku?
4. Jak wyżej, natomiast mogę wymienić parę znakomitych. Rozwalenie laboratorium przez Jessiego i Walta po śmierci Gasa / Gus zabija współpracownika podcinająć mu gardło / Zakończenie / Strzelanina i śmierć Hanka / Say My Name / Jak bracia z Kartelu przychodzą do domu Walta ... takie coś można oglądać w kółko :)
5. GET A JUICE BOX, HAVE A NAP / YOU TWO SUCK LIKE A PEDDLING METH
6. Szkoda, że się skończył. Nie miałbym nic przeciwko gdyby było więcej sezonów, losy Jessiego i rodziny Walta. Ale zakończenie samo w sobie świetne, kultowe, Walt pozostawia ślad krwi na zbiorniku, widzi skrzywione odbicie siebie i upada, a w tle muzyczka, która idealnie oddaje klimat zakończenie - było fajnie, ale się skończyło.

"Breaking Bad" i "House of Cards" - nie ma lepszych seriali.

ocenił(a) serial na 8
MrCrowley15

1.Jesse (Dlatego że, pomimo swojego lekkiego debilizmu jest postacią która, się rozwija, która, przechodzi pewną przemianę na lepszego człowieka w serialu pokazany jest on najpierw jako typowy ćpun-sprzedawca a w dalszej części jako facet który potrafi widzieć dalej niż czubek własnego nosa, który potrafi kochać i stara się tej miłości poszukiwać.)
2.Skyler (I to chyba nie jest żadną nowością, była i jest niewdzięczną s*ką tak samo jak jej rodzinka siostra i szwagier którzy pałają hipokryzją i nie doceniają wartości rodzinny, fakt Walter był złym człowiekiem ale chronił rodzinę a nie ją niszczył tak jak to robi głównie Hank i Marie, z resztą już w pierwszych odcinkach zauważyłem pewną formę sztuczności między państwem White a Schrader)
3.Wszystkie (choć najbardziej w mojej pamięci zapadł jednak odcinek w którym napadają na pociąg)
4.Ta w której Wolter jedzie i przekazuję rodzinie że, ją kocha
5."Yo bitch"
6.Zakończenie jest ok jest zbrodnia jest kara chodź z drugiej strony za mało tam jest tzw, Happy Endu i miło by było jak by się wszystko ułożyło Wolter wrócił by do Skyler, Jassy pogodził by się z Wolterem i wszyscy (prawie) żyli by długo i szczęśliwie, ale ku... nie tam nie powinno być happy endu.