Jeśli byłaby lista top 20 seriali obowiązkowych do obejrzenie to Breaking Bad bez wątpienia musiałoby się na niej znaleźć. Świetnie opowiedziana historia oraz relacja dwójki osób, których znajomość od niewinnej starej znajomości przerodziła się najpierw w przyjaźń, a potem w toksyczną oraz wyniszczająca relację. Przemiana Waltera Whita oraz wydarzenie zapoczątkowujące daną zmianę to historia naprawdę bez precedensu. Wiadomo, iż na tak dużą liczbę odcinków pewnie znajdą się z 4 słabsze, ale serial co do zasady to istne arcydzieło. Wspaniałe uniwersum, świetny klimat, niesamowita akcja oraz fabuła sprawiają, iż będzie to jeden z najbardziej legendarnych i zapamiętanych seriali. Świetna chemia zagrała pomiędzy Aronem Polem a Bryanem Cranstonem. Widać, iż chyba polubili się nie tylko na planie, ale także w życiu prywatnym utrzymali ze sobą dobre i przyjacielskie relacje. Z tego, co wiem, wypuścili nawet własną markę alkoholu. Po zakończeniu serialu doczekaliśmy się spin offu ,, Better Call Saul '', który mimo wszystko podobał mi się jeszcze bardziej, ale to już kwestia gustów. Nie wiem, czy to nie najlepsza rola zagrana przez Arona Pola, a już na pewno taka, która przyniosła mu największą rozpoznawalność. Pozycje polecam każdemu oraz zachęcam również do sprawdzenia spin offu. Jest też oczywiście film El Camino, który opowiada historię bezpośrednio po zakończeniu serialu Breaking Bad dlatego tę pozycję również warto nadrobić.