PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Swego czasu obejrzałem pierwszy odcinek w niedzielę wieczorem na Polsacie.Nie zrobiło to na mnie wrażenia w stylu : super,ciekawe co będzie dalej,muszę obejrzeć itd. Po prostu zwykły serial obyczajowy.Zwykle o tej porze oglądam jakiś mecz więc nie miałem czasu na BB i odpuściłem ten serial.

Teraz ciągle widzę na tym portalu ciągłe wychwalanie jakie to cudo. Warto to obejrzeć ? Jak rozwija się akcja ? Możecie w skrócie streścić o czym są poszczególne sezony ?

ocenił(a) serial na 10
Marcin5800

Naprawdę dobry. Pierwszy sezon jest dosyć męczący ze swoją częścią obyczajową, po jego obejrzeniu porzuciłem serial na jakieś pół roku bo tak samo jak u ciebie "Nie zrobiło to na mnie wrażenia w stylu : super,ciekawe co będzie dalej,muszę obejrzeć". W 1 sezonie podobały mi się momenty, w których Walt gotował narkotyki z Jessem lecz cała warstwa obyczajowa była nieco drażniąca. Była ona jednak konieczna do przedstawienia przemiany bohaterów w kolejnych sezonach. W kolejnych sezonach Walt będzie wkraczał coraz głębiej w świat narkobiznesu, i będzie stawał się w nim coraz ważniejszą personą. I teraz będzie jedyny konkretny spojler jaki ci dam. Z fajtłapowaty Walt z pierwszego sezonu zmienia się w człowieka który z zimną krwią zabija 12 ludzi w 3 różnych więzieniach w ciągu 2 minut. Radzę ci obejrzeć sobie na spokojnie pierwszy sezon nie oczekując po odcinkach za wiele (choć i tam znajduje się wiele ciekawych momentów) a po kilku odcinkach drugiego sezonu powinieneś się już wkręcić. Większość seriali z biegiem czasu traci swoją jakość, w Breaking Bad tak nie jest. Teraz w ostatnich już odcinkach prawie przy każdej scenie zachwycam się grą aktorską, ujęciami kamery i nieszablonowymi pomysłami.