PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Nie oglądaj tego serialu

użytkownik usunięty

Jeśli masz jakiekolwiek towarzyskie życie, psa, którego trzeba wyprowadzać, pracę, lub szkołę, do której musisz się z dnia na dzień przygotowywać, magisterkę do napisania, ogródek do wypielenia, łatewer - nie oglądaj.

Obejrzałam już parę seriali w życiu, zwykle ogarnięcie pięciu sezonów zabierało mi 2 miesiące, może nawet 2 i pół. Breaking Bad połknęłam w niespełna 4 tygodnie.

Oczywiście można nie lubić tego typu "show", ale jeśli odpowiada Ci dość brutalna sensacja mocno podszyta psychologią, to prawdopodobnie tak jak i ja wpadniesz jak śliwka w kompot i nie będziesz mógł przestać tego oglądać.

To jest bardzo dobry serial. Może nie tak "klasyczny" jak "Sopranos", może ma parę naciągniętych momentów, ale mimo wszystko - to jest scenariuszowy majstersztyk, wciągający jak bagno. I powiem tak - na początku to było fajne, ale od połowy czwartego sezonu czułam się już tym uzależnieniem zmęczona i marzyłam tylko o tym, aby to skończyć i odzyskać swoje normalne życie i mieć kiedy sprawdzić fejsa chociażby :P.

Dziś wchłonęłam ciągiem ostatnich pięć odcinków. Jestem wolnym człowiekiem!

ocenił(a) serial na 10

nie zostawiajcie swoich dzieci z Breaking Bad

użytkownik usunięty
HeatherSweet

mam 27 lat

ocenił(a) serial na 9

lubisz Sopranosów i Breaking Bad? wow chyba jesteś dziewczyną z moich marzeń

Oswaldd

nie martw sie ,jest nas więcej,chociaż breaking bad nie jest popularny wsród dziewczat,jak zauważyłam a sopranos to juz w ogóle

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

domyślam się, w Sopranosach jest dużo krwi bluzgów itp. nie wszystkim dziewczynom się to podoba

ocenił(a) serial na 10
Oswaldd

Nie wiem, jak może się nie podobac ;)

użytkownik usunięty
stelline

Niektórzy mają zbyt księżniczkowate pojęcie o dziewuszkach : )

ocenił(a) serial na 10

Coś w tym jest...al w końcu nie tylko wokół bab świat się kręci :)

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

oblukaj sobie Boardwalk Empire też od twórców Sopranosów, tylko w latach 20

ocenił(a) serial na 10

ale zawsze będziesz czyimś dzieckiem ;-;

ocenił(a) serial na 8

mi to zajelo tydzien jestem lepszy :)

ocenił(a) serial na 9
Mistrzak

ja w tydzień oblukałem sopranosów pamiętam jak mi krwią oczy podchodziły

Łykałem Rodzinę Soprano w 2 tygodnie pracując po 8 godzin dziennie, więc czy ja wiem czy te 4 tygodnie to jakiś super wynik :)

użytkownik usunięty
fahu

Zaczely sie przechwalanki ;) a mi nie o to chodzilo, zeby sie z kims rownac, podalam swoja skale i wlasnie w mojej skali BB mnie czasowo zniszczylo

Oj nie chodzi o chwalenie tylko o to że w 4 tygodnie to można obejrzeć i BB i z psem wychodzić a i na impreze w weekend jakąś :P To jest kupa czasu :)

użytkownik usunięty
fahu

Tak wlasnie w moim przypadku to wygladalo. Ale bylo okupione cieeezka walka z sama soba, zeby nie ogladac dalej.

Nie ma rzeczy ważniejszych od SERIALIKÓW!! ;) poza tym zawsze wracam do swoich ulubionych seriali po jakimś czasie, przeważnie jest to zaraz po zakończeniu serii, w tym przypadku jednak chyba będzie inaczej i BB będzie mi ciężko drugi raz oglądnąć niestety

ja mam tak samo, tylko niestety obowiązki wzywają,2 sezon to mogłam oglądać ciurkiem 13 godzin ,ale niestety musiałam podzielić na dwa razy a lodówka pusta :P
ja nie wiem jak ludzie mogli oglądac to w czasie kiedy był produkowany, sezon był pokazywany co rok , ja bym chyba zdechła , teraz mozemy sciagnąć wszystko za jednym zamachem, a wtedy? to musiał byc jakis koszmar :)
tez uwielbiam sopranos ale nie był AZ tak wciagajacy

ocenił(a) serial na 9
Justyna_0288

Oj tam, mi bardzo brakuje tego oczekiwania na kolejny odcinek/sezon. Pamiętam te poniedziałki o poranku gdy odwiedzało się "sklep" żeby zobaczyć co tam nowego. :)

ocenił(a) serial na 10
Justyna_0288

Właśnie to było najlepsze oglądać BB co poniedziałek i dyskutować po każdym odcinku ze znajomymi o nim :)

Umanx

nie o to chodzi ze co tydzień, to wiadomo ,spoko,ale czekało sie rok na nastepny sezon

ocenił(a) serial na 10

Dziś obejrzałem ostatnie dwa. Serial miazga! Bezkonkurencyjny :)

ocenił(a) serial na 10
potas13

Może w tym Gatunku, ale są inne lepsze seriale.

ocenił(a) serial na 10
mich145

Jakie? Tylko proszę bez wymieniania The Wire czy Sopranosów, bo to seriale kultowe i każdy zna ich wartość.

ocenił(a) serial na 10
miko1356

Nie dla każdego ale dla mnie chociaż Gra o Tron, niektórzy mówią ,że serial dla gimbusów, ale według mnie jest ciekawszy niż breaking bad ( mam za sobą tylko kilka odc tego serialu i nie razie nie przypadł mi do gustu)

ocenił(a) serial na 9
mich145

Szczerze to serial GoT bardzo przeciętnie wypada w porównaniu z książką. Może i jest więcej akcji niż w BB, ale w żaden sposób nie mógłbym go nazwać ciekawszym. Widać też lekki spadek poziomu w porównaniu do pierwszego sezonu, który był naprawdę bardzo dobry.

mich145

Gra lepsza niż BB? Z całym szacunkiem, ale to jakieś nieporozumienie. I piszę to jako fanka fantastyki. Że dla gimbusów też się nie zgodzę. Serial jest całkiem dobry, ale mam do niego dużo zastrzeżeń, wiele razy mnie rozczarował. Przy powieści produkcja HBO wypada blado. Wiem, że ciężko jest porównać dwa seriale o tak różnej tematyce, ale chociażby gra aktorska... Błagam :D W GoT w wielu przypadkach jej poziom jest dyskusyjny, w BB pod tym względem po prostu nie ma się do czego przyczepić.

W pełni się zgadzam. Ja miałem to samo w niecałe 5 dni 2,3 i 4 sezon obejrzałem.

ocenił(a) serial na 9
ONeron

Ja akurat miałam wolne i obejrzenie 5 sezonów zajęło mi tydzień. Serial naprawdę ciekawy, trudno się oderwać. Nawet lepszy od Dextera. Obejrzałam już całego Dextera, Lost ( choć pod koniec już nudny się robił) no i teraz Breaking bad. Co polecacie następnego?:)

użytkownik usunięty
gasia80

Prawo ulicy :)

ocenił(a) serial na 10

Matko masz zupełną rację. Obejrzałam w tydzień 2 pierwsze sezony. Serial jest na prawdę wciągający. Muszę znaleźć czas na obejrzenie dalszych sezonów a już i tak dużo zaniedbałam przez oglądanie go. :D Hmmm no to nie długo ruszam z 3 sezonem ;D

ocenił(a) serial na 10

No nie wiem. Ja właśnie zaczęłam powtórkę ;)

ps. Nie ma 'kobiecego' i 'męskiego' kina, a przynajmniej trzeba wreszcie przyznać, że takie podziały strasznie ograniczają. Są rzeczy dobre albo niedobre. BB jest genialny.

ocenił(a) serial na 10

to prawda kolezanko :) rewelacja. ogladalam z mezem w 4 tygodnie. wspolczuje ludziom co musieli czekac na kolejne odcinki. my mielismy ten komfort , ze mielismy wszystko od razu i moze tez dlatego tak fajnie sie to ogladalo. szkoda ze to juz koniec. a najbardziej to jestem zalamana tym jak to wszystko sie skonczylo. szkoda i jessego ze tak mu ufal razem wszystko robili a ten walt jednak taki zly sie stal, omamily go te pieniadze i wladza, prestiz jego towaru, no ale takie bylo przeslanie tego filmu. stal sie gorszy ;/ pozdrawiam