PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Czy scena, gdy Hank zostaje zastrzelony, a Walt pada na ziemię Wam czegoś nie przypomina ? Mi kojarzy się ze sceną z odcinka 4x08. Gus jest świadkiem śmierci swojego przyjaciela i leżąc na ziemi opłakuje drogą mu osobę.
Jak dalej potoczyły się sprawy, wszyscy wiemy. Gus rozprawił się z kartelem. Czy w takim razie Walt zemści się na zabójcach Hank'a ?

Jak sądzicie ? ;)

ocenił(a) serial na 8
Rena39

Wielokrtonie scenarzyści pokazywali takie lekie widoczne paraele pomiędzy Whitem i Fringiem. Więc kto wie

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

rozprawił się z kartlem , i zginął przez bliską mu osobę .. ciekawe jak to będzie ..

ocenił(a) serial na 10
Matek2

Przez bliską mu osobę? Kogo masz na myśli?

dirt16

Pewnie bliskiego współpracownika, czyli Walt'a ;)
W takim razie Walt powinien zginąć z rąk Jess'ego żeby wszystko się zgadzało :P

ocenił(a) serial na 10
Rena39

No nie wiem. Dla mnie słowo "bliski" oznacza osobę na której mi zależy. A nie sądzę aby Gusowi zależało na Walterze.

dirt16

Na pewno zależało mu na dobrej współpracy z Waltem dla dobra interesów.

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Wcześniej tak, ale chodziło mi o czas gdy chciał pozbyć się Walta.

dirt16

Gus zginał tak bardziej z bomby zaczepionej do wozka dziada czyli starego pracownika Meksykanskiego bossa tak wiec ja obstawiam ze Walt rozwala kartel a potem ginie z rak Toda

QxManiekxQ

Sądzę, że prędzej zginie z rąk Jesse'go. Albo obaj zginą jednocześnie jak Gus i Hector.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Zależało mu na Walterze , przecież robił dla niego najlepszą mete na rynku ..

ocenił(a) serial na 9
Matek2

Ale Walter nigdy nie był dla niego best friend.

ocenił(a) serial na 10
Matek2

Tak jak już napisałem wyżej chodziło mi o czas gdy Gus chciał zabić Walta.

Rena39

zastanawiałem się nad tym i rzeczywiście jest podobieństwo. Zaświtała mi w głowie taka myśl, że może jednak twórcy zostawią sobie furtkę na kontynuowanie historii Walta, bosa z prawdziwego zdarzenia, coś w stylu Gus'a. Serce by chciało, ale rozum podpowiada, że to zły pomysł :)

mietek7

Wg mnie on na końcu po prostu zginie. Myślę, że skoro Walt rozpętał to całe piekło, to ono go teraz pochłonie.

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Ja bym wolał żeby przeżył. We wszystkich serialach dramatycznych jakie oglądałem główny bohater umierał. Prison Break, Lost.

dirt16

Coś mi się zdaje, że happy endu w tym serialu nie ujrzymy. Za bardzo poszło wszystko w stronę dramatu.

O rany, nie wiedziałam, że Prison Break i Lost tak strasznie się kończą o_O

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Bo to jest już dla mnie nudne, że w każdym tego typu serialu główny bohater umiera. Na pewno są inne rodzaje dramatycznego zakończenia, mam nadzieję że Gillingan będzie oryginalny.
Co do Prison Break i Lost to przepraszam za spoiler.

dirt16

W sumie nawet jeśli Walt i Jesse przeżyją, to i tak będzie dramatyczne zakończenie. Dla nich nie ma już normalnego życia. Oni są tylko cieniami dawnych siebie.

Spokojnie, nie obraziłam się za te spoilery. Prison Break obejrzałam tylko 1 rewelacyjny sezon, dalsze odcinki nie wciągnęły mnie tak mocno. A Lost przerwałam po 4 sezonach i nie wiem czy mam siłę żeby to kiedykolwiek dokończyć :P

Rena39

http://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/s720x720/1234378_64583282878 3669_1251560471_n.jpg

ocenił(a) serial na 10
Sebu_BGZ

Rzeczywiście, jest podobieństwo.

ocenił(a) serial na 10
karolina0909

I znając Gilligana nie jest ono przypadkowe. Swoją drogą, ten serial jest tak zaskakujący, że na forach jest miliard różnego rodzaju teorii - właśnie to czyni ten serial tak świetnym. Jeśli chodzi o Waltera to myślę, że największą karą byłaby dla niego utrata rodziny lub też śmierć z rak/za pośrednictwem najbliższych (np Waltera Jr)

ocenił(a) serial na 8
evilomen

Dlaczego Junior zadzwonił na policję? Nie dostał pankejka?

ocenił(a) serial na 9
TheAmazingPudding

Był świadkiem bójki rodziców, dowiedział się co robi ojciec i że zginął przez niego jego ukochany wujek plus Walter stał nad nimi z nożem.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Już wiem , wlasnie obejrzałem ten odcinek. :O

użytkownik usunięty
TheAmazingPudding

I nadal taka słaba ocena jak na BB?

Sebu_BGZ

Jednak obrazek wszystko potwierdza ;)

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Myślałem na rycyną , Walter nie jest typem którego można łatwo zakuć w kajdanki , lub zabić . Wydaje mi się że on sam to zaczął i sam skończy .. Rycyna będzie dla niego , przed tym rozprawi się z "wujkami" . A Jessy albo zginie w finale , ale CUDEM przeżyje .

ocenił(a) serial na 10
Matek2

Dokładnie, mam takie samo zdanie.

ocenił(a) serial na 10
Matek2

Tyle tylko, ze miedzy Waltem a "wujkami" nie ma już żadnego interesu. Są dla siebie całkowicie neutralni. Bardziej obstawiam ze Jesse coś wywinie. Chociaż kto to wie. Ciezko coś przewidzieć w tym serialu.

ocenił(a) serial na 8
Rena39

Riam Johnson (Reżyser Ozymandias) przyznał że podobieństwo Walt/Gus nie było zamierzone. Tak samo jak rzekoma kula w głowie Walta ma karoseri samochodu