PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325755
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Mam pytanie właśnie skończyłam oglądać "Supernatural" i trzecią "Grę o Tron" i potrzebuję teraz małej odskoczni od seriali o tematyce fantastycznej i natknęłam się na ten serial ale nie wiem czy warto się za niego zabrać, do wyboru mam jeszcze "Rodzinę Soprano".

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

Już sama średnia mówi za siebie. Serial jest fantastyczny, pełen emocji i osadzony w dzisiejszych czasach i dzisiejszych problemach. Jest życiowy jak żaden inny, ze świetną muzyką i aktorami. Ma zaskakującą fabułę i jest po prostu inny. W jednej chwili potrafi rozbawić, a w jednej doprowadzić do łez - takie moje małe streszczenie. Jestem pewien, że w żadnym punkcie nie przesadziłem, sam nawet nie wiem, dlaczego nie ma u mnie 10. :)

No i możesz sobie pooglądać z czystej ciekawości, gdyż jest sporo o chemii i gotowaniu mety. Według mnie bardzo oryginalnie wszystko nakręcone, na każdym kroku jest coś ciekawego. Nie ma czegoś takiego, że podchodzi się do gościa i pakuje mu się kulkę w łeb - to inny typ serialu.

NexaT

Dzięki :) Wiec odłożę Rodzinę Soprano na bok (na razie) i zacznę oglądać ten serial.

użytkownik usunięty
_deezee_

Ale pamiętaj, żeby nie zapomnieć o Rodzince bo to też obowiązkowa pozycja dla kinomana.
Rozłóż sobie tak odcinki, żeby idealnie zdążyć na premierę finałowego sezonu 11 sierpnia :)

użytkownik usunięty
_deezee_

Czekaj czekaj, jak nie ten to możesz obejrzeć "The Wire", serial o podobnej tematyce, którego scenarzystką jest Agnieszka Holland, więc jest w nim dużo polskich akcentów, a sama fabułą naprawdę świetna.

"The Wire" - o tym serialu też wiele słyszałam i mam zamiar go oglądnąć ale zaczęłam już "Breaking Bad", który naprawdę świetnie się zapowiada, a później zobaczę pewnie "Rodzina Soprano". Ale powiedzmy że ten jest na trzeciej pozycji do obejrzenia.

NexaT

No więc mam za sobą 5 odcinków i serial jest rzeczywiście świetny, oglądam go po 1-2 odcinki żeby nie przedobrzyć od razu. A tak na marginesie rozwaliła mnie scena z wanną w 2 odcinku. Muszę też przyznać że aktorów do głównych ról dobrano wprost genialnie.

ocenił(a) serial na 9
_deezee_

Scena z wanną niszczy :D

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

Im więcej będzie oglądał, tym serial będzie lepszy. :)

_deezee_

Warto- uwierz, wciąga, nie pożałujesz.

cryingslave

Masz 1000% racji :)

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

jestem fanem seriali s-f (tych najlepszych) po obejrzeniu tego serialu uważam, że to najlepszy serial jaki kiedykolwiek zrobiono. Mam ochotę obejrzeć całość od nowa.

użytkownik usunięty
Movie_Crash_Man

Jeśli już mowa o fantastycznych to najlepsze według mnie są wszystkie "Stargate", a najgorsze "Lexx" i "Farscape".

ocenił(a) serial na 10

ja teraz nie mówię o s-f, ale o serialach w ogóle, ale jeśli to najlepszy jest: BattleStar Galactica

użytkownik usunięty
Movie_Crash_Man

Słyszałem o nim wiele dobrego, ale ogólnie nie gustuję w tym gatunku, "Stargate" obejrzałem tylko z szacunku do pełnometrażowego pierwowzoru.

ocenił(a) serial na 10
Movie_Crash_Man

masz rację, dla mnie to tez best ever

ocenił(a) serial na 10
amp_litude

best best best

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

Polecam. Nie każdego ten serial wciąga od pierwszych odcinków ale nie da się nie polubić Breaking Bad.

ocenił(a) serial na 10
Znakomajkowity

faktycznie, pierwsze 3-4 odcinki troszkę 'przymulają' ale od 4-5 zaczyna wkręcać :)

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

oba seriale są zajebiste polecam

_deezee_

Obejrzyj oba koniecznie.

użytkownik usunięty
gejzermocy

Szczególnie, że odtwórca Tonego Soprano zmarł dzisiejszego dnia...

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

"Breaking Bad", "The Wire" i "Sopranos" to trzy moje ulubione seriale dramatyczne. Każdy utrzymany w innym klimacie, a wszystkie rewelacyjne. Polecam również "Third Watch", ale może Ci się nie spodobać. Ja mam po prostu duży sentyment do tego serialu ;)

ocenił(a) serial na 9
_deezee_

"Breaking Bad" było zainspirowane przez doskonałe "The Wire", więc lepiej sięgnąć po tW.

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

Pytasz się czy warto... Grzechem byłoby nie obejrzenie tego serialu