PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Mam dziwne wrażenie, że ta scena, wraz z tą z pierwszego odcinka, będzie znajdowała się na końcu ostatniego odcinka. Tak naprawdę Walt pokonał już wszystkich (być może tę czeską mafię, o której wspomniano w innym poście), a teraz wraca na swoje śmieci po rycynę i jest w trakcie ucieczki do innego kraju (rozmowa z toalety z s05ep01). Broń jest mu potrzebna bo jest już na takim etapie, że po wszystkim co się stało "boi się własnego cienia". Wie, że każdy wie kim on jest i nigdy nie będzie miał spokoju. Ma pieniądze, ale nie ma spokoju, musi uciekać. Naprowadziła mnie na to rozmowa z Jessem o Mike'u. Jesse mówi o Mike'u "you have look after your shoulder". Myślę, że właśnie Walt musi wciąż mieć oczy dookoła głowy, aby mu ktoś kulki nie sprzedał. Nie umrze fizycznie, ale co to będzie za życie, w ciągłym strachu. Ewentualnie weźmie rycynę, w ostatnich sekundach "Feliny" i pojawią się napisy.

Co Wy na to?

milosz18

myślę, że sceny z początku tego odcinka razem z tymi z pierwszego odcinka 5 sezonu to całość i będzie to rzeczywiście na końcu ale trochę inaczej.
Walt zmuszony do ucieczki z miasta i porzucenia rodziny uciekł, ale stało się coś strasznego z rodziną (mafia ?), zniszczony dom itd. - Walt kupuje karabin maszynowy w barze (początek 5 sezonu) by wrócić i zakończyć sprawy, wyrównwać rachunki z tymi co skrzywdzili mu rodzinę chcąc go zmusić do dalszej produkcji mety. Więc kupuje karabin maszynowy do rozprawy a na wypadek pojmania zabiera z domu rycynę którą będzie mógł zażyć w ostateczności. I pewnie ją zażyje ginąć od niej bo ta fiolka przewija się w zasadzie przez cały serial, wszystkie sezony więc będzie miała ogromną rolę w finale.
Może to jest ta "Felina" - tytuł ostatniego odcinka ? To anagram słowa "Finale" - finał, wiadomo sezonu i serii, ale jednocześnie ta fiolka z rycyną może będzie tym dosłownym finałem ??