(1) Kto napisze "Heisenberg" na ścianie domu Walta?
(2) Czy los na loterii jeszcze zagra? W tej chwili są to współrzędne grobu Hanka.
(3) Czy Gretchen pojawi się w końcowych odcinkach? Skąd taki pomysł? A stad: http://www.broadway.com/buzz/168532/the-assembled-parties-jessica-hecht-on-favor ite-roles-strong-male-co-stars-from-liev-schreiber-to-bryan-cranston/
(4) Czy będzie jakieś nawiązanie do Grey Matter, czy tajemnica Walta z przeszłości pozostanie nie wyjaśniona?
(5) Jak Walt ma zamiar przekazać pieniądze rodzinie? Walter Jr. może nie chcieć mieć nic wspólnego brudnymi pieniędzmi z narkotyków.
(6) Kto zaopiekuje się Holly?
(7) Czy Huell będzie czekał w ukryciu do końca świata?
(8) Jak zginie Todd?
Możliwe, że Jesse zginie/ucieknie i wujkowie będą zrobią ten napis oraz porwą rodzinę Walta, by go zmusić do powrotu. Albo rodzina Walta zostanie objęta ochroną świadków i się wyniosą z domu, a ten zamieni się w ruderę, w której dzieciaki zrobią ten napis (Heisenberg - nowa ikona popkultury).
(2) Czy los na loterii jeszcze zagra? W tej chwili są to współrzędne grobu Hanka.
Skyler nie wie o tym, że stracono wszystkie pieniądze, więc może znajdzie los i odnajdzie to miejsce, ale zamiast pieniędzy będą tam ciała agentów.
(3) Czy Gretchen pojawi się w końcowych odcinkach? Skąd taki pomysł? A stad: http://www.broadway.com/buzz/168532/the-assembled-parties-je...
Być może będzie scena jak w tv mówią o Heisenbergu i pokazują zdjęcie Walta, a Gretchen to ogląda.
(4) Czy będzie jakieś nawiązanie do Grey Matter, czy tajemnica Walta z przeszłości pozostanie nie wyjaśniona?
Nie ma potrzeby już do tego wracać.
(5) Jak Walt ma zamiar przekazać pieniądze rodzinie? Walter Jr. może nie chcieć mieć nic wspólnego brudnymi pieniędzmi z narkotyków.
Może zrobić coś w stylu, że jak Holly uzyska 18 lat to dostanie dostęp do konta, na którym umieści całą kasę. Lub coś w tym stylu.
Zależy kto przeżyje;)
Skoro Walt zmienił tożsamość to odwiedził Saula po numer telefonu. Huell pewnie już tam był u Saula.
(8) Jak zginie Todd?
Mam w wyobraźni scenę jak Jesse dusi Todda tym łańcuchem, gdy ten obok niego przechodzi:) Co będzie to będzie.
7) wcale go nie odwiedził, bo numer uzyskał już bardzo dawno temu. Poza tym Huell tak się boi o własną dupę że będzie siedział w ukryciu tyle ile trzeba
Ochrona dla Huella była aaranżowana 'poza przepisami' przez Hanka i Gomiego (stąd te "Miał jakieś pytania?" "Miał, ale wolał ich nie zadawać" czy jakoś tak), teraz gdy policja wie, że Hank zaginął (lub nie żyje, ale tego dosłownie nie mogli odczytać ze słów Walta z końcówki odcinka) to ten Jak Mu Tam, który zajmował się ochroną Huella, raczej jej zaprzestanie. Generalnie wątpię, że Huella jeszcze zobaczymy w serialu. Wydaje mi się, że jest on mało istotny w kontekście tego co ma się jeszcze wydarzyć (a w końcu zostało na to tylko 90 minut)
1) Może Jessie (załatwi Todda albo jakimiś chemikaliami albo dogada się z Lydią i go wykiwa) ale raczej obstawiam, że "sława" Heisenberga rozejdzie się po mediach, jego dom zesquotują i po prostu jakiś ćpun tam przebywający i podziwiający Walta może to napisać.
2) Myślę, że znajdą Hanka i Gomie'go, ale równie dobrze zaprowadzić tam ich może Jessie.
3) Nie znajduję sensu jakiejś ważnej roli jaką miałaby rozegrać. Może być tak jak pisze NowyPoganin - jakaś migawka w TV. Może będzie chciała zabrać Waltowi dzieci (jeśli Skylar zginie albo pójdzie do kicia, a Marie zwariuje). Tak czy siak dzięki za link!
4) Chyba nie ma potrzeby, aczkolwiek nie raz byłem zaskakiwany, więc kto wie.
5) Kasa będzie u Saula, który stworzy jakieś konto.
6) Ad.3 - może właśnie Gretchen, ale dużo bardziej prawdopodobne, że po prostu Skylar, która dostanie ochronę z policji i zostanie świadkiem koronnym. Tak to widzę.
7) Wydaje mi się, że Huell może się już nie pojawić, bo i po co?
8) Todda załatwi Jessie, otruje go jakąś chemią. Druga opcja to powrót mściwego Walta i rozprawa z nazi-oprychami.
A mnie zastanawia jeszcze czy pojawi się postać Teda Beneke, który też ucierpiał na spotkaniu z White'ami (aczkolwiek sam się domagał ;)).
(1) Nastolatkowie, żadna konkretna postać
(2) Nie sądzę, żeby los miał jeszcze się pojawić w serialu (numery z niego tak, ale sam los nie)
(3) W sumie mało mnie interesuje te postać ale sądzę, że pojawi się na maksymalnie parę minut.
(4) Szczerze wątpię, żeby Vincowi zależało pod koniec na dociąganiu tego wątku.
(5) Oni tych pieniędzy już nie zobaczą, a przynajmniej na pewno ich nie użyją
(6) Zakładając, że Skyler nie zginie z rąk nazistów, to raczej właśnie ona (bo czemu nie?)
(7) Odpowiedziałem gdzieś wyżej
(8) Z ręki Jessego
Wydaje mi się, że dom w ruinę obróci Jesse, najpierw wymorduje całą rodzinę Walta, bo chce się zemścić za śmierć Jane
No i kilka rzeczy się wyjaśniło: Gretchen pojawiła się, sprawa Grey Matter także, napis "Heisenberg" na ścianie to element "atrakcji turystycznej".
Na pewno nikt nie wpadłby na to, że Walt zechce wysłać pieniądze rodzinie w paczce. Walter Jr oczywiście ich nie chce. Ale czy wątek pieniędzy jest już definitywnie zakończony? Czy Grey Matter nie pojawi się już w finale?
Huell to był oczywiście żart. Natomiast jeśli chodzi o opiekę nad Holly, to stawiam na Marie.
Jak zginie Todd, nie mam pojęcia. Nic, co proste, nie będzie satysfakcjonujące.
Los na loterii to ciekawy symbol, aż się prosi wykorzystać.
Jakieś dzieciaki, była o tym mowa, że dom Whiteów stał się atrakcją dla małolatów
Dobre pytanie! Raczej nie, nie wydaje mi się żeby powrócili do tego motywu, ale cholera wie.
(3) Czy Gretchen pojawi się w końcowych odcinkach? Skąd taki pomysł? A stad: http://www.broadway.com/buzz/168532/the-assembled-parties-je...
Pewnie tak, zakończenie "Granite State" na to wskazuje
Czuję, że Walter chce się zemścic jak nigdy wcześniej za to. W ogóle w tej scenie kiedy zarośnięty jest pod domem z tą bronią- kogo che wykończyc? Na początku byłam pewna, że Jesseego, później że tych nazistów, a teraz... Elliota i Gretchen? Może wszystkich?
Może już nie zamierza, w ogóle boli mnie to jak jest traktowany przez rodzinę, rozumiem, że nie zrobił niczego godnego pochwały, ale robił to dla rodziny, której teraz nie ma praktycznie.
Sky
Haha, tak!
(8) Jak zginie Todd?
a zginie? ;-; jeśli tak to stawiam, że zabije go Lydia