PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325659
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Obejrzałem 4 sezony i nurtuje mnie jedno pytanie kto ostrzegł Hank'a przed braćmi latynosami (Ci goście z siekierą ), umkneło mi to gdzieś.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Panks55

O ile dobrze pamiętam to był Gus Fring, ponieważ tylko on o tym wiedział i chciał dać Hankowi szansę (z tego powodu że był szwagrem waltera)

tyyyymuss

Dzięki ;-) teraz mogę spać spokojnie :D

Panks55

Zgadza się, był to Gus, a powody dla których to zrobił zostały dokładnie wyjaśnione w 9 odcinku trzeciego sezonu- przedstawiony został tam cały tok rozumowania Fringa, który spowodował podjęcie decyzji o ostrzeżeniu Hanka. W skrócie chodziło o to, żeby wywołać strzelaninę pomiędzy stronami (nie cichy zamach), co w rezultacie miało doprowadzić do odcięcia dostępu do mety ze strony kartelu a jest to równoznaczne z tym, że Gus jako dystrybutor dostałby praktycznie cały rynek dla siebie.

ocenił(a) serial na 10
morzemorze

a ponadto Gus nie chcial ,aby latynosi dorwali Walta poniewaz zarabial dla niego(Gusa)kase.

Panks55

Mnie nurtuje jak taki latynos wprawiony w zabijaniu może dać się tak łatwo zabić, bez pospiechu zamachując się siekierą nad agentem DEA który, mimo że ranny, trzyma w reku pistolet..

ocenił(a) serial na 10
adds

Brat który został postrzelony nie wiedział ze Hank ma pistolet :) po prostu mu to umknęło przez co źle to się dla niego skończyło. Pewnie gdyby wiedział zastrzeliłby Hanka, ale ze jego chęć zemsty chciała by Hank mocno cierpiał i ch*j mu z tego wyszedł.