PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Mam pytanie, nurtowało mnie to od dawna ale jakos teraz pomyslalem ze sie zapytam. Na koncu odcinka pilotowego, zaraz gdy Walter i Jesse przeżywaja konfrontacje z Krazy-8 i Emiliem. Przez pare sekund ukazany jest obraz gdy Walt wyciaga banknoty z pralki.

http://zwiastuntv.pl/wp-content/uploads/2011/09/breaking_bad.jpg

O ten screencap. Powie mi ktos co to ma być? :P Walter myślał, że na tym polega pranie pieniędzy? Czy o co tu chodzi? ;)

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

wydaje mi się, że banknoty wiruje się w pralce, żeby wyglądały na używane.

ocenił(a) serial na 9
malinkasa

nie znam się na biznesie narkotykowym ale skąd założenie, że banknoty nie były używane? Jeśli miał je od ulicznych dilerów, to raczej były od ćpunów a nie prosto z mennicy. Myślałam, że je "wietrzy", żeby pozbyć się zapachu ( Walt zdejmował ubranie) z mety.

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

to chyba tylko zdjęcie poglądowe/reklamowe, dosłownie ukazane pranie pieniędzy:) tak smaczek żeby wszyscy się zastanawiali.

użytkownik usunięty
dawid1420

nie, Walter nie myślał że tak wygląda pranie pieniędzy! na boga, co za pytanie! nowe banknoty wsadza się do prania i wiruje by wyglądały na używane

ocenił(a) serial na 10

No takiej techniki nie znalem :p Dzieki

użytkownik usunięty
dawid1420

to teraz już znasz, ale życzę Ci byś nigdy musiał tego robić ;) pzdr

użytkownik usunięty

Czy ja wiem, czy nie życzyć. Jak znajdzie torbę z milionem złotych, to aż proszą się, żeby je odwirować, a później kawałek po kawałku wydawać :)

użytkownik usunięty

takie to tak, ja miałem na myśli raczej pieniądze ze źródeł podobnych do tych waltera. po co żyć w takim stresie, jak on :)

użytkownik usunięty

Co prawda to prawda, stres jest jak cholera, ale człowiek jak nie ma już nic do stracenia, to robi różne głupie rzeczy, kto wie, czy my w przyszłości nie zrobimy czegoś równie głupiego. Życie jest zaskakujące i nieprzewidywalne :D

użytkownik usunięty

głupie rzeczy można robić, byleby nie skończyły się one więzieniem, złapaniem przez fiskusa etc. ;)

ocenił(a) serial na 10

[quote]co za pytanie! nowe banknoty wsadza się do prania i wiruje by wyglądały na używane[/quote]
co ty za bzdety piszesz? jak wydrukujesz siano to możesz wsadzić do pralki żeby zmiękły i wyglądały na pieniądze z obrotu , a nie jest to pranie !!! pranie "brudnych pieniędzy polega na tym że : jeśli n a przykład zarabiasz na dillerce kupe forsy , a pracujesz w TESCO na kasie i zaczniesz podjeżdżać Lamborghini Murcielago to prędzej czy później ktoś się do ciebie doj.... :) więc musisz zrezygnować z posadki kasjera otworzyć fikcyjny biznes i tam prać pieniądze(włączać je w przychód) :) w 4 sezonie będzie coś w tym temacie również i uwierz nie będzie tam motywu z pralką !! :D

użytkownik usunięty
gofer2005

człowieku, zacznij czytać ze zrozumieniem, to naprawdę nie boli. co innego pranie pieniędzy czyt. ściemniane podwyższanie przychodu, a co innego fizyczny zabieg z wkładaniem nowych banknotów do pralki i ich wypraniu mający na celu zmianę ich wyglądu by wyglądały jak używane. o to pytał dawid, to już chyba wyśniliśmy to. twoje łopatologiczne tłumaczenie nie było potrzebne. pzdr

ocenił(a) serial na 9
dawid1420

Pranie pieniedzy,w doslownym tego slowa znaczeniu,moze nie wszyscy kumaja baze i to taka doslowna przenosnia do zroumienia:P

dawid1420

Walt nie pierze tylko suszy banknoty, które zostały zalane chemikaliami na podłodze campera podczas rajdu przez pustynię. Kiedy prowadzi samochód wyraźnie widać jak za jego plecami pływają podtruci gangsterzy, menzurki i pieniądze. Na początku, w retrospekcji, kiedy lądują w rowie i Walt otwiera drzwi wszystko się dosłownie wylewa.

użytkownik usunięty
Loucyphre80

Jedyna wartościowa odpowiedź w temacie. Teorie o tym by hajs wyglądał jak używany to jakieś bzdury. On te pieniądze z mennice kradł że je teraz miętosi w pralce ? Nie. Zalały się chemią w tym kamperze.