Dlaczego Walt przestał być nauczycielem chemii? Oglądałem wszystkie odcinki ale nie mogę sobie przypomnieć.
Nie został przypadkiem wyrzucony po tym gdy dobierał się do tej dyrektorki? Druga opcja to zrezygnował i przyczynę rezygnacji podał słaby stan zdrowia. Sam teraz już nie pamiętam :D
Na jednej z lekcji Walter siedział "zamulony" i nic nie robił, a akurat w tamtym momencie weszła ta laseczka (chyba wicedyrektorka) i zabrała go na rozmowę o tym. Późniejsza scena, jak Walt wychodził z pudełkiem z rzeczami wskazywałaby na zwolnienie ale później powiedział Jessemu, że to przerwa. Ale znając Waltera, mógł Jessego po prostu oszukać i tak naprawdę zwolnił się, lub go wywalili.
Dzięki, przypominam sobie tę scenę gdy Walter chciał pocałować tę wicedyrektorkę. Jednak wydawało mi się, że ona powiedziała mu, iż dziwnie się zachowuje i potrzebuje przerwy, zapomniałem o tych wynoszonych przez niego rzeczach. Sądziłem, że będzie chciał teraz wrócić do szkoły i nauczać chemii skoro skończył z gotowaniem metamfetaminy, ale on jednak wybrał myjnię, dlatego mnie to zastanowiło.