PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 327 tys. ocen
8,8 10 1 326944
9,2 70 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Walter i jego gacie

ocenił(a) serial na 9

5-ty sezon dobiega końca, a Walter ciągle biega w tych samych rozciągniętych gaciach. Poza tym film zasługuje na
bardzo dobre 8 pkt :)

ocenił(a) serial na 9
Aolis

I to jest dobry temat, a nie jakieś analizy psychologiczne Walta.

ocenił(a) serial na 10
Aolis

Przecież on był nauczycielem. Niektórzy z nich mają jeden ciuch na całe życie, lub szafkę wypełnioną takimi samymi. Koniec tematu. Do zamknięcia.

ocenił(a) serial na 8
qbaw13

Ba! Oni często w ogóle przez całe życie bielizny nie zmieniają!

użytkownik usunięty
Aolis

Tylko baba potrafi z tak zajebistego, wielowątkowego serialu wyciągnąć najważniejszą treść - gacie głównego bohatera.

ocenił(a) serial na 9

I owszem. Dlaczego? Ponieważ wszystkie inne wątki zostały juz poruszone i każdy miał mozliwośc wypowiedzenia się na nie. Natomiast tak charakterystyczne gacie, pokazywane prawie w każdym odcinku, zostały całkowicie pominięte. Hańba

użytkownik usunięty
Aolis

To sobie takie kup i załóż, żeby całkowicie oddać klimat serialu podczas oglądania, co ty na to? Świetny pomysł!

ocenił(a) serial na 10

wyluzuj chłopie, to tylko serial.

dansol20

to tylko gacie

ocenił(a) serial na 10
dominik3755

I GAĆ YOU !!!

ocenił(a) serial na 8
dominik3755

Teraz dziewczyny zamiast spojrzec w twarz , gapią sie tylko na spodnie , buty ewentualnie zastanawiają się co mam w spodniach. Ehh , takie czasy .

ocenił(a) serial na 9
TheAmazingPudding

Koleś- przystopuj z takimi personalnymi wycieczkami, obrażasz mniej więcej połowę ludzkości. I uwierz mi- nie jestem zainteresowana zawartościa twoich spodni; na pewno niczym byś mnie nie zaskoczył jak równie reszty populacji żeńskiej.
A co do gaci Waltera- nie ja je tak wyeksponowałam w serialu, tylko Vince Gilligan, który jakby nie patrzeć, jest facetem.

ocenił(a) serial na 8
Aolis

Smuci mnie to ,że nie jesteś zainteresowana, no cóż , próbowałem. Co do spodni , sam bym chciał takie.

użytkownik usunięty
TheAmazingPudding

Niech Cię nie smuci! Przed tobą jeszcze jakieś 4 miliardy kobiet które być może się zgodzą.

ocenił(a) serial na 8

taka sytuacja :(

ocenił(a) serial na 9

http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668/discussion/dlaczego+w+tym+ serialu+wszyscy+są+tacy+brzydcy,2018789 Ten temat stworzył facet a też nie jest najwyższych lotów.

użytkownik usunięty
BeeBee61

Zwracam honor. Ale ogólnie zastanawia mnie zawsze, co kieruje kobietą przy wyborze różnych rzeczy. Bo dla mnie te kryteria pozostaną zagadką wszechświata.

ocenił(a) serial na 9

Różnymi kobietami kierują różne rzeczy. To naprawdę nie jest taką wielką zagadką.

ocenił(a) serial na 9
Aolis

tez zwrócilam na to uwagę, ale ponoć takie gacie to szczyt mody w USA. Tak samo jak białe adiki i spodnie w kant podciagnięte pod cyce :)

ocenił(a) serial na 10
polacca

gacie

ocenił(a) serial na 9
Aolis

i znowu walt nie zmienił gaci, bedzie news na pudelku :)

ocenił(a) serial na 10
Aolis

Słusznie zwróciłaś uwagę na ten problem. Sądzę, że gacie Walta to niejako symbol serialu, coś co łączy go w spójną i niesamowitą całość. Póki co wpadłem na trzy możliwe i potencjalne role gaci Walta w serialu:
1. Gacie jako coś, co pozwala Waltowi utrzymać pozory normalności. Wiadomo, że większość ludzi popadłaby w paranoję bądź w inny sposób ześwirowała gdyby dopuściła się tego, co Walt. On jednak wsadził swoje sumienie głęboko w d..ę. I właśnie owe słynne gacie to sumienie we wcześniej wspomnianej d..ie utrzymują. Gdy Walt pozbędzie się gaci, zwariuje - cała ta sytuacja wokół niego zwyczajnie go przerośnie.
2. Gacie jako potencjalny cliffhanger serialu. Historia zakończy się w momencie gdy Walt zdejmie gacie, a twórcy pozostawią nas z pytaniem, które nurtować będzie nie tylko nas, ale i przyszłe pokolenia. Czy od teraz Walt będzie harcować po świecie bez gaci, czy może kupi nowe?
3. Gacie jako przysłowiowy gwóźdź (gać?) do trumny Walta. W jednej z finałowych scen gacie Walta zostaną podarte (czy to w potyczce z czeską mafią lub Hankiem, czy po prostu Skyler czegoś nie ogarnie). Zdesperowany Walt odkopie uprzednio zakopane pieniądze (vide s05e10) aby kupić nową parę i wtedy też zostanie schwytany.
No, ale to tylko moje teorie.

ocenił(a) serial na 9
Dr_Schultz

za ten hajs to myśle, że kupi fabrykę american style gaci.

ocenił(a) serial na 10
Dr_Schultz

Chyba przesadziłeś. Te gacie po prostu kojarzą się z poukładanym, uczciwym obywatelem, taki kontrast do osobowości Walta.

ocenił(a) serial na 9
Aolis

Co więcej, po dzisiejszym odcinku stwierdzam, że Walter ciągle biega w tej samej bieliźnie. :P
A tak swoją drogą, nie kumam, jak można z absolutnie humorystycznego (pomijam psychologiczny aspekt gaci) wątku znaleźć powód do zaczepki i obrażania innych.

użytkownik usunięty
Lellandra

Ja tam wiem, że te gacie mają swój udział w przemianie Waltera. To one go zmieniają i wkracza na złą drogę stając się Heisenbergiem.

użytkownik usunięty
Aolis

Tutaj też ma na sobie te same gacie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=EtWxLACVXr8

ocenił(a) serial na 10
Aolis

moim zdanie powinna być punktacja 1-10 i breaking bad zamiast 11

ocenił(a) serial na 9
amp_litude

Zauwacie cos takiego. Walt ciagle chodzi w tych samych gaciach natomiast na plakacie promujacym serial jest bez gaci! Jak to wytlumaczycie? Przypadek ? Nie sadze oO

ocenił(a) serial na 9
Aolis

Oszczędność. Pewnie taki nawyk mu został po robocie belfera.

Tortuga033

tytuł ostatniego odcinka to Felina. Wpiszcie sobie Felina w google i zobaczcie co wyskoczy. Te gacie bedą kluczowe w finale Breaking Bad !

ocenił(a) serial na 9
Les_Grossman

Sprawdziłam :) Niewiarygodne. Co prawda sklep sprzedaje damską bieliznę, ale może gacie Waltera to jakieś babcine barchamy :D