Cześć,
właśnie zacząłem oglądać breaking bad i muszę przyznać, że trochę mi namieszał w żołądku. Obejrzałem Pilota i dwa odcinki, tak jak pilot mnie zainteresował, tak drugi i trzeci odcinek były bardzo nieprzyjemne - to rozpuszczone ciało było po prostu okropne.
Skończyłem nie dawno oglądać Dextera, który mi się bardzo podobał, a zwłaszcza pierwsze sezony, później zrobiło się za bardzo holywoodzko, no ale cóż, ciągnął się już w końcu przez 8 sezonów.
Ktoś mi polecił breaking bad, ale aktualnie nie mam ochoty na czwarty odcinek. Sam serial ma wysoką ocenę i spodziewałem się może czegoś innego, bo aktualnie tego nie dostaje i nie potrafię się przemóc. Czy naprawdę warto go oglądać, czy serial będzie taki jak pierwsze odcinki (e02 i e03), czy będzie coś ciekawszego (pilot)?
Proszę o nie spoilerowanie i nie wiem czy przekonanie mnie do niego, a może wręcz przeciwnie, nie powinienem go oglądać jak do tej pory mnie nie "porwał"?
Z góry bardzo Wam dziękuję,
Marek
Warto - innej opinii raczej tu nie usłyszysz :p Rzeczywiście, pierwszy sezon i część drugiego mają nieco wolniejsze tempo niż późniejsze, ale to jest dobry czas na zapoznanie się z bohaterami. Wiele osób rezygnuje/odkłada na później oglądanie właśnie przy 1 sezonie. Ja bym jednak Ci radził dotrwać jeszcze kilka odcinków, później pójdzie już z górki - nie będziesz żałował :)
Scena z początków serialu gdzie Walt i Jessie sprzątają te rozpuszczone zwłoki jest genialna. A w zasadzie Walt który zbierając kawałki kości i ciała do wiadra, wspomina w myślach czasy studenckie i opis z czego(pierwiastki)składa się człowiek. IMO nawet z tak obrzydliwych scen w tym serialu potrafią wykrzesać arcydzieło...
Ale uspokoję Cię że takich obrzydliwych scen nie ma za wiele w całym serialu. Sporadycznie się coś zdarzy tylko ;)
Nie wiem, zależy czego oczekujesz, bo to nie jest Dexter 2, tylko serial dramatyczny. więc wolniejsze tempo akcji jest rzeczą normalną, ale przyznam że 1. sezon może budzić mieszane uczucia. Moim ulubionym jest 2 sezon :D
Skoro mówisz, że w Dexterze zrobiło się "hollywoodzko", a uważasz rozpuszczone ciało za okropne, to nie sądzisz, że trochę sam sobie przeczysz? Albo oczekujesz mocnego, brutalnego kryminału, albo jakąś dziecinną papkę - tutaj musisz sam zdecydować.
Pierwsze odcinki dla niektórych mogą być nudne bo służą one wprowadzeniu do całego serialu. Od odcinka 1x06 robi się ciekawie, a potem to już całkowicie miodzio. Pierwsze dwa sezony to bardziej zabawa i czarny humor, kolejne to już mroczny dramat. Pełno osób na początku się zraziło, a potem uznało ten serial za arcydzieło - taka smutna prawda...
I jeśli chcesz przysiąść do tego serialu, to musisz przy nim MYŚLEĆ bo inaczej wszystko wyda Ci się nudne i niepotrzebne, a tego byś chyba nie chciał, co?
Każdy wątek ma znaczenie, to nie są zapychacze, w późniejszych sezonach zobaczysz że wszystko miało swoje odpowiednie miejsce i czas.