PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325620
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Warto oglądać?

użytkownik usunięty

Czy warto zacząć oglądać ten serial? Czy to jest kolejny nudny serial kryminalny, czy jednak coś lepszego?

użytkownik usunięty

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "nudny serial kryminalny". Według mnie warto, chociażby ze względu na fabułę, grę aktorów i klimat.

ocenił(a) serial na 10

Nawet bardzo.

ocenił(a) serial na 10

Warto, jedna z lepszych serii w ogóle.
Do tego sporo jest, mhm.. dość spektakularnych scen i zwrotów akcji.

ocenił(a) serial na 8

Oj warto. Nie rezygnuj po 1 sezonie, tylko poczekaj do 2 sezonu to zobaczysz sam .

ocenił(a) serial na 9
sysunia22

jak mozna nie docenic tego serialu juz od pierwszych odcinkow?

ocenił(a) serial na 8
danteusz

Owszem doceniłem tylko po prostu uważam że niektórym ludziom może się 1 seria nie spodobać

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Odcinki 3,4,5, w pierwszym sezonie były trochę słabsze ale pozostałe rewelacyjne. A tak w ogóle to wg mnie Breaking Bad razem z Dexterem to najlepsze seriale jakie oglądałem. Trzyma wysoki poziom przez cały czas i praktycznie nie ma się do czego przyczepić.

ocenił(a) serial na 8
Madridista1902

W 5 i6 serii Dextera, jednak jest do czego się przyczepić. Dużo nielogiczności występuję

ocenił(a) serial na 9
Madridista1902

Six feet under !! To jest serial mocny... Co do Boardwalk Empire to nie mam słów. Niesamowity klimat. Breaking Bad? Najbardziej denerwujący serial jaki oglądałem! Jedyny minus to żona Heisenberga... 9/10;D

ocenił(a) serial na 10
damagecrewtnt

O Boże! Dusza, która mnie rozumie! Mam nadzieję, że ten babsztyl zginie w męczarniach. Najgorsza postać kobieca jaką kiedykolwiek widziałem. Tak denerwującej baby nie chciałbym nigdy w życiu spotkać. Jeszcze chyba tylko Lila z Dextera jest w stanie z nią konkurować.

ocenił(a) serial na 9
SickPriest

Nie jest to jedyna dusza, która Cię rozumie. Mnie Skyler też strasznie denerwuje, a na tym forum wiele jest wątków poświęconych Skyler i temu jak bardzo jej nie lubimy. ;)

użytkownik usunięty
danteusz

Widziałam narazie pierwsze dwa odcinki i duzo mnie kosztowało żeby nie zasnąć, starałam sie na tym skupić tylko dlatego że wszyscy mówią że warto poczekać bo się rozkręci.

ocenił(a) serial na 10

Widzisz Efrelku, ten serial tak za bardzo to się nie rozkręci. Ma swój specyficzny ,nierówny rytm, który nie do każdego przemawia. Spróbuj obejrzeć jeszcze kilka odcinków, a jak nadal Cie nie wciągnie, to chyba lepiej odpuścic. Nic na siłę.

Z takich topowych seriali, ja na przykład nie mogłem obejrzeć ani "Dextera", ani "Housa", ani "The wire". NIe trafiły do mnie.
A "Breaking Bad" jest jak dla mnie absolutnie numerem 1.

użytkownik usunięty
HRA

Spróbuje jeszcze raz, w końcu jestem wprawiona w oczekiwaniu na rozkręcanie się seriali, japońskie kreskówki wymagają często 20 odcinków, żeby później dało się je obejrzeć.
"Housa" też nie zdzierżyłam :D
Numerem 1 jest dla mnie Gra o Tron gdyż już po samym tytule i plakacie wiedziałam że to jest dla mnie :D

ocenił(a) serial na 10

No to chyba skuszę sie na "Gre o tron".
Może i mi się spodoba.

użytkownik usunięty
HRA

Absolutnie nie polecam. Tam jest za dużo kobiet. Zdecydowanie NIE. :D

ocenił(a) serial na 10

A pokazują to i owo ? Bo jeśli tak , to faktycznie nie jestem zainteresowany. Jak wiesz, jestem cyckofobem. Widok nagiej kobiety na ekranie bardzo żle wpływa na moją delikatną psychikę.

użytkownik usunięty
HRA

Nie masz co oglądac, wszystkie są płaskie jak deski, i bezczelnie to pokazują.

ocenił(a) serial na 10

Okropność.

Muszę Cię opuścić na trochę.
A to dla Ciebie. Kobiety i muzyka - http://www.youtube.com/watch?v=GZGiXuCB_pM

użytkownik usunięty
HRA

Ooooch wspaniały Soundtrack z Bandyty <3
Dziękuję bardzo , akurat dawno nie słuchałam :)
i pamiętaj : żadnych cycków !

to nie serial dla ciebie w takim razie, może spróbuj m jak miłość albo coś w ten klimat xD

ocenił(a) serial na 9

Zależy chyba od tego jakie seriale masz za sobą. Jeśli pokończyłeś wszystkie lepsze, klasyki w stylu The Wire czy The Sopranos to warto zainteresować się BB. Serial jest dobry, ma swoje wzloty i upadki ale imo to nic specjalnego. Ot, taka lekka odskocznia z paroma dobrymi momentami.

ocenił(a) serial na 10
sarenkaf

Lekką odskocznię z dobrymi momentami to może być zażywanie mety. Ten serial to zdecydowanie coś więcej i wzbudza emocje jakich przy oglądaniu The Wire nie przeżyjesz.

ocenił(a) serial na 9
Madridista1902

Może i wzbudza, ale tanim kosztem, czego w The Wire nie uświadczysz.

ocenił(a) serial na 9
Madridista1902

Fakt, serial wzbudza wieksze emocje niz the wire ale calosciowo, pod wzgledem scenariusza i dopracowania zdecydowanie przegrywa z tym 2

ocenił(a) serial na 1

Nie warto. Totalna strata czasu. Jestem wściekła, że ściągnęłam sezon tego shitu:/

użytkownik usunięty
Aquill

Ciekawe co według Ciebie nie jest szitem?

ocenił(a) serial na 10

jak ktoś lubi Californication to będzie się podobało, dla mnie super

Aquill

Założyłaś konto na filmłebie tylko po to, żeby dać 1 BB? Nie wiem czego się spodziewałaś po tym serialu, ale najwyraźniej nie zrozumiałas przesłania, skoro cały sezon oceniłas tak nisko. Shame on you!

ocenił(a) serial na 1
Pajka01

poor you.
Ja oglądam filmy dla przyjemności; jeśli nie wiesz, to jest część przemysłu r o z r y w k o w e g o. A jeśli reaguję na film tak, jak na ten serial, to jest to dla mnie shit. I w przeciwieństwie do 99,99% ludzkości nie boję się powiedzieć, że król jest nagi. Nie podoba mi się, to mi się nie podoba. Autorka pyta o zdanie, więc swoje wyrażam. Pozdr

ocenił(a) serial na 10
Aquill

Bo to jest serial dla dojrzałych widzów, a nie dla panienek z gimnazjum.

ocenił(a) serial na 8

Serial jest świetny. Polecam , "bitch" :)

ocenił(a) serial na 10
outed

yo, do you have some crystal, bitch ??!!!

użytkownik usunięty
amp_litude

Give me my money, biaaacz!

użytkownik usunięty

zaczęłam oglądać. Skonczyłam 3 odcinek i jak narazie jest fajnie. W następnych odcinkach mam nadzieję na nieco więcej, co spowoduje wielką chęć oglądania dalej i mam nadzieje, że tak będzie. :D

ocenił(a) serial na 10

ten serial to objawienie! ale warto oglądać w 1080 p bo oglądając "przez skarpete" wiele się traci...

ocenił(a) serial na 10

Zdecydowanie warto. Mroczny klimat, podobny do Dextera. Coś nowego pp. Pierwsze odcinki 1 sezonu trochę nudnawe ale rozkręca się... a już kolejne sezony - miodzio :). Ten serial uzależnia jak ta metamfetamina xD.

ocenił(a) serial na 10

Zgadzam się.
Też miałem pewnego rodzaju dylemat. Oglądać ? Nie oglądać ? Tyle, że w moim przypadku chodziło o Bryana. Średnio sobie wyobrażałem starego ''makkalistera'' grającego głowę narkotykowej branży. Ale... serial jest genialny. Nie wiem co mogę dodać więcej. Z sezonu na sezon rozkręca się jeszcze bardziej a to duży plus.

Pozdrawiam i miłego oglądania :)

ocenił(a) serial na 4

tak jak na początku się coś działo i byłem zaciekawiony opiniami znajomych o świetnej grze aktorów i widocznej przemianie głównego bohatera tak potem powtarzają się sytuacje schematycznie. Oglądanie zamiast przyjemności przynosiła mi tylko rozdrażnienie szczególnie na jego żonę, która szkoda, ze nie umarła w pierwszym odcinku oszczędzając mu cierpienia. Może po prostu nie lubię tych klimatów dexter też mi nie leżał.
4/10

użytkownik usunięty
Crowell

Trudno żebyś lubił takie klimaty, skoro oceniasz jakieś durne anime na 10.

ocenił(a) serial na 4

bycie fanem anime nie przeszkadza mi specjalnie w docenianiu dobrych filmów i seriali ale skoro wiesz lepiej..

ocenił(a) serial na 10
Crowell

o a anime niestety również masz gówniane pojęcie...

ocenił(a) serial na 4
fabio

przygadał mi facet którego jednym z ulubionych seriali był "świat według bundych" a samych anime ocenił tylko kilka.. nie tobie oceniać mój gust, a i wasz mnie nic nie interesuje po prostu wyraziłem swoja opinię na temat serialu.

ocenił(a) serial na 10
Crowell

kilka anime to znaczy ile? bundy to już klasyk! jeśli wysiadasz przy breaking bad to znaczy że masz za sobą zbyt mało wiosen...

podaj top 10 seriali i filmów anime bo jak na razie cienko coś...

"byłem zaciekawiony opiniami znajomych o świetnej grze aktorów"
pozazdrościć znajomych...

ocenił(a) serial na 4
fabio

znajdź sobie kogoś innego na kogo możesz poszczekać, ja nie będę leczył twoich kompleksów. próbujesz wyśmiać mój gust filmowy bo nie podoba mi się serial, który jest według ciebie dobry? mamie się jeszcze poskarż!
"podaj top 10 seriali i filmów anime bo jak na razie cienko coś..." .. a potem taki doskonały krytyk jak ty uzna czy się nadaję by mówić o filmach, czy raczej powinienem oglądać to co ty oceniasz wysoko xD

ocenił(a) serial na 10
Crowell

breaking bad nie jest dla wszystkich, za cienki w uszach jesteś...

Crowell

1 sezon BB jest słaby to fakt mi też się wydawał taki mdły ale z sezonu na sezon serial jest coraz lepszy, nie odpuszczaj go sobie po 1sezonie bo nie wiesz co tracisz. Polecam

ocenił(a) serial na 4
hubertus662

może za jakiś czas powrócę do oglądania.. dwa sezony to i tak sporo jak na coś czym się nie jest zachwyconym. na smutne, deszczowe dni wolę coś mniej depresyjnego :)

użytkownik usunięty
Crowell

W 3 i 4 sezonie już nie ma tych wg Ciebie "schematycznych sytuacji". Zapewne masz na myśli ciągłe gotowanie mety czy to w przyczepie, czy jakiejś piwnicy, do tego okłamywanie Skyler itd. Od 3 sezonu wszystko się całkowicie zmienia, a 4 sezon to już w ogóle bomba psychologiczna z naprawdę świetnym dramatem. Mogę Cię zapewnić, że nadal narkotyki będą odgrywały kluczową rolę, ale nie będzie to przewodnikiem. Od dokładnie tego momentu będzie coś ważniejszego, pieniądze nie będą dawały już tyle szczęścia, a obraz jaki zobaczymy u niegdyś "pozytywnych" bohaterów zniknie całkowicie. Nawet tych, po których byśmy się tego nie spodziewali. W serialu chodzi o przemianę z dobrego, trochę zmieszane życiem człowieka w bezwzględnego i bezuczuciowego gnoja.

ocenił(a) serial na 9
Crowell

chinskie bajki lepsze od breaking bad? ok