PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

czy tylko mnie się zdaje że Walt źle odczytał współrzędne z gps?był zmęczony chemią, całonocnym kopaniem i oglądał gps w kiepskim świetle reflektora
Giligan tak sprytnie nam pokazał te współrzędne odwrócone
tak mnie to męczy od czasu tego kuponu a teraz jeszcze Jesse wleciał z bańką:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
machiavellimind

Uważam, że Walt raczej celowo, dla dodatkowego bezpieczeństwa, zmienił w szerokości i długości geograficznej kolejność danych między drugą a trzecią pozycją. On nie jest głupi...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
atiati

Oooo, w takim razie jakoś dziwnie Walter te cyfry powtarzał na głos zapamiętując je z czytnika gps...

machiavellimind

Ciekawe, ile takiej zakopanej kasy faktycznie leży na pustyni... :)
Światek przestępczy pewnie też na taki pomysł już dawno temu wpadł i też mogło im się zdarzyć pomylenie współrzędnych ;)

SilverShade

ja mam wrażenie że pomylił bo reżyser pokazał nam odwróconą stroną te współrzędne tak od prawej do lewej jakby Walt trzymał do góry nogami ten gps bo dopiero co go rozpakował, do tego niezbyt dobrze widział od piachu i ciemności
nie zdziwię się jak się skończy tym że Walt wszystkich rozwali,pojedzie na pustynie a tam okaże się że nie ma i zakończy się tym że stoi zdziwiony
będzie możliwość spekulacji czy oleje dalsze szukanie czy może rozpocznie od nowa bogatszy o wiele w doświadczenie

ocenił(a) serial na 9
machiavellimind

Zrób sobie zrzut z ekranu tego kadru i odbij w jakimś programie graficznym, a wszystkie twoje wątpliwości się rozwieją.

machiavellimind

Taka ciekawostka, że jak przeniesiemy te współrzędne z serialu na mapę w rzeczywistości, to zobaczymy, że prowadzą one do studia, w którym kręcone było Breaking Bad. :)

A co do samych pieniędzy, to zastanawiam się, w jaki sposób Walter je straci? Czy ktoś je odkopie, czy faktycznie źle odczytał ich namiary? A może wcale ich nie straci... Chociaż ja miałem też taką koncepcję, że Walter może będzie próbował nawiać, gdy poczuje, że robi się wokół niego gorąco, ale jako że jego mamona przepadnie, nie będzie miał takiej możliwości i będzie musiał zmierzyć się z kimś (Jessem, Hankiem, policją?) oko w oko - to by wyjaśniało, dlaczego jest w przebraniu, dlaczego idzie do swojej dawnej chaty po rycynę i po co mu ta "krowa"?

ocenił(a) serial na 8
machiavellimind

Nie wiem jak wy, ale jeśli ja miałbym zakopać taką kasę w jakimkolwiek miejscu to nawet bez współrzędnych potrafiłbym zlokalizować to miejsce.
Haczyk może tkwić w tym, że te współrzędne były dla kogoś z rodziny na wszelki wypadek, gdyby Waltowi coś się niespodziewanie stało. Wtedy faktycznie, może się skończyć na tym, że cała praca WW poszła na marne, a pieniądze będą gniły gdzieś na pustyni.