1 sezon obowiązkowo na rozgrzewkę. 2 na nie utracenie wątków. 3 i 4 nuda, irytujące i niepotrzebne zwroty akcji i zabawy w kotka i myszkę. Podobnie jak 5 sezon, który dopiero od 11 odcinka jest majstersztykiem fabularnym i aktorskim. I tu chcę zaznaczyć pojęcie MAJSTERSZTYK. Ten serial można było spokojnie zamknąć w dwóch sezonach utrzymując w ten sposób napięcie, dynamikę i moją satysfakcję. Niestety komercja to pierwsze imię współczesnej rozrywki.
Sprostowanie co do 5 sezonu, który źle skojarzyłem jeśli chodzi o odcinki - już od 9 serial nabiera właściwego tempa, którego wyraźnie brakuje w poprzednich sezonach.
Zdecydowanie się zgadzam.
eqo78th, jak ty chciałbyś zamknąć ten serial w 2 sezony? To absurd... historia została świetnie rozpisana, a gdyby chcieli kręcić grube miliony na tym serialu, to robiliby 6 sezon, bo serial bił rekordy oglądalności.
Ja bym powiedział raczej że to jest serial na 4 sezony, z uwzględnieniem wklejenia obecnego 1 sezonu w 2 i zrobienie z nich 1 sezonu, bo początek tak delikatnie mówiąc... Ciągnie. W innym tego słowa znaczeniu.
Było nie było jak na mój chłopski, szukający konkretów rozum, sporo dłużyzny, wplatania kolejnych zbytecznych wątków. Nie zmienia to faktu, że ogólnie jest to świetny serial. Aktorsko i fabularnie byłem momentami pozytywnie uderzony po głowie.