PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

garaz na pieniadze

ocenił(a) serial na 10

jak nazywaja sie skrytki jak ten garaz na gore pieniedzy?

ocenił(a) serial na 9
kratkatom

To nie są skrytki. To są magazyny, zresztą bardzo popularne w Ameryce. Ludzie nie mają gdzie trzymać różnych rzeczy w domu (lub nie chcą, tak jak Skyler), więc wynajmują sobie taki magazyn i tyle.

użytkownik usunięty
kratkatom

Dokładnie jest tak jak pisze Zuzhet88. Dodam od siebie, że w USA i nie tylko są organizowane aukcje, na której są sprzedawane takie magazyny z powodów braku zapłaty za wynajem przez jakiś czas itp. Na kanale Discovery Channel często leci "Aukcja w ciemno" oraz "Łowcy okazji", to drugie według mnie jest lepsze. Ukazane jest, że w takich magazynach często idzie znaleźć różne rzadkie rzeczy, dzięki czemu można zarobić pokaźną sumkę pieniędzy. U nas w Polsce wynajem takich magazynów nie został jeszcze spopularyzowany i pewnie nie prędko to powstanie.

ocenił(a) serial na 9

Ja tam nie jestem fanką takich programów, ale w tv guide czasem też widzę program o nazwie "Wojny magazynowe" i pewnie dotyczy on tego samego zjawiska. Na przykład w Kalifornii zawartość takiego magazynu można wystawić na sprzedaż bodajże już po 3 nieopłaconych miesiącach. Ludzie mogą z daleka obejrzeć przedmioty, ale nie mogą niczego dotykać. Jeżeli na oko stwierdzą, że są to wartościowe rzeczy, to mogą przystąpić do licytacji zawartości całego magazynu ;) Nie sądzę, aby w Polsce pomysł z magazynami się przyjął. Albo tak jak piszesz - na pewno nie prędko. Ludziom często ledwo starcza pieniędzy z miesiąca na miesiąc na podstawowe opłaty, a co dopiero na opłacanie jakichś tam magazynów. Pewnie najtańsze to też nie jest. Walta akurat stać :D:D:D

ocenił(a) serial na 9

Są co najmniej 3 takie programy: Auction Hunters, Storage Hunters i Storage Wars. Aż dziw bierze, że opłacało się robić 3 prawie identyczne programy emitowane jednocześnie. I jak to w reality show wszystko jest naciągane, bo czasami trudno uwierzyć w ceny za jakie rzekomo sprzedają tam różne graty.