To nie są skrytki. To są magazyny, zresztą bardzo popularne w Ameryce. Ludzie nie mają gdzie trzymać różnych rzeczy w domu (lub nie chcą, tak jak Skyler), więc wynajmują sobie taki magazyn i tyle.
Dokładnie jest tak jak pisze Zuzhet88. Dodam od siebie, że w USA i nie tylko są organizowane aukcje, na której są sprzedawane takie magazyny z powodów braku zapłaty za wynajem przez jakiś czas itp. Na kanale Discovery Channel często leci "Aukcja w ciemno" oraz "Łowcy okazji", to drugie według mnie jest lepsze. Ukazane jest, że w takich magazynach często idzie znaleźć różne rzadkie rzeczy, dzięki czemu można zarobić pokaźną sumkę pieniędzy. U nas w Polsce wynajem takich magazynów nie został jeszcze spopularyzowany i pewnie nie prędko to powstanie.
Ja tam nie jestem fanką takich programów, ale w tv guide czasem też widzę program o nazwie "Wojny magazynowe" i pewnie dotyczy on tego samego zjawiska. Na przykład w Kalifornii zawartość takiego magazynu można wystawić na sprzedaż bodajże już po 3 nieopłaconych miesiącach. Ludzie mogą z daleka obejrzeć przedmioty, ale nie mogą niczego dotykać. Jeżeli na oko stwierdzą, że są to wartościowe rzeczy, to mogą przystąpić do licytacji zawartości całego magazynu ;) Nie sądzę, aby w Polsce pomysł z magazynami się przyjął. Albo tak jak piszesz - na pewno nie prędko. Ludziom często ledwo starcza pieniędzy z miesiąca na miesiąc na podstawowe opłaty, a co dopiero na opłacanie jakichś tam magazynów. Pewnie najtańsze to też nie jest. Walta akurat stać :D:D:D
Są co najmniej 3 takie programy: Auction Hunters, Storage Hunters i Storage Wars. Aż dziw bierze, że opłacało się robić 3 prawie identyczne programy emitowane jednocześnie. I jak to w reality show wszystko jest naciągane, bo czasami trudno uwierzyć w ceny za jakie rzekomo sprzedają tam różne graty.