PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325755
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

hejka,

Juz po prostu nie mogę się doczekac, a zazwyczaj oglądalam na zalukaj, ale jeszcze ni ma.
Widze, ze niektórzy z Was ogladali juz...Z gory dzieki, za info, gdzie i jak moge obejrzec z
napisami.

Z gory dzięki!!!!!

ocenił(a) serial na 10
karola_j_2

Tutaj masz całość, osobiście polecam z vidbux. - http://watchseries.lt/serie/breaking_bad

edit: Ok nie doczytałem, że z napisami, tutaj niestety nie pomogę. Uczcie się języków!

cherwonek

Dzięki za link, napisy już gdzieś się pojawiły, to sobie poradzę:)

ocenił(a) serial na 6
cherwonek

A ty mądralo jaki znasz oprócz angielskiego?

ocenił(a) serial na 10
zuzanna_90

Biegle Angielski i Hiszpański, po Niemiecku się dogadam, po Arabsku i Chińsku moja widza kończy się na artykułach spożywczych i zamawianiu w restauracji. Pozdrowienia :)

ocenił(a) serial na 6
cherwonek

Brawo!

ocenił(a) serial na 10
karola_j_2

"Niektórzy z nas" obejrzeli w streamingu w nocy. Inni ściągnęli np. z torrentów, pomagając sobie napisami angielskimi, które pojawiły się ok. godziny siódmej czasu polskiego.

Wiesz, to taki miły bonus wynikający z tego, że zamiast oglądać seriale, uczyliśmy się angielskiego.

otis_tarda

szkoda, ze ucząc się angielskiego zapomniałeś o podstawowych zasadach dobrego wychowania - nie rozumiem potrzeby wytykania komuś, ze nie zna języków obcych.

ocenił(a) serial na 6
karola_j_2

To jest Internet. Tutaj każdy perfekcyjnie zna wszystkie języki obce. A buraków nie brakuje, jak wszędzie. Napisy możesz ściągnąć z napiproject.

ocenił(a) serial na 10
zuzanna_90

Nie, nie trzeba znać wszystkich języków obcych i nie trzeba znać ich perfekcyjnie. Nauczenie się jakichś dwóch tysięcy słów i niezbyt skomplikowanej (przynajmniej w takim codziennym użyciu) gramatyki to jakieś dwa lata, góra.

Zwłaszcza że angielski w obecnym świecie to nie jakaś fanaberia, a normalna konieczność.

ocenił(a) serial na 6
otis_tarda

Świetnie. Ale wytłumacz mi proszę, w jakim celu pouczasz innych? Dowartościwujesz się w ten sposób? Masz jakąś misję szerzenia oświecenia wśród ciemnego ludu?
Nikt nie powiedział, że karola_i_2 wcale nie zna angielskiego. Może chodzi jeszcze do szkoły, a więc dopiero się uczy. Może jej angielski nie jest wystarczająco zaawansowany, żeby oglądać bez napisów. A może po prostu nie lubi. Bardzo dobrze znam angielski, a mimo to ZAWSZE ściągam napisy, chociaż przez 80% czasu nawet na nie nie patrzę. Ale zawsze dobrze je mieć, bo niektórych aktorów ciężko zrozumieć, bo mogą się pojawić słowa, których nie znam, bądź jakieś slangowe określenie, idiomy itp.

ocenił(a) serial na 10
zuzanna_90

Jak chodzi do szkoły jeszcze to nie sądzę by był to odpowiedni serial dla niej, no ale cóż...

zuzanna_90

dzięki:)

karola_j_2

dzięki miało być dla zuzanny_90 oczywiście:)

ocenił(a) serial na 10
karola_j_2

Tak jak ja nie rozumiem potrzeby chodzenia po forach i pytania "skąd się bierze napisy", "gdzie można znaleźć film", itd. itp. To nie jest pierwszy odcinek, wcześniej ich kilka było, jest google, jest zatoka piratów, jest co najmniej kilka stron z napisami, można iść samemu sprawdzić a nie zakładać kolejny wątek "gdzie są napisy", "kiedy będą napisy", "gdzie mogę znaleźć", etc. etc.

otis_tarda

jeśli takie posty typu "jak znaleźć..." Ciebie drażnią to prostu ich nie czytaj i na nie nie opowiadaj. Nie będziesz siebie i innych denerwował.

ocenił(a) serial na 10
karola_j_2

"Cię drażnią". Rozumiem, że teraz taka moda po "Miłości na bogato", żeby mówić "tobie, ciebie", ale naprawdę - to forum, nie wybieg dla modelek. I nie wiem, skąd pomysł, że mnie to denerwuje. Wręcz przeciwnie.