Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 334 tys. ocen
8,8 10 1 333629
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Oglądając serial, zastanawiałem się kiedy pojawią się pierwsze tatuaże związane z serialem, a
pojawiły się już jakiś czas temu, nim serial dobiegł końca. Co uważacie o tym?
Dla mnie to był najlepszy serial jaki widziałem, nigdy już nie nakręcą lepszego, a życie bez tego
serialu nie będzie już takie samo :)

https://www.google.de/search?q=heisenberg+tattoo&rlz=1C1 GGGE_us-
enDE534DE534&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&s a=X&ei=ACxLUrSfBYij4gSfhYGgDg&ved=0C
AkQ_AUoAQ&biw=1163&bih=565&dpr=1

ocenił(a) serial na 10
thekingisback

Hehe tak samo mówili jak skończyło się The Sopranos. Dramat był że już nigdy nie będzie lepszego a tu nagle po kilku latach babach i pojawił się Breaking Bad. Vince Gilligan też nie spoczywa na laurach i zabrał się za kolejny serial wiec na pewno za parę lat znowu ktoś wpadnie na jakiś oryginalny pomysł choć dorównać do BB będzie im ciężko.

ocenił(a) serial na 10
thekingisback

Moje zdanie jest takie, ze tatuaże robią sobie ludzie z mocno niestabilną psychą. To jedna sprawa. Druga jest taka, ze walić sobie na skórze kiczowaty obrazek pod wpływem serialu to już w ogóle trzeba byc niepełnosprytnym.

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

aleś wymyślił, tatuaże fajna sprawa, zresztą kto ma obecnie stabilną psyche? :P

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

Skąd ty wziąłeś tą rewelację z niestabilną psychiką ? Ludzie zdobią sobie ciało od tysięcy lat czy to pod wpływem religii, kultury, z chęci ozdobienia ciała, na pamiątkę miłości lub na pamiątkę jakiegoś wydarzenia. Są pasjonaci , którzy to kochają całe życie poświęcają na rysowanie i wymyślaniu wzorów, no i są debile którzy pod wpływem emocji lub z głupoty trzaskają sobie jakieś buraki dla szpanu. Nie zgadzam się totalnie z tą opinią ale masz prawo mieć swoje zdanie.

ocenił(a) serial na 10
PAWELPOST

Średnio 99% pensjonariuszy zakładów karnych, neonazistów i pseudokibiców robi sobie taki bohomaz na skórze. Stad moje wnioski, ze albo należysz(nie pisze tego konkretnie do ciebie) do jednej z tych grup i jesteś ostro walnięty albo chcesz sie z nimi identyfikować, co w zasadzie sprowadza sie do tego samego.

ocenił(a) serial na 9
Motorcycle_Boy

Właśnie się dowiedziałam że jestem potencjalnym nezonazistą, kibolem i pensjonariuszem zakładu karnego. Jej czego się się człowiek nie dowie o sobie w internetach.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Nic takiego nie wynika z mojej wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 9
Motorcycle_Boy

Jak to nie? No przecież pisze jak wół. Nawet dokładne statystki podałeś.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Z tekstu wynika, że świadomie bądź nie, identyfikujesz się z tymi grupami.

ocenił(a) serial na 9
Motorcycle_Boy

Na jedno wychodzi. Sam powiedziałeś że to się "sprowadza do tego samego" , Doktorku.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Że jesteś przygłupem :)
Nie przeczę ;)

ocenił(a) serial na 9
Motorcycle_Boy

Eee, ja myślałam że błyśniesz czymś jeszcze, skoro taki znawca ludzkich zachować i psychiki, a Ty się tak brzydko zachowujesz. Nie obrażaj pan, dobre?

ocenił(a) serial na 10
PAWELPOST

Wiesz, to trochę tak jak z wygolonym łbem. Niby nic, ale zwykle kojarzy się z kryminalistami, bo 99% z nich preferuje własnie taki rodzaj fryzury.

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

Przecież tatuaż więzienny lub symbole przynależności do różnych grup, ekip czy gangów, a tatuaż artystyczny lub np polinezyjski gdzie jest elementem kultury to zupełnie inne sprawy.

Motorcycle_Boy

True, taki Heisenberg na przykład ;)

A poważnie, to michałki opowiadasz.

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

a może ktoś ma nowotwór i jest w trakcie chemioterapii? Ale rozumiem, że go zbluzgasz i tak bo jest łysy. Nie ma to jak szufladkowanie ludzi z góry według głupich stereotypów...

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

"Średnio 99% pensjonariuszy zakładów karnych, neonazistów i pseudokibiców robi sobie taki bohomaz na skórze" i co z tego ze ludzie w wiezieniach robia tatuaze? raczej to co oni robia to zwykle buraki. Byles kiedys na konwencji tatuazu? Niektorzy ludzie traktuja swoje cialo jak płótno. Masz klapki na oczach i myslisz stereotypowo. Robienie tatuazy nie ma nic wspolnego z tym co napisales,

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

Niestabilna psycha? ;p Prosze cie, to sie nazywa gust. Ludzie chcą się upiększać, czy to przez ubiór, czy biżuterię, makijaż, operacje plastyczne, czy wlasnie tatuaze. Nie obrazaj osob, ktore maja odmienne zdanie niz ty, i lubia cos, czego ty nie pojmujesz. A tatuaz pod wplywem serialu? Jesli tatuaz jest dobry to co z tego? Ja np. gdybym chcial sobie wytatuować coś z np. Gwiezdnych Wojen to bym to zrobil, ale nie interesuja mnie tatuaze, wiec tego nie robie :)

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

Moja logika jest raczej klarowna. Przesadnie wysokie zainteresowanie tatuażami wykazują ludzie o skłonnościach przestępczych, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Każdy, absolutnie każdy ciemny typek którego kiedykolwiek znałem miał tatuaż. Do tego oczywiście ogolony łeb - jakieś 95% tych osób.

W związku z tym nie widzę powodu dla którego miałbym się z tą grupą identyfikować waląc sobie na skórze bohomaza podobnego bohomaza. Wielokrotnie brałem czynny udział w rekrutacji na określone stanowiska pracy w moim zakładzie i pierwsze co robiłem, to skreślałem osoby z widocznym tatoo. Zbyt duże ryzyko, że typkowi brak będzie którejś klepki.

Motorcycle_Boy

W takim razie gratuluję środowiska, w którym się obracasz, skoro znasz wielu takich osobników.

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Prymitywna uwaga. Wychowałem się w takim a nie innym miejscu. Nie miałem wpływu na to gdzie przyszło mi dorastać.

Motorcycle_Boy

Nie chodzi o to gdzie dorastałeś, tylko o to, że oceniasz ludzi po pozorach nawet ich nie znając.
Nie każdy wytatuowany człowiek = kryminalista. Tyle ode mnie w tym temacie.

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Tak samo jak nie każdy typek ze swastyką na ramieniu to degenerat. To jest logika tego samego pokroju.

ocenił(a) serial na 10
Motorcycle_Boy

dawno nie czytałem takich bredni co tu piszesz, szacun.

ocenił(a) serial na 9
thekingisback

Te są fajne:

http://24.media.tumblr.com/178814f237cea84a4fc6affa48a294c7/tumblr_ml2m1n2ckK1qz pxx1o1_1280.jpg
http://cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2013/02/breaking-bad-tattoo-374x5 00.jpg
http://31.media.tumblr.com/72f0cf06361af8a95a33122a719a22df/tumblr_mlih269r4T1qz pxx1o1_1280.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcfdtxvqWl1qzpxx1o1_1280.jpg

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

no ostatni to sztos

ocenił(a) serial na 10
thekingisback

osobiście wolałbym coś małego, bo robić sobie duży tatuaż z podobizną np Cranstona to lekka przesada moim zdaniem, ale co kto lubi :)

tutaj jest tatuaż Bryana Cranstona, na palcu :

http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1409162.1374790835!/img/httpImage/im age.jpg_gen/derivatives/landscape_635/cranston26f-1-web.jpg

Takie coś już by było lepsze dla mnie, może niekoniecznie na palcu i mogło by być troszkę większe :)

widzew1302

Bardzo podoba mi się ten tatuaż. Mały, dyskretny. Coś symbolicznego na pamiątkę serialu :)