PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325755
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Na początku chciałbym uprzedzić iż są to jedynie moje domysły
a więc coś pójdzie nie tak w współpracy między waltem a tymi ludźmi, którzy byli jego
dystrybutorami i zabiją jr może skyler. Walt wróci i ich pozabija w stylu tonego montany a potem
umrze na raka bo w urywku gdy miał 52 lata widać że kaszle. Układanie bekonu może
symbolizować to że skyler nie żyje (niekoniecznie że ją zabił) może brakuje mu jej dlatego ułożył
bekon. To moja teoria.

ocenił(a) serial na 8
Janusz21

Walter White zabije Skyler lub zginie z jego winy na 100% , odpowiedź można znaleźć w 1 odcinku 5 sezonu kiedy układa z bekonu na talerzu swój wiek - 52 lata. to samo robiła skyler a walt jak widać przez całą serie podłapuje zwyczaje osób, które zabija i tak np. po zabiciu Crazy 8 zaczyna odrywać skórkę od chleba jak robi kanapki, po zabiciu Gusa zaczyna jeździć volvo, po zabiciu mike'a zaczyna pić alkohol z lodem, wcześniej pijał czysty.

ocenił(a) serial na 10
gng4400

Tylko kto by miał zabić Skyler?
Walt mimo, że w to nie wierzy, ciągle mówi, że to dla rodziny. Nie wiem co takiego by musiało się stać by zabił własną żonę.
Gus nie ma twarzy.
Mike dostał kulkę.
Kartel został wytruty.
Jesse mógłby zabić Walta gdyby jakimś cudem dowiedział się o dzieciaku, ale rodzinę?
Todd sprawia wrażenie pokornego ucznia. W dodatku zarobił z Waltem dużo pieniędzy i nie widzę powodu dla którego miałby krzywdzić jego rodzinę.
Lydia to paranoiczka, ale zakończenie serialu wynajętym zabójcą jakoś mi nie pasuje.

Coś co mi przychodzi do głowy to ta rycyna która z jakiegoś powodu nie została zniszczona i jest nam co jakiś czas pokazywana. Ale Sky nie jest idiotką by próbować tajemniczej substancji znalezionej w kontakcie, zwłaszcza, że pod koniec jej się poprawiło.
Heh, zaczynałem tego posta z przekonaniem, że Walt opuścił rodzinę i się zaszył, a Hank go kryje, ale w tej chwili nurtuje ciągła obawa Skyler, że ktoś przyjdzie do domu i wszystkich zamorduje.
Czyli czuć, że coś się stanie, ale nie wiadomo kto, jak i po co. I w tym tkwi geniusz tego serialu.

ocenił(a) serial na 10
AgentB

walt bedzie pewnie za bardzo ,,gwiazdorzył'' i bedą go chcieli go zabić ci ludzie z któymi walt się spotkał na pustyni (say my name)
http://www.swiatseriali.pl/seriale/breaking-bad-630/news-breaking-bad-czyzbysmy- wiedzieli-jak-skonczy-walter-white,nId,1005807 a to coś na poparcie mojej tezy :)

ocenił(a) serial na 10
Janusz21

Dlaczego mają chcieć go zabić? Wystarczy zobaczyć górę pieniędzy Walta by stwierdzić, że to był najlepszy interes jaki robili, nawet dzieląc to na trzech. Prędzej by go próbowali zmusić do dalszej pracy, a wybicie rodziny by w tym nie pomogło.

ocenił(a) serial na 10
AgentB

z gusem też miało być idealnie coś się jednak spaprało...

użytkownik usunięty
Janusz21

Stawiam na uzależnienie się Juniora od kryształów i zgon, a że senior nie do końca trzeźwo już myśli to zapewne jakiś ciekawy pomysł zemsty wymyśli na sprawcach ( ciężko mi uwierzyć, że tą naprawdę ciężką spluwę Walt szykował na DEA które mogłoby go ścigać).

ocenił(a) serial na 10

Mi się wydaje, że będzie nowy wróg. Bo na przykład SPOILER po Walt kupowałby tą broń w scenie 1 odcinka 5 sezonu KONIEC ??
Wątpie, aby to była broń przeciwko Hankowi. Myślę, że Oni będą to chcieli załatwić po cichu jakoś się dogadać. Może przeciwko Jess'yemu ?? W tym śmiesznym trailerku widać przestraszonego Walta. To też jakaś wskazówka. Cholernie trudno jest rozgryźć te 8 odcinków na serio tyle pytań, a tak mało odpowiedzi, ale na szczęście już tylko 9 dni.