PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325804
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

...durnowatość serialu osiągnęła szczyt... w ciągu roku ciulowaty nauczyciel chemii staje się wielkim gangsta z umiejetnosciami macgyvera, na koncu sezonu pewnie będzie lepszy niz Adolf H. w zabijaniu. I jeszcze ta głupia żona i ten zajebiscie bystry szwagier, ktory nie moze sie w zaden sposob domyslic skad chemika bez pracy stac na wszystko... no błagam... do konca 4 sezonu mialo to jeszcze rece i nogi ale terez to juz scenarzysci zabrneli za daleko niestety i z bólem się to ogląda.

ocenił(a) serial na 9
Reksio_gwalciciel

Dlatego zostaje wielkim gangsta, bo jest niesamowicie inteligentny, a do tego staje się coraz bardziej bezwzględny. Co z tego, że jest nauczycielem chemii? To nie jest tak, że gangsterzy są gangsterami z wykształcenia.

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

Czemu głupia żona?

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

Była mowa, że wygrał pieniądze na hazardzie ;)

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

Nie w ciągu roku tylko 2 lat. Nie są to jakieś specjalne umiejętności dla genialnego chemika, szwagier nie domyślił się bo nie zdawał sobie sprawy że z tak oczywistego faktu ze jego własny szwagier ( miły sympatyczny ojciec rodziny) może być bandziorem poza tym przecież byłą mowa skąd wziął kasę. Poza tym to jest film i dla mnie i wielu innych te niesamowite choć często nierealne w zrealizowaniu pomysły scenarzystów są wplecione w fabułę w sposób dotychczas niespotykany i to właśnie jest wyjątkowe w BB. Jesteś kolejną osobą którą serial nie wciągnął, nie oglądałeś uważnie , nie znasz postaci ale rwiesz się do opisywani.

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

Przecież Walt nie jest zwykłym nauczycielem chemii. Miał jakąś firmę z pewnym gościem, który wystąpił w serialu gościnnie, ale z niej odszedł. (nie pamiętam dlaczego)

Po zachowaniu i wypowiedziach tego jego byłego wspólnika, można śmiało stwierdzić, że Walter był geniuszem w tej dziedzinie.

NexaT

ciulowaty nauczyciel chemii ?
Tutaj screen z pierwszego odcinka http://scr.hu/0fqx/0lhvy , gdzie widać jakieś osiągnięcia Waltera w tej dziedzinie.
Od początku wiadomo, że jest on inteligentnym gościem, potrzebował tylko motywacji by wyszło wszystko na jaw.
Chemia była dla niego pasją, nie tylko zawodem.

ocenił(a) serial na 10
Areecki

Złej osobie odpisałeś. :P

NexaT

A propo złej odpowiedzi...:

- Ale chodzi mi o to, że powinniśmy znów razem pracować. Chcesz uczyć w liceum?
- Nie, nie. Poważnie.
- Co nas powstrzymuje?
- Poczekaj chwilę.Elliott, co ty... Proponujesz mi pracę w Gray Matter?
-Tak. Czemu nie?Od razu byś się wpasował. Jesteś genialny,masz masę doświadczeń.

Areecki

Może mi się tak wydaje, ale czy nie ma mowy w 1 sezonie, że Walt dostał nagrodę Nobla :)

Reksio_gwalciciel

dobry ten serial czy kiepski bo nie wiem czy warto zaczynac

użytkownik usunięty
myszowski

nie zaczynaj

spoko dzieki