Broadchurch

2013 - 2017
7,9 47 tys. ocen
7,9 10 1 47433
7,7 18 krytyków
Broadchurch
powrót do forum serialu Broadchurch

Serial zapowiada się bardzo ciekawie. Już zaczynamy odnosić wrażenie, że każdy coś ukrywa. Akcja toczy się niespiesznie, ale nie wiem na razie, czy to wada, czy zaleta - pierwsza uwaga po obejrzeniu. Z niecierpliwością czekam jednak na drugi odcinek...

ocenił(a) serial na 8
merusek

Ja obejrzałem przed chwilą i na razie daje 7.Co do morderstwa to mam paru podejrzanych ale bez motywu :D Ciekawe jakie dokumenty usuwał Tom w komputerze...Co do Tennant'a to oczywiście rewelacja,choć wygląda przez ten zarost i włosy dużo starzej niż w Doktorze :)

Odcinek zleciał szybko i przyjemnie się oglądało.

ocenił(a) serial na 9
kamil665544

...i co usuwał z komórki. Fakt David wygląda na styranego strasznie...ale podejrzewam, że to na potrzeby roli.
Widziałam wczoraj jakiś wywiad z nim i Olivią Colman i wyglądał normalnie :).
Ale fakt, jest rewelacyjny...jak zawsze...

ocenił(a) serial na 8
merusek

Z komórki to sms chyba jakieś,choć swoją drogą co może zrobić 11 latek aby zasłużył na śmierć ? Nawet na handel narkotyków jest za mały :D Jak Alec przybył do tej rodziny oficjalnie powiedzieć o śmierci Daniela to był bardziej smutny i przejęty niż jego ojciec...

Podejrzewam:
Siostrę Daniela lub jej chłopaka
Ojca Daniela
albo księdza ,który będzie w następnym odcinku :P (Rory z DW)

merusek

Jestem zachwycona. Wszechobecna atmosfera smutku, zagadka i to wszystko stworzone przez Anglików (wolę to niż większość made in USA). Bardzo mnie zastanawia motyw. Danny'ego uduszono, zniknęły jego komórka i deskorolka... zdecydowanie to świadczy o premedytacji. Do tego chłopiec miał 11 lat, a dzieci nie zabija się z byle powodu.
Z niecierpliwością czekam na więcej i mam nadzieję, że tego nie zepsują.