PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662945}

Broadchurch

2013 - 2017
7,9 47 tys. ocen
7,9 10 1 46886
7,8 22 krytyków
Broadchurch
powrót do forum serialu Broadchurch

Rewelacja!

ocenił(a) serial na 9

Serial obejrzałem, bo przekonał mnie zwiastun. Nie zawiodłem się! jak na razie moja ocena to 8-
9/10 ! :) obejrzę 2 odcinek może zmienie zdanie :p ale wątpię :D
+do tych co oglądali
Wątpię, że ojciec Daniela zabił go... o to chyba chodzi zeby kazdy go podjerzewał z widzów a tak na
prawdę jest to ktos kogo się nie spodziewamy :P przypuszczam :)

ocenił(a) serial na 9
sever

A propos podejrzeń i podejrzanych http://tennantnews.blogspot.com/2013/04/broadchurch-episode-6-who-killed-danny.h tml świetnie jest tutaj wszystko rozpisane. Nawet Alec i Miller są wzięci pod uwagę i uwzględnili rzeczy, które mi nawet przez myśl nie przeszły, a są całkiem prawdopodobne! Strona jest po angielsku, ale warto przeczytać :)

Occta

Fajna strona, dzieki. Jest tam kilka rzeczy i pytań, które tez mi sie obijały po głowie.

Occta

a mnie zastanawia jedno... dlaczego jeszcze do tej pory nie sprawdzili telefonu tego dzieciaka?! przecież na pewno znają jego numer, firmy telefoniczne przetrzymują smsy i połączenia przez kilka miesięcy jak również położenie (stacje bazowe przez które się łączy). Dlaczego jeszcze tego nie zrobili?!

ocenił(a) serial na 9
EyeLightz

W serialu było coś o tym. Mówi, że nic nie znaleźli, że telefon jest na kartę? chyba i nic się nie da z niego wyciągnąć. Szczerze, nie znam się na tym, więc w ten aspekt się nie zagłębiałam.

Occta

telefon na kartę to był ten co znalazł starszy facet prowadzący kiosk z gazetami i był to drugi telefon tego dzieciaka. Była rozmowa gdzie się zastanawiali po co mu były potrzebne 2 telefony i policjantka Ellie powiedziała że miał jeszcze smartfona taki jak jej dzieciak Tom

ocenił(a) serial na 9
EyeLightz

ale z tego co pamiętam, to oni tego drugiego jeszcze nie znaleźli chyba... Czy znaleźli?

Occta

z tego co zrozumiałem to znaleźli tylko ten jeden na kartę, ale miał drugi nazwijmy oficjalny którego nie znaleźli, ale mając numer telefonu od rodziców mogli się zwrócić to firmy telekomunikacyjnej i wyciągnąć od nich wszelkie potrzebne im informacje. Wiec nie rozumiem dlaczego tego jeszcze nie zrobili

ocenił(a) serial na 9
EyeLightz

Hmm no to jeśli tak to funkcjonuje (chodzi mi o te firmy telekomunikacyjne) to faktycznie jest to niedopatrzenie. Pewnie jakoś to wyjaśnią, z każdym odcinkiem dowiadujemy się czegoś nowego, ale też poprzednie wydarzenia są dokładniej pokazywane.