PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685359}

Brooklyn 9-9

Brooklyn Nine-Nine
2013 - 2021
8,0 43 tys. ocen
8,0 10 1 42729
7,8 24 krytyków
Brooklyn 9-9
powrót do forum serialu Brooklyn 9-9

Nie spodziewałam się, że 22 odcinki przelecą jak z bicza strzelił. Pamiętam jakby to było wczoraj, że
oglądałam pierwszy odcinek i miałam ochotę na więcej, a tu bach i jesteśmy już po finałowym odcinku.
Nie jestem zbyt obiektywna bo uwielbiam B99, ale uważam, że zakończenie było całkiem udane.
Oczywiście pierwsze skrzypce grał Jake i wychodziło mu to świetnie (czy ten facet nie jest uroczy?),
ale nie można odmówić formy dla postaci kapitana Houlta, Amy i Boyle'a. Trochę zabrakło mi jakiejś
grubszej sceny dla Terry'ego i Giny, ale i tak mieli swoje momenty, które dobrze wykorzystali. A już w
szczególności ostatnia scena, gdy Charles się budzi i obok niego nie pojawia się Rosa - a już
myślałam, że tak właśnie się stanie.
Ogólnie poziom całego sezonu pierwszego był bardzo dobry. Rzecz jasna były odcinki, które nie
należały do fenomenalnych, ale Brooklyn 99 to chyba jedna z lepszych komedii, która zadebiutowała w
tym sezonie. Szkoda, że na sezon numer dwa, przyjdzie nam czekać aż do września.

pietrusia

Zgadzam się, za mało! Pierwszą scenę pierwszego odcinka znam prawie na pamięć, jest po prostu genialna i od razu wprowadza nas w klimat serialu. Bardzo podoba mi się humor, lubię chyba wszystkie postaci za ich oryginalność, a moją ulubioną postacią jest Rosa:)
Też spodziewałam się, że ostatni odcinek skończy się tak, że Charles i Rosa wylądują razem w łóżku, jakoś ich razem do siebie ciągnie, a tutaj taka niespodzianka... Poza tym wyznanie Jake'a! Byłam przekonana, że coś mu w ostatniej chwili przeszkodzi, ale na szczęście nie. Jaka szkoda, że musi wyjechać aż na pół roku, mam nadzieję, że w drugim sezonie akcja będzie się rozgrywać później i już wróci, bo ten posterunek bez niego to już na pewno nie to samo.
Poza tym bardzo mi się podoba zgranie tej ekipy i to że wszyscy są tam praktycznie przyjaciółmi i mają swoje sekrety, tajemne łazienki i takie sprawy. Poza tym taka fajna niestereotypowość - Gina z pozoru wygląda na taką pustą idiotkę, która przejmuje się tylko swoim wyglądem, ale odcinek, w którym pomagała wybierać kandydata na nowego informatyka udowodnił, że jest inteligentna, poza tym okazało się, że ona inwestuje pieniądze na przyszłość, w przeciwieństwie do na przykład Jake'a, który jest pokazany jako bodaj najinteligentniejszy ze wszystkich policjantów na posterunku.
Tyle pozytywów mogę wymieniać i wymieniać, trochę nie na temat, bo miało być tylko o ostatnim odcinku, ale mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko że tak się rozpisałam:)

ocenił(a) serial na 8
milairka

Jake był świetny w tym odcinku. I ta końcowa scena, gdy udawał pijanego - boska. No i te słowa w stosunku do Amy. Też myślałam, że w ostatniej chwili zmieni temat, albo pojawi się ten jej gliniarz, ale udało się dobrnąć do końca przemowy. Pewnie drugi sezon zacznie się od powrotu Jaka i będą wprowadzone zmiany, które mogą nas zaskoczyć - w pół roku zapewne dużo się pozmienia.
Ten motyw z tajemniczą łazienką był nieziemski. W ogóle postać Giny jest genialna. Niby zachowuje się jak głupia lala i totalny leser <ach pamiętam ten odcinek gdy grała w tę śmieszną grę na komórce>, ale tak naprawdę ma głowę na karku.
Tak, pozytywów jest wiele, zapewne jakieś negatywy też można byłoby napisać, ale nie mam zamiary się na nich skupiać. I jasne, że nie mam nic przeciwko, temat jest do podsumowania całego sezonu, więc wszystkie spostrzeżenia mile widziane ;]