PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98285}

Brygada ratunkowa

Third Watch
1999 - 2005
7,6 3,1 tys. ocen
7,6 10 1 3054
Brygada ratunkowa
powrót do forum serialu Brygada ratunkowa

Moją ulubioną bohaterką jest Maritza Cruz. Gdzieś doczytałam, że w ostatnim odc. zostaje uwięziona w płonącym budynku. Ale nigdzie nie pisze co się z nią dzieje dalej. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak się kończy ten odc. ? Przeszukałam już wszystkie str. i nic, a ciekawość dosłownie mnie zżeraz i nie wytrzymam do czasu jak TVN będzie emitować ten odc. Z góry dzięki za pomoc.

ocenił(a) serial na 10
Aeryn

Jeżeli naprawdę chcesz wiedzieć to napisze(ja żałuje, że je poznałam) ale Ci co nie chcą wiedzieć zakończenia to niech dalej nie czytają.........
Cruz udaje się wydostać z płonącego budynku...Wie kto stał za zamachami na 55 posterunek(Marcel) więc razem z Bosco postanowili dopaść tego typka...Pojechali do budynku w którym znajduje się siedziba szefa mafii(Marcel) czy jakoś tak...Cruz każe Bosco zostać na zewnątrz i w odpowiednim czasie poprosić o wsparcie ..Sama wchodzi do budynku i po krótkiej rozmowie z tym gostkiem (za pomocą ukrytych w kurtce 2 granatów)wysadza siebie i cały budynek w powietrze...Taki to był koniec odważnej Cruz...:(
Pozdrawiam

Joanna22

Dzięki za informację. Nie powiem bym była zadowolona z takiego zakończenia - wręcz jestem wściekła.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Aeryn

glupio zakonczyli jej watek.
ale Cruz mialam raka i i tak wiedziala, ze umrze w najblizszym czasie.
wolala wiec zginac z honorem, ratujac ludzi od mafii

ocenił(a) serial na 10
elane

dokładnie miała raka więc poświeciła swoje życie ...czy dobrze kwestia dyskusyjna...ale podobno jak byłaby 7 seria to mieli uśmiercić Bosca (miał uratować komuś życie) a o Cruz nic nie mówili pewnie też by umarła bo coś było mówione o tym, że chciała opuścić serial....także mi odpowiada takie zakończenie chociaż widzieć jej nazwisko na nagrobku to było dziwne aż się łezka w oku zakręciła...Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Aeryn

Bosca tez chcieli uśmiercić????????
sadyści
a Cruz kiedy się dowiaduje, że ma raka???

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

No więc tak... motyw choroby Cruz (a dokładniej ujawnienia co to za choroba)jest bardzo przeciągany...najpierw coś lekarze podejrzewają już w odcinku "The Other "L" Word" następnie w "The Revalations" okazuje się, że jest to poważna choroba...Z kontekstu różnych scen można się już domyślić co jej naprawdę dolega takich jak np. w "Too Little, Too Late" Ale nazwa choroby nadal nie pada...Ostatecznie Cruz wyznaje jakiemuś gościowi w "Welcome Home", że ma białaczke...SMUTNE :(

ocenił(a) serial na 10
Joanna22

Tylko nadal zastanawiam się czy Santiago wiedział już o tym wcześniej czy nie....Bo ja jeszcze nie oglądałam nowych odcinków jedynie z tego co czytałam ze streszczeń na oficjalnej zagranicznej strony no i oczywiście polskiego forum.. Mógłby ktoś napisać czy Santiago wiedział wcześniej o jej białaczce tzn. czy mu powiedziała osobiście...Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Joanna22

nie pamietam, on sie chyba domyslil...

BOSCA NIE MIELI UMSMIERCIC!
Bosco powiedzial, ze odejdzie z serialu po 6 serii.
A ze serial sie konczy na 6 serii, to zakonczyli jego watek dobrze.
W 15 odc. 6 serii Bosco wyzanaje, ze slabo widzi na 1 oko i nie potrafi juz strzelac. Ale potem zdrowieje itp.
Wiec z tym okiem mieli to przeciagnac i Bosco nie mial juz worcic do policji, wiec gdzies wyjechal. I tak mieli zakonczyc jego watek.

Ale, ze okazalo sie, ze bedzie 6 serii, wiec wszystko skonczylo sie gites ;]

ocenił(a) serial na 10
elane

No to ja nie wiem, słyszałam, że miał zginąć właśnie przez jego kiepski wzrok na jakiejś policyjnej akcji...także są różne wersje a w sumie to nie zostało oficjalnie ujawnione(pierwotne) zakończenie tylko domysły ludzi...Ale w jednym to na 100% się zgadzamy ZAKOŃCZENIE BYŁO SUPER! Mi takie odpowiada no chociaż mogli go awansować, ale tak też może być ;)

ocenił(a) serial na 10
Joanna22

podoba mi sie zakonczenie co do wszystkich sob, no oprczo Cruz.
Myslala, ze jednak sie wylezczy i dalej bedzie takim zajebistym policjanetem.
Jeszcze sadzilam, ze Bosco moze se znajdzie dziewczyne, a tu to zostala w domyslach ;D
Ale ogolnie, fajie zakonczyli serial :)

A piosenka ktora leci na samym koncu ostatniego odcinka Brygady ratunkowej, leciala w 1 oscinku Third Watch :)

ocenił(a) serial na 8
elane

Musze powiedziec, że wielka szkoda, że jest tylko 6 sezonów... bo z tego co tak czytam pobierznie te Wasze wypowiedzi, to wnioskuję, że własnie etraz 6 leci na TVNie... straszna szkoda...
ale za niedługo skończa się wszelkie domysły i się na pewno zobaczy co się stanie z Bosciem na końcu no i wogóle ze wszystkimi bohaterami, nie ;)
NIc nie chce wiedzieć teraz, wszystko chce sama zobaczyć :)

Ale trzeba będzie zwrócić uwagę na ta końcxoa piosenke :)

Aha, btw to chciałam powiedzieć, że ja Cruz niieeeeeee lubię... grrr!

ocenił(a) serial na 10
_Agnieszka_

ajalubie Cruz :)
kiedys nie lubilam, a teraz bardzo lubie :)

masz:
popatrz opowiem ci: ;D
na koniec 5 sezonu bratowi od Bosca ucieto glowe, bo byl zamieszany w narkotyki i zaczal sypac (wlasnie on byl w mafii tego Pana, ktorego zabila Yokas).
Na pogrzebie miala wybuchnac bomba, ale nie wybuhla.
Mama od Bosca dostala zawalu i oni wszyscy pojechali do szpitala, bo niektorzy byli ranni.
Ten szef mafii chcial zabic Cruz, Bosco i Yokas.
1 odc. 6 serii:
Do szpitala przychodza ludzie tego szefa i zaczyna sie ogromna strzelanina. Bosco ratuje Faith i kladzie ja na podloge, zeby nie zostala podtrzelona.
Davis i Cruz strzelaja do tych ludzi. Po chwili Faith orinetuje sie, ze Bosco ma postrzelona twarz i i 3 kulki w klatce. Porobuje mu pomoc, ale w szpitalu sa ciegle ci zli ludzie. Pozniej jak juz wszystkich pozabijali, to Faith robila mu sztuczne oddcyhanie, bo nie oddychał. Cruz i Faith wziely na na sale szpitalna i lekarze mu zaczynali pomagac. Bosco jest w stanie krytycznym, ale przezyl operacje...
wzruszyla mnie scena przy operacji jak lekarze mowili:
"ma krzyzyk na szyji? Niech kapelan bedzie w pogotowiu..."
Obecnie Bosco jest w spiaczce

Tak, to jest ostatnia seria - 6.
Na TVN wlasnie ona leci.
Jutro bedzie 5 odcinek jak sie nie myle :)

ocenił(a) serial na 10
elane

pomylilam tematy... o Bosco mialo byc w innym :)

ocenił(a) serial na 8
elane

ja jej nie lubiłam, nie lubie i chyba lubic nie bede :P jest dla mnie zbyt pewna siebie, zbyt zadziorna no i trochę *** heheh :)

eee, jutro chyba będzie 7 odcineczek :)

ocenił(a) serial na 8
_Agnieszka_

hehe, no własnie chyba zauważyłam :P dziwiła,m sie do kogo to mówisz, ale nie chciałam się czepiać,b o nie czytałam Waszych postów dokładnie, dla tego nie byłam pewna, czy może tkoś o to prosił ;)

ocenił(a) serial na 10
_Agnieszka_

eee ta, jest super policjantka, ladna i ma fajny akcent ;]
kiedys mnie strasznie wkurzala, a jak obejrzalam odcinki to stierdzilam, ze jest swietna :)

ocenił(a) serial na 10
_Agnieszka_

tak jutro jest już 7 odcinek czyli końcówka najlepsza...hehehehe Bosco łejk ap!

elane

A ja tam Cruz lubiłam od zawsze :)

Pierwszego odc. 6 sezonu nie widziałam, zaczełam ogladać od momentu jak Cruz wymyślała historyjkę - dlaczego Yokas zabiła typa w basenie :p

ocenił(a) serial na 8
Aeryn

heh, wg mnie to Cruz wcale nie jest ładna ;P jedyne co, to figure ma niezłą ;)

elane

Skoro tak fajnie opowiadacie poszczególne odc. To czy ktoś mógłby streścić dzisiejszy - była jakaś awaria i nie miałam telewizji przez cały dzień.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Aeryn

zaglądnij do tego tematu... bo tam własnie ,niej więcej opisałam :P

http://www.filmweb.pl/Topic?id=355107#683340 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]

_Agnieszka_

Wielkie dzięki. Mam nadzieję, że jutro mi się uda obejżeć BR.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Aeryn

Nie ma sprawy :)

I shhhhh!!!! nie mówcie co będzie... ja nie chce wiedzieć...

_Agnieszka_

A wracając do tego czy Cruz jest ładna czy nie. To moim zdaniem napewno wiedzie prym wśród tamtejszych policjantek - no nie powiecie mi przecierz, że Yokas jest ładniejsza ? No jeszcze ładna jest ta ......... no właśnie jak ona się nazywa ? - nazwe ją "kret" - to ta co zdradziła Cruz.

ocenił(a) serial na 10
Aeryn

Sasha Monroe...a nazywają ją chyba "szczur" nie??

Joanna22

Nie wiem może i "szczur" ale na ogół na policjantów pracujących dla wewnętrznego mówiło się "kret". Tak przynajmniej mi się zdaje.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Aeryn

a no i może.. a wracając do Cruz to ja też uważam, że jest ładna a to że jest pewna siebie to dla mnie jest zaletą...początkowo jej nie lubiłam ale później się to zmieniło.. W porządku babka... a już to, że ratuje tyłek Yokas mimo że się nie lubią....ukłony dla tej pani...Cruz po prostu wymiata
pozdrawiam

Joanna22

W pełni się z tobą zgadzam. A glina musi być pewny siebie - jak jest taki dup.... to zar, dwa zginie.

ocenił(a) serial na 10
_Agnieszka_

hehehehehe a już miałam pisać nawet gdzieś napisałam ale to nie ważne nie czytaj wszystkich postów...:)