PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862591}

BrzydUla 2

2020 - 2022
5,6 3,0 tys. ocen
5,6 10 1 3016
BrzydUla 2
powrót do forum serialu BrzydUla 2

Kim jest Nadia?

użytkownik usunięty

Asystentka? Kochanka Marka?
W jednym z odcinków Marek mówi, że nie jest tylko asystentką. Sceny z jej obecnością sugerują pewną zażyłość z Markiem, są chwilami mocno dwuznaczne. Co jakiś czas pada tekst, że Ula nie może o niczym wiedzieć. Myślę, że romans z Markiem byłby zbyt oczywisty, taki scenariuszowy strzał w kolano. Moje teorie:
- Wiemy, że ojciec Marka był kobieciarzem. Może zdarzyła mu się po drodze nieślubna córka? Marek nie mówi o tym nikomu, żeby wiadomość nie dotarła do jego matki lub chociażby do mediów.
- Marek bez Uli w pierwszej części nawet nie zostałby prezesem. Później wiele razy wyciągała go z kłopotów. Gdy Ula zajęła się opieką nad dziećmi, Marek nie poradził sobie z byciem prezesem bez niej, pojawiły się kłopoty i... inwestorka. Wystarczy spojrzeć na Nadię - czy tylko moim zdaniem ubrania, które nosi wyglądają bardzo drogo? Tak chyba nie noszą się asystentki. Marek wstydzi się porażki przed żoną, stąd nazywanie inwestorki asystentką.

Katie_26

Raczej przy pocałunku Arek by nie leżał nago okryty kocem ?

ocenił(a) serial na 1
Chile91

No tak... Brak słów wątki jak w słabej telenoweli... Podobno Ula będzie za niedługo w ciąży. Dramat. Kretynka kompletna.. Już nie mówiąc o tych którzy stworzyli ten tandetny scenariusz

ocenił(a) serial na 7
Katie_26

no jak nie wiadomo, poszła, poszła, w końcu sama o tym mężowi powiedziała... żałosna Urszula, jeszcze z dzieckiem za ścianą, co za kretynka

tolerancja91

Ja w jej inteligencję nie wierzyłam już w 1 sezonie. Teraz co raz bardziej się utwierdzam, że to idiotka.

Chile91

Już w 1 sezonie była na początku taka trochę nierozgarnięta, zmienili jej wygląd nie znaczy że ona się zmieniła

ocenił(a) serial na 1
tolerancja91

Dokładnie

tolerancja91

a to ludzie posiadajácy dziecko mogá seks uprawiac tylko wtedy kiedy zamkná je w piwnicy? XD

poza tym Ulka poszla wtedy do lekarza do domu, dziecko zostawila u przyjaciela.

adamo001

rozmowa była mocna i wymowna jeśli odciąć tą dramaturgię, że Paula się żegna itd. Wydawało mi się, że na koniec sezonu 1 jest pogodzona, że z Markiem nic nie będzie a tu takie wracanie, jak by chcieć być blisko jego rodziny bo mieli swoją.
Dobry i mocny punkt był wtedy co Paula dogadała Uli to już wiesz co czułam kiedy odchodził do Ciebie.
I ta Ula histeryczka, że Paula im nie życzyła dobrze... no dziwne, żeby życzyła kochance narzeczonego dobrze :D
Głupi będzie ten powrót do biznesu Maciek Ula i Maćka żona.
Właśnie, a co z stara firmą Uli i Maćka i sprzedażą online ? niema o tym wspomniane.
Maciek to słaba postać taki chłop co się prześlizgnie przez życie. Fakt, że na koniec 1 sezonu trochę zyskał akcją z listem.

Chile91

No właśnie też o tym myślę, zero info o Pro-S itp. Ogólnie z Uli zrobili straszną ciapę.

adamo001

Strasznie. Nawet jeśli jej dziecko chorowało, czy straciła 1 ciąże to na prawdę jej zachowanie jest po prostu strasznie i wręcz pokazuje karykaturalnie co się dzieje z babą na macierzyńskim.
Na koniec 1 sezonu tylko darła twarz i była wyniosła, pewna siebie i gdzie ta Ulka.
Wykształcona kobieta a już o zwykłą dietę zadbać nie może ? Catering itd?
Do kosmetyczki też nie może.
Ula ma jakąś psychozę i nie potrafi chyba pępowiny odciąć.
Jeśli serial ma poruszyć wiele problemów życiowych i tym samym edukować - to da to zupełnie odwrotny efekt jeśli wszystkie 7 nieszczęść spadnie na Ulę.

tolerancja91

Najgłupszy wątek jak mógł się potoczyć. Ta załamana nie wysłuchała do końca swoje domysły itd. Po czym z dzieckiem, małym dzieckiem taka dobra matka Ulka wypija łyk whisky i ląduje z lekarzem własnych dzieci w łóżku.

Chile91

Nie jestem przekonany czy aby na pewno wylądowali w łóżku czy "tylko" skończyło się na pocałunku...

adamo001

nie skończyło się na pocałunku. NA koniec była scena gdzie ona się ubiera, a On leży nago pod kocem. Chyba, że zrezygnowali w ostatniej chwili. Tylko skąd ten tekst Uli bo Ja Cię zdradzam.

Chile91

Myślę, że to było by podkręcić całą sytuację. Natomiast myślę, że ten tekst był reakcją na znalezione dokumenty i sytuacja ją chyba przerosła. W każdym razie w końcu coś się zaczyna dziać, ale trochę zły kierunek obrano, bo jednak skoro nie mają przed sobą tajemnic to takie kwiatki. Wcześniej firma też miała ogromne problemy finansowe i Ulka dzięki Pro-S była w stanie uratować, a teraz? Trochę to wygląda jakby zrobiono kontynuację, ale nie pamiętano o pierwszej :/

tolerancja91

Ale chyba wiadomo, skad się wzięła ta zdrada , od pierwszego odcinka wygląda jakby mąż miał romans i ja okłamywał i miał sie z tym dobrze

użytkownik usunięty
Rudzia_1

dodatkowo na bank ma zespół Aspergera, kliknęło mi w mózgu przy ostatnim odcinku, bo na początku myślałam, że jest po prostu zimną suczą

ocenił(a) serial na 7

bardzo łagodny asperger lub spektrum autyzmu, też mi to wczoraj przyszło do głowy w trakcie oglądania... wiele by wyjaśniało... nie rozpoznaje emocji, nie rozpoznaje sarkazmu, ma problemy z rozróżnianiem niedopowiedzeń, u Nadii wszystko musi być wprost, do tego jeszcze ta scena z pierogami, gdzie jednym spojrzeniem ogarnęła ich liczbę

tolerancja91

Rozmowa Pauliny i Uli, to jedna z rzeczy, które w skurpulatnej wersji mogły pojawić się w pierwszej części. Jak miałem 10 lat to doszukiwałem się dwuznaczności w Paulinie, w wyimaginowanym obrazie małżeństwa planowanego przez ich rodziców od dzieciństwa. Jednak ten serial mi na to nie odpowiedział, z drugiej części wiemy, że Paulina naprawdę kocha Marka swoją toksyczną, zniewalająca miłością, nawet jeśli przejawiało się to w dbaniu o dobrą prezencję firmy w złowieszczy sposób. Febo obchodził tylko jej wizerunek publiczny i posiadanie Marka jak rzeczy oraz to co ludzie powiedzą, sama wiedziała, że do siebie nie pasują. Egzaltacja i karykaturalność tej postaci tak jak wszystkich innych jest nie do zniesienia.

Ula w impasie wyszła na "Idiotkę roku", a Marek na "Debila roku", który chciał jak najlepiej i jego ambicja nie pozwoliła mu przez 10 lat nie spróbować nie poradzić sobie bez swojego Supermana, nie wyszło. Ostatecznie role się odwróciły i to Ula zabiegająca o rozwód wychodzi na tym moralnie dużo gorzej. Za to w konkursie na "Klatę roku" wygrywa nie Artur tylko Aleks. Mariusz Zaniewski jest doskonałym aktorem, spełniającym się w teatrze. Widziałbym jego cameo w "Złym" Tyrmanda i jako głównego bohatera w ekranizacji powieści Rafała Paczesia. Notabene momentami bohaterowie "BrzydUli" nadal są komiksowi jak u Tyrmanda. Mam jednak wrażenie, że w dwóch scenach udało się zobaczyć Paulinę z pierwotnej odsłony produkcji. Bardzo chciałbym aby jednak było to 235 odcinków i Święta Bożego Narodzenia w 115, 116, 117.

ocenił(a) serial na 7
friendsfan1

nie mam kompletnie pojęcia, o czym ty do mnie mówisz

tolerancja91

Co masz na myśli?

ocenił(a) serial na 7
friendsfan1

Nie napisałam nic na temat Pauliny, A Ty mi jakieś wywody przedstawiasz, które niezbyt mnie interesują. Marka z tym lekarzem też nie porównywałam, więc nie wiem, o co Ci chodzi. Tyle 

P.S. też jestem pod wrażeniem Zaniewskiego. Albo sam się zainspirował  albo reżyser postanowił wystylizować go na Berlina z La Casa de Papel. Aczkolwiek o tym też nie pisałam, więc podsumowując, po co mnie wywołujesz

tolerancja91

Odpowiadałem na komentarz pisząc swoje, a na górze byłaś ty, why so serious?

friendsfan1

Jak dla mnie Mariusz Zaniewski momentami bardzo przypomina Joaquina Phoenixa i zasługuje na główne role w filmach. Aleks jest także podobny do rozerotyzowanego księdza z "Fleabag".

friendsfan1

Aż mnie naszło, żeby obejrzeć sobie od tego 115 ponownie do 117 :D

tolerancja91

Z ta liczbą jest podejrzane. Ale są osobowości nie koniecznie autyzm. Które kierując się tylko zdrowym rozsądkiem, logiką, profesjonalizmem itd. nie potrafią rozpoznawać uczuć i emocji.
Jest to też kwestia wychowania i blokowania dziecka do wyrażania jego emocji i uczuć. 

tolerancja91

Też uważam że Nadia ma Spergera tym bardziej że widać że chcą różne wątki społeczne w serialu przemycać jak wątek poparcia dla lgbt z Bożenką która mówi, że Rysiów to stolica tolerancji - więc nie zdziwiie się z Apsergerem.

UWAGA SPOILER!!

Oglądałam relacje live na instagramie Juli Kamińskiej razem z Filipem Bobkiem jak byli na planie - całe Febo Dobrzański jest przystrojone w lampy chińskie więc koniec końców Pan Who zainwestuje kasę w firmę Marka. Zdradzili tam jeszcze inną gorszą rzecz - Ula będzie w ciąży! Nie wiem które odcinki nagrywają teraz ale pokazany był sztuczny brzuch Uli i wspominali wprost że to brzuch ciążowy Uli ale nie moga więcej zdradzać itp - śmierdzi mi tu niespodziewaną ciążą Uli z Arkiem albo typowym tematem z telenoweli kiedy nie będzie wiedziała z kim jest w ciąży - nie do końca mi się to - po cichu mam nadzieję że może ten brzuch do jakiś retrospekcji im będzie służył :(

annagiex

Podejrzewałem, że z tym Hu się uda, bo pewnie Ulka weźmie sprawy we własne ręce. Ale z tą ciążą to słabo będzie :/

użytkownik usunięty
Rudzia_1

Klasyk. Wątek na temat gdybania, ale zawsze musi znaleźć się łajza z wykupionym dostępem do odcinków przed premierą, która popsuje wszystkim zabawę i walnie spoilerem:).

Może poza możliwymi, powyższymi opcjami, Nadia jest adwokatem, która ogarnia rozwód, ale i obecny pieprznik w firmie, dlatego jest na miejscu i w wielu sprawach musi się wypowiedzieć? Marek tak bardzo chciał zobaczyć się ze swoim adwokatem ;)

Dla mnie wszystko od początku było oczywiste.

I jak wrażenia po dzisiejszym odcinku , okazało się kim jest Nadia

Powiem szczerze, że macie takie wizje,że moglibyście napisać stronę scenariusza .