BrzydUla

2008 - 2009
6,4 58 tys. ocen
6,4 10 1 57903
5,7 6 krytyków
BrzydUla
powrót do forum serialu BrzydUla

ja nie wiem czy Polacy nie potrafią wymyślić coś swojego tylko do razu jak Brzydula Betty odniosła sukces to myślą że zrobią coś podobnego to będzie kolejny hicior? jak dla mnie to jest żałosne...

beatha

Taka jest taktyka TVN-u biorą programy i seriale które odniosły sukces za granicą i robią polską wersję np. Milionerzy, Mam talent czy właśnie Brzydula. Niektórym to się może podobać, innym nie...

solar90

widać że chyba łatwiej jest kupiś licencje i nagrac to samo po polsku zamiast wymyślać coś zupełnie nowego i "zachodzić w głowę" czy to sie bedzie podobało czy nie

jak najpierw zaczełam oglądać to mi się podobało ale już tak po 30 40 odciku zaczeło zalatywać takim serjalem brazylijskim

ale to jest moja opinia ja sama znam kilka osób które to bardzo lubią wię ocene pozostawiam.....

ocenił(a) serial na 7
beatha

To wymyśl skoro jesteś taka mądra!
Poza tym wymyślili. Popatrz ile jest udanych polskich produkcji. Co z tego, że nie na skalę światową. Ważne, że docenione w kraju. Jak tego nie widzisz twoja strata.
A myślisz, że ile brazylijskich filmów czy seriali wyszło poza ich granicę?

poally

źle mnie zrozumiałaś nie oto mi chodzilo że nie umią nic wymyślec bo jest wiele polskich serjali które oglądam i które naprawde uwielbiam:) a co do samej "brzyduli" nic nie mam

a zresztą jak to pisałam to nie oto ni chodziło:P

ocenił(a) serial na 7
orientka

To nie było do ciebie.
Zwracaj uwagę na to jak umieszczona jest dana wypowiedź. (czyt. do kogo skierowana)

poally

dobra ja wziełam do siebie bo było o wymyślaniu

ocenił(a) serial na 7
orientka

beatha:
"ja nie wiem czy Polacy nie potrafią wymyślić(!!!)"

Poza tym mój post nie jest umieszczony bezpośrednio pod twoim, ale na lewo jakbyś nie zauważyła, co oznacza, że jest to odpowiedź do równoległej wypowiedzi, w tym wypadku do solar90 albo do beathy, z treści można się domyśleć, że chodzi o beathę!
Zanim zaczniesz uczestniczyć w dyskusjach należy zapoznać się z zasadami panującymi na danym forum, żeby potem nie było takich sytuacji i niepotrzebnych dyskusji!!!

beatha

Być może nie potrafią, być może nie muszą. Skoro coś sprzedaje się na świecie, czemu Polacy mają tego nie kopiować? Tak jest nie tylko w przemyśle filmowym, ale również w większości innych branż.

Nie rozumiem Twojego podejścia.

Mary_23

chodzi mi o to że wielu młodych ludzi ma mnóstwo wspaniałych pomysłów, a nawet jeśli nie to może lepiej stracić tę kasę na nowy pomysł, a nie na takie coś. Dobra, zwykły serial-niby nie ma nad czym się rozwodzić- ale Brzydulę Betty oglądało mi się przyjemnie, a nie powiem ostatnio nawet próbowałam jeszcze raz obejrzeć odcinek "BrzydUli". Nie wiem może i źle do tego podchodzę. Ale nie lubię odgrzewanych schabowych. I nie mów, że nie doceniam polskich produkcji. Bo doceniam jeśli są dobre.
Może zbyt ogólnikowo wypowiedziałam się w temacie, no ale za każdym razem jak widzę coś takiego to się po prostu wkurzam. BTW "Mam talent" chociażby jest w porządku. I może aż tak to, że "BrzydUla" jest tam zerżnięta nie jest nowością, to jednak to w jaki sposób jest to zrobione nie podoba mi się. Może teraz trochę jaśniej się wyraźiłam.
pozdr

beatha

"Taka jest taktyka TVN-u biorą programy i seriale które odniosły sukces za granicą i robią polską wersję np. Milionerzy, Mam talent czy właśnie Brzydula. Niektórym to się może podobać, innym nie..."

Taki Polski naród wszystko odgapiamy,nic swojego żal.com.prv.pl

ocenił(a) serial na 10
beatha

czy ja wiem czy nie potrafia ?? co do seriali raczej nie ogladam polskich w ogole, ale filmy polskie ... swietna sprawa :))Killer, Lejdis, Rezerwat ... mozna wymieniac w nieskonczonosc :)

ocenił(a) serial na 7
pati_b2

..Seksmisja:D - Nigdy w życiu - Pianista..