BrzydUla

2008 - 2009
6,4 58 tys. ocen
6,4 10 1 57901
5,7 6 krytyków
BrzydUla
powrót do forum serialu BrzydUla

Ja się pytam tylko i wyłącznie po co????????????? Kolejny kiepski , głupi i absurdalny serial. Dziękuje za uwage.
( I żeby nie posądzać mnie, że nie oglądałem to powiem ,że oglądałem pare odcinków - dlatego postanowiłem się wypowiedzieć...)

ocenił(a) serial na 10

BlaBlaBla i znowu to samo!
"( I żeby nie posądzać mnie, że nie oglądałem to powiem ,że oglądałem pare odcinków - dlatego postanowiłem się wypowiedzieć...)"

dobra...załóżmy że oglądałeś pierwsze 3 odcinki,ale do tej pory wyemitowano 48 odcinków!!!Przez pierwsze odcinki akcja się dopiero rozkręcała!

ocenił(a) serial na 4
ala97

Ale to, że akcja się rozkręca, nie wyjaśnia SENSU kręcenia przez Polaków jeszcze raz tego samego, co już powstało ... jeszcze rozumiem kręcić remake filmu sprzed 40-50 lat (chociaż niektórych klasyków i tak nie powinien nikt ruszać!!!), a nie wydać tą samą telenowelę, tyle że z polskimi aktorami ... BEZ SENSU :/

użytkownik usunięty
Wad3r

Zgadzam się ztobą ten serial sensu nie ma . Pytanie tylko kto jest na tyle naiwny by to oglądać? ( obejrzałem około 7 odc. z czystej ciekawości)

Ja myślę, że skoro ten serial w swojej pierwotnej wersji odniósł taki sukces, realizatorzy uznali, że historia brzydkiego kaczątka sprzeda sie i w naszym kraju. Przenieśli więc tylko całą akcję w nasze polskie realia i tyle. Ja osobiscie uważam, że seriale jakiekolwiek to nie są produkcje wysokich lotów. Mają one jedynie dać się ogladać zmęczonemu Polakowi, który wraca z pracy i nie ma ochoty wysilać się intelektualnie. I po to właśnie są tego typu seriale.A co mi szkodzi popatrzec sobie na losy brzyduli przez pół godzinki dziennie? Relaksik przed telewizorkiem przy popołudniowej herbatce. A ci co seriali nie lubią niech nie oglądaja po prostu :)

ocenił(a) serial na 4
elya

To nie byłoby prościej ''puścić" oryginalnej Brzyduli? ... a nie robić kolejne polish kicz-copy production ?

http://www.filmweb.pl/f104036/Brzydula,1999 --> jak widać nawet na łamach filmwebu ma się całkiem nieźle, więc po co polska powtórka?

Wad3r

Odpowiedz jest banalna: Polacy wiocznie NIE POTRAFIĄ sami wymyślić jakiegoś interesującego serialu, więc prościej jest się wzorować na innych produkcjach.Tak samo jak wszelakie programy typu "Milionerzy", czy tzw. polskie edycje np. You can dance, Big Brother itp. Przecież my tego nie wymyśliliśmy. Taki juz urok telewizji i wszystkie kraje tak robią. Trzeba się z tym pogodzić. A Brzydulę i tak lubię. pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
elya

Ja się z tym nie pogadze bo taki badziew trzeba tępiś. Pozdro.

ocenił(a) serial na 10

Najwiekszy "serialowy" badziew, jaki widziałem i jaki naprwdę trzeba tępić to "Allo, Allo" i "Posterunek 13". To szkodliwe produkcje dla prymitywów. BTW - oba w twoich ulubionych :-)

ocenił(a) serial na 4
StrasznyTyp

No i dobrze, że ma je w ulubionych, ma się przejmować Twoją śmieszną opinią?

Obiektywnie:
"Allo, allo" - średnia: 8,21 (głosów: 4187) top seriale:#29
"13 Posterunek" - średnia:7,76 (głosów: 3400) top seriale:#503
"BrzydUla" - średnia:6,38 (głosów: 806) top seriale:#779

Wnioski do swojej niezbyt kompetentnej wypowiedzi wyciągnij sam ;)

Ps. "Allo, allo" to klasyka jeżeli chodzi o seriale komediowe, więc nie wiem dlaczego uważasz że to "badziew" i należy go "tępić" ... a jeżeli tak uważasz, to nie myśl że Twoje zdanie jest jedynie słuszne, i że ktoś ma się przejmować ('aaa już usuwam "Allo, allo" z ubluionych bo znaffca powiedział że to badziew') ;)

ocenił(a) serial na 10
Wad3r

wnioski obiektywne: na koncertach dody i disco polo są tłumy. Na koncertach jazzowych i muzyki powaznej - pusto. Którzy muzycy są bardziej wartosciowi? (to pytanie retoryczne oczywiscie wiec nie odpowiadaj)

Im wyzsza ocena na filmwebie - tym wieksze prawdopodobienstwo, ze film przypadl do gustu prymitywom - czyli wiekszosci spoleczenstwa. Twoj argument obalony. Over.

ocenił(a) serial na 4
StrasznyTyp

Czyli BrzydUle przyrównujesz do muzyki jazzowej czy też poważnej ... no to faktycznie Over. Bez odbioru.

ocenił(a) serial na 10
Wad3r

nie porównuje Brzyduli do jazzu - tylko opisuje pewien mechanizm - i dobrze wiem, ze zrozumieliscie. Papa.

użytkownik usunięty
StrasznyTyp

Człowieku powiem Ci tyle że serial komediowy a telenowela to tak jak tatyry a mount everest (zaówarzyłeś rużnice????????????????)

ocenił(a) serial na 10

sorry - nie zrozumiałem - co jest serialem a co telenowelą? (na ogół sie nie czepiam ortografii ale w tym przypadku błedy strrraszne! Popracuj nad tym bo bedziesz mial problemy w dorosłym zyciu - serio)

użytkownik usunięty
StrasznyTyp

Ty się ortografi nie czepiaj bo moja wola jak pisze i żaden kretyn co kocha sie w telenowelach nie bedzie mnie pouczał. Co do dorosłości to dowodzik jest i tyle. A w ulubionych masz strasznie ambitne filmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!