BrzydUla

2008 - 2009
6,4 58 tys. ocen
6,4 10 1 57901
5,7 6 krytyków
BrzydUla
powrót do forum serialu BrzydUla

A wiec
1. Aktorka grająca Ulę nie sprawia wrażenia brzydkiej, co by inni serialowi bohaterowie o niej nie mówili, nie dam się przekonać do tej myśli. Tylko ta"okrooopna" fryzurka, "okroooopne" okulary, i aparat na zębach.

2.Do tego sztuczne miny naśladujące mimikę pierwszej Brzyduli. Nie widziałam, zeby inteligenta (ona miała być inteligentna!!!-a nie robić miny jak przygłup!!)kobieta tak się zachowywała-jak jakaś durna 12-latka.

3. Ludzie w biurze nie zachowują się jak ludzie "z wyzszych sfer"-bogaci, wyluzowani... są raczej nieprzekonywujący.

4. samo biuro też. czy tak wygląda wielka firma śmiać mi się chce jak widzę te pomieszczenia.haha

i jeszcze inne niedociągnięcia, które drażnią mnie do tego stopnia, ze już nie oglądam tego.

a tak ogólnie najgorsze z tego wszystkiego jest właśnie gra tej "Uli" pierwsza zachowywała się wciąż jak poważna, inteligentna pracownica, ta druga w miarę też, ale taa?? pożal się boże. na szczęście za za kilka dni na dwójce "Ugly Betty":):)

ocenił(a) serial na 8
number_nine

A ja myślę, że polska brzydula nie jest jeszcze taka najgorsza ;),(chociaż miny Uli rzeczywiście są śmieszne).
Kolumbijska Betty miała straszny, jęczący głos i głupi śmiech i też nie zachowywała się jak inteligentna pracownica.
Z kolei Amerykańska brzydula wydawała się dość inteligentna, ale serial już mniej ;D

number_nine

Nie wydaje Ci się, ża tak miało być? Że to jest swojego rodzaju pastisz? Tak, zgadzam się, polska 'BrzydUla' jest przekoloryzowana, ale to jest w konwencji serialu.
I wcale nie zgadzam się, że gra słabo. Julia Kamińska to początkująca aktorka, w roli Uli sprawdza się nieźle.

black_peace

Też myślę że sama Julia dobrze gra, myślę że problemem jest sama koncepcja Uli. Faktycznie jak już ktoś napisał na tym forum, jak na osobę inteligentną to ona jest raczej głupia. Chociaż można jej zachowanie tłumaczyć naiwnością i wielkim sercem, no nie wiem takie jest założenie a my jako widzowie po prostu musimy to albo zaakceptować albo nie. Osobiście trochę mnie to irytuje ale w sumie to mogę przymknąć na to oko bo serial jest nawet niezły.