BrzydUla

2008 - 2009
6,4 58 tys. ocen
6,4 10 1 57903
5,7 6 krytyków
BrzydUla
powrót do forum serialu BrzydUla

Polska wersja BrzydUli była tragiczna. Może gdyby Kamińska nie grała głównej postaci, nie byłoby tak źle. W końcu niektórzy aktorzy pokazali się z niezłej strony...
Nie rozumiem dlaczego ten serial ma tak wysoką średnią...

ocenił(a) serial na 7
mii

moze dlatego ze jak na polskie standarty mozna nadac mu miano 'zajebi**go"? Nie chcesz - nie oglądaj. a wlasciwie to nie musiałeś oglądać. W tym samym czasie była też Plebania, więc miałeś wybór.

t0meg

Nie bój się, nie oglądałam. Ale czasem zdarzyło mi się włączyć i po prostu nie rozumiem tego zachwytu.

ocenił(a) serial na 7
mii

to trzeba było, jak już to ~Agawa napisała, oglądać cześciej to byś zrozumiała.

t0meg

Faktycznie, intryga była tak skomplikowana, że osoba tak głupia jak ja po prostu nie mogła jej zrozumieć...

ocenił(a) serial na 10
mii

Hmm... twoim zdaniem serial, który każdego dnia miał kilkumilionową oglądalność to tragedia... dasz wiarę??? Rozumiem, że Brzydula była jednak przez per Ciebie obejrzana, gdyż wypowiadanie się o serialu bez wnikliwego oglądania byłoby, ze tak powiem, mało taktowne;) Osobiście rozumiem dlaczego ten serial ma tak wysoką średnią...

Agawa

I co z tego, że "każdego dnia miał kilkumilionową oglądalność"?! To przecież nie świadczy o tym, czy był dobry, a o tym, że wiele ludzi go oglądało.
Co do oglądania: początkowo oglądałam go przez pewien czas dla "zabicia" czasu. Potem widziałam jeszcze kilka odcinków. Uważam, że widziałam wystarczająco dużo, by móc go ocenić - z czego zresztą nie muszę się tłumaczyć...

ocenił(a) serial na 10
mii

Do autora tematu - napisałeś, że nie oglądałeś tego serialu...tylko przypadkiem urywki.
Przy takim oglądaniu najlepszy serial czy film może się okazać "beznadziejnym".

Poza tym - są gusta i guściki. Pozdrawiam.

IamLadyhawke

Jak już pisałam wyżej: uważam, że widziałam wystarczająco dużo by móc go ocenić.
Zgadzam się, że są gusta i guściki, chociaż i tak dziwi mnie tak wysoka średnia. Jest wiele filmów, czy seriali o niebo lepszych, a z niższą średnią.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt ;)

ocenił(a) serial na 7
mii

tylko, że ten jest produkcji polskiej, a tu nie ma o niebo lepszych seriali i filmików, co najwyżej równe.

t0meg

Jeżeli brać pod uwagę tylko polskie produkcje, to może i tak. Ale nie mają tak wysokiej średniej...

ocenił(a) serial na 7
mii

czy może osoba 'mii' przestać się tu udzielać? skoro ma taką średnią, to ludziom się podobał. Innego wytłumaczenia raczej nie ma.
Tyle. Coś jeszcze?

t0meg

Nie, nie może. Za to osoba 't0meg' może przestać zaglądać do mojego tematu, a co za tym idzie moja osoba przestanie ją denerwować.

ocenił(a) serial na 7
mii

no i masz ci babo placek. skoro zalozylas tu temat i sie pytasz czemu BrzydUla ma taką wysokąsrednią, to ci odpowiadam(y)

t0meg

Za odpowiedzi dziękuję, ale nie zamierzam się przestać udzielać na forum.
I koniec tematu, bo rozmowa staje się nudna.

mii

t0meg - to, że większości się podobał to nie znaczy, że każdemu musiał. A każdy ma prawo do wyrażenia własnego zdania.

Ja aż tak krytycznie do polskiej "BrzydUli" nie podchodzę, bo gdy nie miałem nic do roboty, a nic ciekawszego nie leciało to zdarzyło mi się obejrzeć(zazwyczaj w weekendy kilka odcinków pod rząd) i serial jak na polski jest całkiem dobry, na pewno lepszy od "Ojca Mateusza", "Rancza", "M jak Miłość" i innych gniotów promowanych przez TVP, które notabene mają jeszcze wyższą oglądalność. Ale to, że jak na polski serial jest dobry, nie oznacza, że jest dobry ogólnie. A skoro mogę sobie obejrzeć lepszy serial zagraniczny, to po co tracić czas na polski? Ode mnie BrzydUla dostaje 6/10.

P.S. A tak poza oceną - BrzydUla miała jedną, ogromną wadę - naprawdę okropną, przesłodzoną, kreskówkową czołówkę! Za takie coś jej twórca powinien dostać dożywotni zakaz pracy przy produkcji czegokolwiek!

ocenił(a) serial na 7
Goku

czy ja cos takiego napisalem?
napisalem, ze skoro ma taka srednią, to ludziom się podobał.
a co do kreskówkowego openingu, gdzie tu przeszłodzenie?
jest znacznie lepszy od dennego openingu z 'majki'.

Goku

Ok, trochę przesadziłam. Sam serial nie jest jeszcze tak tragiczny - ale Kamińska moim zdaniem tak. I być może gdyby nie ona wyszłoby coś ciekawszego.
Kilku aktorów (np. Socha, czy Braciak) pokazali się z dość dobrej strony i szkoda, że właśnie Julia dostała główną rolę.
Pozdrawiam :)

mii

A poza tym oryginał był dużo lepszy.
Szkoda, że Polska tylko kupuje pomysły z zagranicy.

ocenił(a) serial na 10
mii

*napisAŁAŚ - literówka:) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1