I Złoty Glob za kopię prawidziwej 'Brzyduli'! Pff gdzie tu sprawiedliwość ;]? Nara Nara.. Co za świństwo.
Widac nie uznali prawdziwa "Brzydule" za taki hit jak "Ugly Betty", jesli ogladalas ta pierwsza telenowele, to zapewne widzisz roznice miedzy nia, a druga czescia:)
Uhm.. tak sie sklada że pooglądałam czasem starszą wresje,tej nie widziałam ani razu,ale zbulwersowalo mnie samo to,iż jest to ksero.. nie mowie ze kiepskie,ale ksero.. Co to za rożnica,czy tamto lepiej wypadlo,jesli to nowsze jest calkowicie odgapione.. No ale tak,to jest USA,a nie jakas tam Kolumia.hehe realia
Hej, Nie wiem czy wiesz ale amerykanska wersja "Ugly Betty" jest dokladnie 10tym kserem oryginalu "Brzyduli". Przed Amerykanami w przeciagu 6 latu swoje "Betty" nakrecili miedzy innymi Niemcy, Rosja, Indie, Holandia, Meksyk, Grecja i dwa razy Hiszpania!! Wiec w sumie to byla kwestia czasu kiedy Amerykanie sie w koncu za to zabiora. Roznica miedzy Oryginalem (ktory nota bene uwielbialam) a amerykanska wersja jest jednak baaardzo duza, po pierwsze "Ugly Betty" to nie jest telenowela ale typowy drama soap, ktory leci co tydzien, watki sa zupelnie inne niz w oryginale, nie ma na przyklad typowego dla wszytskich poprzednich 9ciu Betty romansu pomiedzy Brzydula a szefem (przynajmniej na razie!). Ugly Betty, mimo ze troche naiwny, ma genialne dialogi, pelne humoru, przerysowane postacie, jest bardzo "up - to - date" (mozesz tam posluchac najnowszych piosenek i komentarzy odnoszacych sie do ostatnih niusow ze swiata show businessu). Bardzo lubie "Amerykanska" wersje Betty, mimo ze lubilam "Columbijska", naprawde warto obejrzec!
Acha i jeszcze jedno - "Zlote Globy" w dziedzinie seriali obejmuja tylko te krecone w Stanach, wiec oryginalna "Brzydula" naturanie nie mogla dostac zadnego Zlotego Globa(szczegolnie ze bylo to 5 lat wczesniej) :p Aczkolwiek nie martw sie, oryginalna "Brzydula" dostala nagrody w konkursach dla telewizji Hiszpansko - jezycznej, m. in. prestizowa TP de Oro w 2002 za najlepszy serial typu soap.