Kompletnie pogubiłam się w stanie cywilnym bohaterów. Estercita i Damian nadal są małżeństwem czy nie? Ślub Estercity i Ernesta był legalny czy nie? Marina i Damian złożyli przysięgę małżeńską czy nie? Czuję się jak ten grubasek, też już nic nie wiem :P
No to witaj w klubie! Ja już też nie ogarniam. Wychodzi na to, że ślub cofnięty przez wszechmocnego księdza jednak nie został cofnięty? A on nie wie, że jak się daje i zabiera, to się w piekle poniewiera? ( W sensie ten ksiądz).
Ja się prawdę mówiąc tez już pogubiłam :D i jeszcze wczoraj jak Damian mówił, że Marina jest jego żoną, to miałam bękę, no bo przecież w sumie przysięgi małżeńskiej nie złożyli :D
Damian wziął z Esthercitą ślub kościelny i cywilny. Ksiądz unieważnił ich ślub kościelny, bo nie został skonsumowany. Mają tylko ważny ślub cywilny. Wynika więc z tego, że ślub Esthrrcity i Ernesta jest nie ważny - tak samo jest w przypadku ślubu Mariny i Damiana :-) Mam nadzieję, że pomogłem :3
Ale kiedy był ten cywilny Esthercity i Damiana? :D oglądam telkę od pierwszego odcinka i nie przypomnam sobie by brali ślub cywilny :D A Marina i Damian też przecież nie złożyli przysięgi małżeńskiej, nie załozyli obrączek itd, więc też nie rozumiem skąd to stwierdzenie, że jest jego żoną, no chyba, że to tak tylko sobie mówił :D
I tu dochodzimy do kolejnego absurdu. Skoro ślub kościelny Estercity i Damiana został unieważniony z powodu braku skonsumowania, a tu się okazuje, że mają syna (najpewniejszy test na ojcostwo na świecie - wyliczenia księdza :P) - czyli do skonsumowania związku doszło a wtedy unieważnienie jest... no właśnie. Ważne? Nieważne?
no tak ale syn miał niby zostac poczęty przed ślubem :D wtedy co się upiła i wskoczyła mu do łóżka :D
Esthercita spędziła noc z Damianem przed ślubem, zaraz po koronacji - po ślubie między nimi do niczego nie doszło. Więc ślub kościelny został unieważniony.
A zastanawiam się nad tym czy to dziecko jest Damiana czy Ernesta?
To na 100% jest dziecko Ernesta, bo oglądałam odcinek w którym Esthercita wyzna to Damianowi :)
Dziecko jest Ernesta. Urodziło się jako wcześniak dlatego wszyscy myślą że może być Damiana.