PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469077}

Być człowiekiem

Being Human
2008 - 2013
7,1 2,7 tys. ocen
7,1 10 1 2734
Być człowiekiem
powrót do forum serialu Być człowiekiem

Ocena 7,6 i 138 głosów, a zero jakiegokolwiek streszczenia. O czym właściwie jest ten serial i czy go polecacie?

ocenił(a) serial na 10
MB999

w skrócie:
wampir i wilkołak zamieszkują razem w domu, który okazuje się być nawiedzany przez ducha poprzedniej właścicielki. cała trójką zaprzyjaźnia się i bardzo stara się prowadzić zwyczajne życie.

tak, wiem jak to brzmi xD

moim skromnym, serial jest bardzo dobry. jest zabawnie (brytyjski humor!), jest również i poważniej, dramatyczniej.
nasi bohaterowie zmagają się z wieloma problemami (wampir na odwyku, wilkołak nie może pogodzić się ze swoją przypadłością, dziewczyna - duch stara się odkryć, kto odpowiedzialny jest za jej śmierć), ale przez cały czas bardzo próbują pozostać ludźmi.
nie pomagają im w tym ani sąsiedzi, ani wampiry żyjące w mieście, ani konflikt powoli narastający między ludźmi, a krwiopijcami.

co mnie urzekło w tym serialu, to podejście twórców do tematu wampirów, duchów i wilkołaków.
wilkołak jest wrażliwym, łatwo wpadającym w panikę, bardzo inteligentnym młodym człowiekiem. wampir owszem, myśli o krwi, ale równie często zajada się płatkami z mlekiem i ogląda telewizję (żeby było ciekawiej, obaj pracują w szpitalu jako sprzątacze. proszę mi pokazać drugi film, który robi z „potworami” coś takiego). duch krząta się w kuchni, jest zabawny i kompletnie nie zna się na straszeniu.
serial stara się trzymać z daleka od schematów (nie zawsze mu wychodzi, ale liczą się intencje) i to jest piękne.

są tego na chwilę obecną dwie serie, plus odcinek pilotowy (z nieco inną niż pozostałe odcinki obsadą). warto spróbować, dać temu dwa, może trzy odcinki. jeśli się spodoba, fajnie. jeśli nie, są inne rzeczy do oglądania.

ja polecam. widziałam całość kilka razy, nie mogę doczekać się kolejnej serii :D

zuzens

Dzięki, bardzo mi pomogłaś :) chyba się skuszę.

zuzens

Przyznam, że gdy miałam obejrzeć pierwszy odcinek, pomyślałam, że pewnie to na nim się skończy moja przygoda z tym serialem. Tymczasem jestem zaskoczona, całkiem przyjemnie się oglądało, zgadzam się z Twoimi spostrzeżeniami. Mam b. podobne odczucia.

ocenił(a) serial na 9
beatha

wczoraj właśnie oglądnełam pierwszy odcinek i na tym moja przygoda z tym serialem się nie skończy:) uwielbiam takie poczucie humoru( patrz: reakcja georgea na owena wychodzącego z kuchni itd) jedyne co bym zmieniła to to aby duchem był facet a dziewczyna wampirem lub wilkołakiem( chociaż moment kiedy annie próbuje "wystraszyć własne odbicie" jest powalającaXD). podsumowując: narazie mnie wciągnęło, ale to dopiero pierwszy odcinek, zobaczymy co bedzie dalej. dziekuje za uwagę.

ocenił(a) serial na 4
yvonne14

Moim zdaniem serial jest dobry - do czasu, jestem po obejrzeniu 1 serii i nie wiem czy 2 oglądne do końca, niektóre sceny są poprostu strasznie kiczowate rodem z m jak miłość i bardzo mała wage przywiązuje sie do szczegółów nie chce robić spoila, ale to szczególnie widać w ostatnim odc 1 serii gdzie anni najpierw:

SPOILER
Wali wampira krzesłem a na końcu ni sta ni zowąd rzuca nimi kiwnięciem głowy ? Niby skąd ma te "moce" ? Bo niby pokonała śmierć czyli NIE PRZESZŁA przez drzwi ? To było trudne bez kitu...

No ale serial ma oczwyiście dużo +

MB999

Przypadkiem znalazłam info o tym serialu i sprawdziłąm też na imdb, średnią ma 8,2, chyba obejrzę kilka odcinków, może mi się spodoba?