Witajcie, znalazłam ten serial przez przypadek, obejrzałam 3 odcinki i powiem szczerze, miałam nadzieję, że się rozkręci z tego jakaś niezła akcja, a okazało się, że niestety każdy nowy, obiecujący wątek zostaje nagle zakończony i to w najbardziej banalny i przewidywalny sposób. Stwierdziłam jednak, że zanim go całkowicie skreślę, popytam jeszcze tutaj czy warto :) Czy tam się cokolwiek dzieje i czy akcja się w końcu rozkręca? I czy ta dziewczyna naprawdę "tylko" spadła ze schodów?
Jeśli możecie napiszcie swoje opinie lub jeśli znacie jeszcze jakieś ciekawe seriale o wampirach itp. (dodam, że nie mogę żyć bez "True Blood" i "VD" ostatnio, natomiast odpadają wszystkie seriale w stylu filmu "Twilight").
Pozdrowienia, z góry dzięki za opinie :)
Oczywiście, że to nie był "tylko" upadek.
Powiem tak - mnie serial wciągnął od pierwszego odcinka i każdy kolejny wydawał mi się jeszcze lepszy. Ja nienawidzę ani True Blood ani VD, wydają mi się jakieś szalenie tandetne, ale Being Human to co innego - nawet moi rodzicom się podobał, którzy nie przepadają za serialami o wampirach. A, i od razu zaznaczam - nacisk w tej serii nie jest położony na wątki romantyczne, tylko na wewnętrzne rozterki bohaterów.
Z podobnych - serial pod osłoną nocy / moonlight
Dziękuję za odpowiedź :) oczywiście nie nastawiam się na wątki romantyczne. W True Blood właściwie wszystko mi się podoba, pochłonął mnie od pierwszego odcinka i każdy kolejny sezon jest ciekawy. Fajne jest też to, że twórcy serialu interpretują powieść Harris na swój własny sposób, sprawiając że ciągle coś się dzieje. Jeśli zaś chodzi o VD to wciągnęłam się dopiero po którymś odcinku, spodobał mi się klimat utrzymany w stylu Smallville (młodzi ludzie, małe miasteczko i dziwne rzeczy :)) hehe Więc jak widzisz, nie szukam w serialach o wampirach paranormalnego wątku miłosnego. A czy te seriale są tandetne... No moim zdaniem nie są, ale kwestia gustu :) Obejrzę jeszcze kilka odcinków Beeing Human i zobaczymy. :) Pozdrawiam :)
O, to może powiem tak - Being Human też jest tandetny, ale na uroczy sposób :).
Pozdrówkaa
I jak? Spodobał ci się?:)
Mnie też nudził na początku ale jakoś od 4 odc się rozkręciło i jest OK ;).