PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=583523}

Być człowiekiem

Being Human
2011 - 2014
7,2 4,2 tys. ocen
7,2 10 1 4183
Być człowiekiem
powrót do forum serialu Być człowiekiem

Dlaczego wersja US

ocenił(a) serial na 10

Przede wszystkim to kwestia gustu, ale trzy rzeczy ujęły mnie w wersji kanadyjskiej:

Po pierwsze, jest moim zdaniem głębsza i koncentruje sie na słowie "human",
a nie "being". Anglicy byli dobrzy do trzeciego sezonu. Potem stali się jak zwykle trochę
nadęci i "cool aftr all" czyli na siłę wchodzili w co raz większe SF pomieszane z filmami o
Zombich. Mam tylko nadzieję, że Kanadyjczycy, nie popełnia tego błędu.

Po drugie, rzadko w serialach jest tak dobrze dobrana muzyka, ilustrująca, a nawet
podsumowująca odcinek.

Po trzecie, wolę zdystansowaną grę Amerykanów, niż sztuczny luz i niekiedy chaotyczną
grę Anglików.

To moje zdanie i nie należy z nim się zgadzać, chociaż miło będzie podyskutować.

"Robię"/tłumaczę napisy. Ostatnio dodaję tłumaczenia piosenek, a właściwie ich
fragmentów obecnych w filmie (NP usuwa mi niestety nutki). W tłumaczeniach staram
się oddać sens wypowiedzi i napisać ją po polsku, a nie za wszelką cenę przetłumaczyc
słowa. Jeśli ktoś chce tłumaczenia proszę o wiadomość.

Pozdrawiam wszystkich

piowrek

Mógłbyś tłumaczyć ten serial bo jedna osoba już zrezygnowała. Taka moja mała prośba:)

Mazurian

A teraz z innej beczki: Długo uczyłeś się języka angielskiego? Bo niedawno sam zacząłem i chciałbym sobie trochę nakreślić czas nauki.

ocenił(a) serial na 10
Mazurian

Tłumaczę go w miarę na bieżąco. Co to znaczy długo? Miałem szczęście być i w USA i mieszkać w Wlk Brytanii. Języki zresztą to moje wykształcenie. Najważniejsze jest mówić i nie bać się. Poza tym to prosty język

piowrek

To super że tłumaczysz ten serial:)

Mazurian

A jak idzie Tobie tłumaczenie ósmego odcinka? Sorry że Cie o to wypytuje, ale serial jest coraz ciekawszy:):)

ocenił(a) serial na 10
Mazurian

Już przetłumaczyłem i jest na NapiProject

piowrek

No właśnie pobrałem. Wielkie dzięki:)

ocenił(a) serial na 10
Mazurian

no i jak odcinek?

piowrek

Zaraz seans zaczynam:)

ocenił(a) serial na 10
Mazurian

daj znać jak ci się podobał

piowrek

Fajny odcinek. Tylko dziwię się Aidenowi uratował życie swojemu tzw "dziecku" a reszte "spalił". No ale jestem ciekaw jak będzie wyglądał wampir bez skóry:)

piowrek

A Tobie się podobał odcinek. Jeżeli masz czas to możesz tłumaczyć Spartacusa Vengeance

ocenił(a) serial na 10
piowrek

jak tam idą prace nad 9 odcinkiem? już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam ;)