PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=583523}

Być człowiekiem

Being Human
2011 - 2014
7,2 4,2 tys. ocen
7,2 10 1 4183
Być człowiekiem
powrót do forum serialu Być człowiekiem

Josh to piz*a

ocenił(a) serial na 7

W*rwia mnie ten Josh, nie dość, że co chwila zachowuje się jak pipa, to jeszcze zdradza swoją watahę. Jak można być tak wymoczkowatym wilkiem i do tego, w dodatku wampirzym dupolizem?! Jak dla mnie, to powinien na stałe zamknąć się w tym kontenerze i zdechnąć tam, jak kundel którym jest.

UltRafaga

On nie uznaje ich za watahę więc dlaczego ma ich bronić? on ma ich szeroko w dupie ! nie chce on zadnej watahy

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Właśnie dlatego mnie denerwuje. Otrzymał dar i zamiast nauczyć się go wykorzystywać, on woli spoufalać się z wampirami. Sra w pieluchę na myśl o pełni i uważa siebie za potwora, a nie ma problemów z lizaniem dup prawdziwych seryjnych morderców. Miał szanse utworzyć watahę, współpracować z innymi wilkami i znaleźć triggera, co pomogło by mu z kontrolą, ale wolał ich zdradzić i ryczeć dalej pod kołderką. Jak dla mnie, ten kundel jest do odstrzału.
George z wersji UK też na początku był wymoczkiem, ale potem nabrał kręgosłupa i zaostrzył kły i dzięki niemu ta wersja była o wiele lepsza, a po dojściu Thomasa jest jeszcze lepiej.

UltRafaga

Bo on nie chce być wilkołakiem on chce być zwykłym człowiekiem nie chce się przemieniać co pełnie i założyć rodzinę i to wcale nie jest dar tylko przekleństwo . A wampiry nie są mordercami przynajmniej nie wszyscy ! i przynajmniej wyglądają jak ludzie a nie jak wilki !

Marko81

Ps. może on nie chce przechodzić przez ból przemiany ?

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Wiedząc co "tam" się dzieje, te jego "marzenie" równa się z byciem mięsem armatnim. Poza tym co lykantropia przeszkadza mu w założeniu rodziny? Fajną wilczycę miał, dziecko w drodze ma, chałupę ma, czego niby chce więcej? To czy to jest dar czy przekleństwo zależy od punktu widzenia, a jego perspektywa jest z pozycji obiadu; może dlatego właśnie chce być człowiekiem, żeby móc się trzepać jak go Aidan będzie wysysał.
Co do wampirów, ten 1% niezabijających ludzi, mieści się w granicach błędu statystycznego, a cała reszta ma gdzieś czy dawca przeżyje. Jestem zdania, że wilki powinni jakoś się zorganizować i polowania sobie urządzać na pijawy, wybić tą hołotę.
Z wyglądem wilków się nie zgodzę, wolę je od ssawek, poza tym nie są tak jak one, zombiakami z aktywnym mózgiem.

PS. Ból srul, ciepła klucha jest i tyle.

UltRafaga

A może on nie chce żeby dzieci miały gen wilkołactwa ? może on nie chce mordować ludzi jak już się przemieni ?

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Od ponad dwóch lat jest wilkiem i jakoś jeszcze nikogo nie zabił. Co do dzieci, jakby skończył prace nad triggerem, to zapewniłby im świetny start w świat opanowany przez pijawy, lepszy niż bycie zwykłym człowiekiem.

UltRafaga

no nie wiem czy taki świetny start:)

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Świetny. Mimo że niewiele zdolności przekłada się na ludzką formę, to i tak ten +1 do siły jest lepszy niż zero.
Co do transformacji, to po opracowaniu triggera, może nawet byłby zdolny do samokontroli; co dla mnie jest mega win; a nawet jak nie, to i tak tylko niewielki minus.
Ja sam wiele bym dał by zaznać lykantropii.

ocenił(a) serial na 6
UltRafaga

Sam byś chciał zaznać tego, więc inaczej oceniasz działania Josha. On tego po prostu nie chce. Taki jest sens tego serialu 'Być CZŁOWIEKIEM', a nie jakimś stworzeniem z SF. Co nie zmienia faktu, że z niego czasami jest totalna pipa.
Poprawka dziecka NIE ma w drodze. Nora straciła dziecko po pierwszej przemianie.

ocenił(a) serial na 7
Badly

Ech możliwe, poza tym z niego nie jest "czasami" pipa, tylko przez większość czasu.
Z tym dzieckiem, to na pewno? Mi się wydawało, że po przemianie byli na USG i wyszło że wszystko dobrze.

ocenił(a) serial na 6
UltRafaga

No dobra, większość :P
Nora sama to powiedziała na tym przyjęciu, po którym powstał temat "dlaczego Nora pije?".

ocenił(a) serial na 7
Badly

Aha, szkoda. Ciekawe jednak czemu? Przecież te pełnokrwiste też musiały przeżyć transformacje swojej matki.

ocenił(a) serial na 6
UltRafaga

Tylko wydaje mi się, że u tych pełnokrwistych matka przed zapłodnieniem była już wilkiem, a Nora zaszła w ciążę przed - tu z braku laku lepszego słowa użyję takiego, jak masz lepsze to podaj - "zarażeniem", jeszcze będąc w pełni człowiekiem, później Josh ją drapnął. Widocznie organizm nie mógł przygotować płodu do czegoś takiego jak przemiana, bo nigdy wcześniej jej nie miała. Zapewne u matki bliźniaków ten płód inaczej wyglądał.
No, ale możemy sobie gdybać.